جمعه, مرداد ۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    خواص هلو برای سلامتی

    چرا باید هلو بخوریم؟

    عرضه تخم‌مرغ خارج از بسته‌بندی یخچالی در خراسان رضوی ممنوع شد

    معجزه تخم مرغ برای پیشگیری از آلزایمر

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    رئیس اتاق بازرگانی بوشهر: میز ملی خرما هر سال به یک استان واگذار شود

    قیمت خرما تابع عرضه و تقاضاست/ خبری از قیمت‌گذاری دستوری نیست

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    گلایه دامداران یزد از کمبود خوراک دام/مراتع خشک و گوسفندان گرسنه

    بحث خوراک دام مدت‌های مدیدی است که دامداران یزد را دچار مشکلات جدی کرده و کمبود آن، دامپروری یزد را تحت تاثیر قرار داده و مراتع خشک موجود هم دردی از آنها دوا نمی‌کند.

    توسط آتنا نوریانی
    بهمن ۲۰, ۱۴۰۰
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    توزیع 2 برابری نهاده های دامی بین دامداران خراسان رضوی

    خشک شدن مراتع و کاهش پوشش گیاهی اراضی استان تأثیرات سوء مستقیم و غیرمستقیمی بر زندگی یزدی‌ها گذاشته که یکی از این اثرات، کمبود خوراک دام و ناتوانی دامداران برای خرید خوراک های وارداتی است که تازه از کیفیت آن هم راضی نیستند.

    دامداری در یزد بیشتر در قالب پرورش دام سنگین و مرغ تعریف شده زیرا در سایر موارد ظرفیت و امکانات برای پرورش طبیعی دام در استان وجود ندارد و گاهی به دلیل گرانی هزینه‌های پرورش، مقرون به صرفه نیست.

    استان یزد دام سبک خود را بیشتر از استان‌های همجوار به ویژه فارس تأمین می‌کند زیرا عمده گوشت مصرفی یزدی‌ها با مزاج خشک و سرد کویر، گوشت گوسفند است از این‌رو عمده گوشت مورد نیاز استان وارداتی است.

    با این اوصاف برخی دام را به طور مستقیم کشتار نمی‌کنند و بعد از پرورش وارد بازار مصرف می‌کنند اما آنها هم از وضعیت پرورش راضی نیستند، از کمبود خوراک دام می‌نالند، تلف شدن گوسفندانشان از گرسنگی و شاید کیفیت نامطلوب خوراک آنها را در این مسیر خسته کرده است.

    پایین بودن سهمیه و مراتع خشک

    یکی از دامداران یزدی در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به هزینه‌های گزاف خرید خوراک دام گفت: سهمیه خوراک دام سبکی که جهاد کشاورزی برای دامدران پرداخت می‌کند اصلاً برای گوسفندان کفایت نمی‌کند و ما باید خوراک را آزاد بخریم که اصلاً مقرون به صرفه نیست. هر کیلوگرم خوراک گوسفند یارانه‌ای ۳.۷۰۰ تومان و در بازار آزاد ۷.۸۰۰ تومان عرضه می‌شود یعنی کمبود خوراک را باید با تقریباً دو برابر قیمت جبران کنیم در صورتی که همین دام در استان‌های دیگر با خوراک یارانه‌ای و پوشش گیاهی منطقه پرورش پیدا می‌کنند اما با قیمت گزاف در بازار استان به فروش می‌رسد

    رضا میردهقان ادامه داد: پرورش دام در استان یزد با توجه به خشک بودن مراتع و نبود خوراک طبیعی برای دام کار دشواری است اما ما برای تأمین گوشت مورد نیاز مردم و ارزان‌تر شدن قیمت تمام شده نسبت به وارد کردن دام از استان‌های دیگر، نسبت به پرورش اقدام کرده‌ایم و انتظار داریم حمایت بیشتری صورت گیرد.

    وی با بیان اینکه نیمی از خوراک گوسفندانش را به صورت آزاد یا از پسماندهای غذاهای خانگی تأمین می‌کند، ادامه داد: گاهی اوقات دامداران مجبورند خوراکی را به دام بدهند که می‌دانند در رشدش تأثیری ندارد اما نمی‌توانند حیوان زبان بسته را گرسنه نگه دارند.

