رسول جلیلی در جلسه ساماندهی عرضه گوشت مرغ درسطح بازار استان که در سالن جلسات ساختمان شماره یک جهاد کشاورزی استان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه آذربایجانغربی یکی از قطبهای تولید گوشت مرغ در کشور محسوب میشود و با توجه تامین صددرصدی نهادهها برای مرغداران و جوجهریزیهایی که در دی ماه و بهمن ماه اتفاق افتاده هیچ کمبودی در تامین مرغ استان وجود ندارد حتی مازاد بر مصرف نیز تولید شده است.
وی بیان کرد: در مقطعی از فصول سال در استانهای همسایه از جمله آذربایجانشرقی کمبود تولید مرغ وجود دارد که به دلیل تامین نیاز خود از استان باعث ایجاد کمبود در بازار می شوند و این کمبود ۲ یا سه روزه است و طبق مصوبه ستاد تنطیم بازار کشور نباید مرغ از استان خارج شود و نظارت دستگاههای ذیربط بر افزایش قیمت و ساماندهی این موضوع نیز باید بیش ازپیش افزایش یابد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی همچنین با بیان اینکه برای ایام شب عید برنامهریزی لازم انجام شده و کمبودی در این خصوص نخواهیم داشت، تصریح کرد: فروش مرغ خارج از قیمت مصوب کارگروه تنظیم بازار یعنی هر کیلو بیشتر از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان غیر قانونی است و در صورت عرضه مرغ بیشتر از نرخ دولتی با متخلفان برخورد می شود.
وی ادامه داد: از زنجیرههای تولید طیور و مرغداریهای استان درخواست داریم که در خصوص ساماندهی مشکل نحوه خرید و فروش مرغ زنده درب مرغداری به جای درب کشتارگاه مشارکت و همکاری لازم را با کشتارگاه ها داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: در آذربایجانغربی برخلاف سایر استانها سالیان متمادی خرید و فروش مرغ زنده درب کشتارگاه انجام میشد که با برگزاری جلسات تخصصی با تشکلهای هر دو صنف و پیگیریهای مستمر این امر به خرید درب مرغداریها تغییر یافت و این مشکل مرتفع شد.
جلیلی یادآور شد: نحوه قیمتگذاری در چهارچوب قیمتهای ستاد تنطیم بازار استان و بر اساس قیمت روز منطقهای و قیمت یکسان در سطح استان مشخص و تعیین می شود.
وی افزود: در توافقنامه جدید نحوه پرداخت وجه مرغ زنده به صورت نقدی و با پرداخت ۱۵ روزه توسط کشتارگاهها انجام میگیرد.
این مقام مسوول با بیان اینکه گوشت سفید مرغی و آلایش خوراکی از فراوردههای پروتئینی اساسی در سبد خانواده محسوب می شود، گفت: بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار کشور، درج قیمت مرغ به قیمت مصوب بر روی بسته بندی در کشتارگاه ها الزامی است و تا اطلاع ثانوی کشتارگاهها نمی توانند بیشتر از یک درصد ظرفیت خود مرغ را به صورت قطعه بندی شده به بازار عرضه کنند و کشتارگاه ها ملزمند این موضوع را رعایت کنند.
جلیلی با تاکید بر اینکه تمام نهادههای دامی مرغداران با ارز دولتی در اختیار آنان قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: شهروندان گوشت مرغ قطعه بندی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی کد دار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کنند.
سرویس های خبری:دام طیور و ابزیان