    این دامدار افزود: هر کیلوگرم خوراک گوسفند یارانه‌ای ۳.۷۰۰ تومان و در بازار آزاد ۷.۸۰۰ تومان عرضه می‌شود یعنی کمبود خوراک را باید با تقریباً دو برابر قیمت جبران کنیم در صورتی که همین دام در استان‌های دیگر با خوراک یارانه‌ای و پوشش گیاهی منطقه پرورش پیدا می‌کنند اما با قیمت گزاف در بازار استان به فروش می‌رسد اما در مقابل از دامدار یزدی حمایتی صورت نمی‌گیرد.

    ضرورت نظارت بر مراکز تولید خوراک دام

    یکی دیگر از دامداران یزدی با بیان اینکه نظارت بر واحدهای تولید خوراک دام دائمی نیست، ادامه داد: به نظر می‌رسد که نهاده‌هایی که برای تولید خوراک در اختیار واحدهای تولیدکننده قرار می‌گیرد، به درستی استفاده نمی‌شود و کیفیت خوراک خوب نیست.

    رضا زارع زاده ادامه داد: امسال مرگ و میر دام در برخی از روستاهای استان افزایش یافته و برخی علت آن را گران شدن نهاده و خوراک و بی کیفیت بودن خوراکی که در اختیار دامداران قرار می‌گیرد، می‌دانند.

    وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی باید با در اختیار قرار دادن نهاده‌های یارانه‌ای در اختیار شرکت‌های تولید کننده خوراک، بر کیفیت آن نظارت کنند و نهاده‌ها به بهترین نحو به خوراک تبدیل شود تا دامداران بیش از این متضرر نشوند.

    مقرون به صرفه نبودن پرورش گوسفند در یزد

    این دامدار بیان کرد: به طور معمول، پرورش دام سبک در استان مقرون به صرفه نیست و بسیاری از دامداران در کنار دام سنگین خود، چند رأس دام سبک را نگهداری می‌کنند و شاید ثبت آنها در سامانه برای دریافت خوراک صرف نکند از این‌رو اصلاً خوراکی بابت تغذیه گوسفندان نمی‌گیرند و آن را به صورت آزاد خریداری می‌کنند. پرورش دام سبک در استان مقرون به صرفه نیست و بسیاری از دامداران در کنار دام سنگین، چند رأس دام سبک نگهداری می‌کنند و شاید ثبت آنها در سامانه برای دریافت خوراک صرف نکند از این‌رو اصلاً خوراکی بابت تغذیه گوسفندان نمی‌گیرند و آن را به صورت آزاد خریداری می‌کنند

    وی با تاکید بر اینکه نگهداری و پرورش گوسفند در یزد به دلیل مراتع خشک و بی آب و علف مقرون به صرفه نیست، خواستار حمایت بیشتر مسئولان از دامداران برای توسعه پرورش دام سبک و کاهش تقاضا برای تأمین آن از خارج از استان شد.

    به گفته زارع زاده، توزیع خوراک در استان‌های مختلف باید بر اساس شرایط اقلیمی صورت گیرد، به طور مثال سهمیه خوراک برای پرورش دام در استانی با مراتع سرسبز با بیابان‌های یزد باید متفاوت باشد.

    معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به توزیع سالانه یک میلیون تن نهاده دامی یارانه‌دار برای پرورش دام و طیور در استان، سهمیه اختصاصی واحدهای پرورش دام سبک و سنگین را بر اساس تعداد رأس ثبت شده در سامانه هویت گذاری شده مرکز اصلاح نژاد کشور عنوان کرد.

    تولید سالانه یک میلیون تن نهاده دامی در استان

    مهدی غیب اللهی افزود: همه دامداران چه دام سبک و چه دام سنگین باید تعداد رأس دام خود را در این سامانه ثبت کنند تا مشمول دریافت خوراک یارانه‌ای شوند در غیر این صورت دامی که نگهداری می‌کنند، مشمول دریافت خوراک نشده و قاچاق تلقی می‌شود.

    وی با تاکید بر اینکه دامدارانی که تعداد دام‌های خود را در این سامانه ثبت نکرده‌اند نباید هیچ‌گونه انتظاری بابت نهاده و خوراک داشته باشند، ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۷۰۰ هزار رأس دام سبک و نزدیک به ۱۲۰ هزار رأس دام سنگین در استان پرورش می‌یابد.

    سهمیه خوراک دام سبک و سنگین

    معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: به ازای هر رأس دام سنگین صنعتی در سراسر کشور روزانه ۲۷۰۰ گرم ذرت، ۱۴۰۰ گرم جو و ۱۳۰۰ گرم سویا و به ازای هر رأس دام سبک ۱۰۰ گرم جو و ۵۰ گرم ذرت به صورت روزانه توزیع می‌شود و برای همه استان‌ها یکسان است.

    وی، قیمت عرضه را نیز در سراسر کشور یکسان اعلام کرد و افزود: قیمت عرضه این خوراک در بازار بر اساس قیمت مصوب با ارز یارانه‌ای است که حمایت‌های لازم را از دامدار خواهد داشت.

    کمبود علوفه دام سبک در تمام کشور

    معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد درباره کمبود علوفه دام در استان اظهار داشت: نهاده اختصاص یافته به استان برای پرورش دام‌های سنگین کفایت می‌کند اما نهاده اختصاصی برای پرورش دام سبک بیش از ۴۰ درصد نیاز را تأمین نمی‌کند و این مختص استان یزد نیست و مشکلی کشوری است.

    وی ادامه داد: با توجه به اینکه دام سبک امکان استفاده از علوفه مرتعی را دارد، توزیع خوراک دام سبک در کشور کمتر است ضمن اینکه نهاده‌ای هم که دولت در نظر گرفته است بیشتر برای تولید شیر است و این موضوع در اولویت قرار دارد.

    غیب اللهی درباره کیفیت خوراک دام در استان نیز گفت: ممکن است گلایه‌هایی درباره کیفیت خوراک مطرح باشد اما نهاده‌هایی که در استان برای واحدهای تولید خوراک توزیع می‌شود، در شرکت‌های مختلف توزیع می‌شود از این‌رو دامداران در صورت عدم رضایت می‌توانند ضمن اعلام نارضایتی، خوراک خود را از واحدهای دیگر تأمین کنند.

    وی ادامه داد: این در حالی است که مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها متولی نظارت بر مراحل تبدیل نهاده به خوراک دام هستند و هر دامداری که ناراضی بود می‌تواند اعتراض خود را به جهاد کشاورزی اعلام کند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.

    غیب اللهی درباره تلفات دام در اثر کیفیت پایین خوراک نیز گفت: تاکنون شیوع مرگ و میر گوسفندان در استان گزارش نشده هر چند تلف شدن تعدادی دام طبیعی است و ممکن است در اثر بیماری و عوامل دیگری باشد که به خوراک ارتباطی ندارند.

    پرورش دام در استان کویری یزد کار دشواری است اما ناشدنی نیست و دامداران تلاش می‌کنند که با این کار هر چند با مشقت، نیاز گوشت مصرفی را با قیمت پایین‌تر تأمین کنند اما انتظار دارند که مسئولان بین استان‌هایی که امکان تغذیه طبیعی دارند نسبت به استان‌هایی که مراتع خشکی دارند تفاوت قائل شده و سهمیه بیشتری برای دامداران استان کویری یزد در نظر بگیرند.

    سرویس خبری:دام طیور وابزیان

    منبع: خبرگذاری مهر
    برچسب ها: دام طیور و آبزیاندامیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذایی
    پست قبلی

    توزیع آنلاین گوشت قرمز از هفته آینده شروع می‌شود

    پست بعدی

    قول می‌دهم قیمت سیب زمینی به زیر ۸ هزار تومان برسد

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است
    اخبار دام طیور و آبزیان

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    توسط هانیه سیفی مجد
    مرداد ۲, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه ظهر پنجشنبه در نشست با فعالان عرصه کشاورزی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار کرد: نیروهای...

    بیشتر بخوانید
    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    آبزی‌پروری از فرهنگ‌سازی تا نقش‌ آفرینی در امنیت غذایی کشور

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    عرضه سیب‌زمینی بحرانی است/ احتمال واردات از پاکستان وجود دارد

    قول می‌دهم قیمت سیب زمینی به زیر ۸ هزار تومان برسد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    ۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی درجه یک و ۲ است

    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    مصرف زیاد آب؛ بی‌تقصیر در چرب شدن کبد!

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    قیمت حبوبات کاهش می یابد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    کدام خوراکی‌ها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند؟

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.