جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    کام شیرین بوشهری‌ها با برداشت نوبرانه رطب

    چرخ طبیعت می‌چرخد؛ موسم خرماپزان فرامی‌رسد، میوه نخل با گرمای سوزان تیرماه می‌پزد و نوبرانه آن درخت سربه فلک کشیده و مقاوم آماده چیدن و شیرین ردن کام بوشهری‌ها و سایر هم‌وطنان می‌شود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۷, ۱۴۰۲
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مدیر جهاد کشاورزی شهرستان: برداشت رطب و خارک در خرمشهر تا اواخر مرداد ادامه دارد

    پس از هفت ماه دوره مراقبت، عملیات بهداشتی، مبارزه با آفت‌ها، تغذیه، تلقیح، بوجاری، تُنُک کردن و به ثمر نشستن نخیلات؛ گرمای خورشید امیدوارانه به جان میوه‌های نخل ذره ذره رخنه کرده و طعم آنها را از گس تا شیرین به بلوغ رسانده و امروز مهیای چیدن است.

    این روزها در میان گرما و شرجی بیش از ۴۰ درجه هر نخلدار بوشهری با همه اعضای خانواده مهیای برداشت محصول می‌شود لوازم مورد نیاز برای برداشت محصول رطب که شامل مُشْتُو، پَروَنْگ، زَنْبیل، مُتکُو، داس و طناب است را آماده می‌کند و با امید به برداشت محصولی با کیفیت به سمت باغ‌های نخل می‌روند.

    ظاهر میوه نخل اول گِرد و رنگش سبز و پوستش صاف و تازه دارد در دلش قند آب می‌شود بعد به رنگ زرد روشن، تیره یا صورتی و یا قرمز تغییر رنگ می‌دهد این همان زمان برداشت خارَک (نخستین مرحله میوه و نوبرانه درخت نخل) است و در این مدت میوه مرتب به شیرینی می‌رود.

    چین‌های میوه که زیاد می‌شود پوستش شفاف و رنگ آن به قهوه‌ای خیلی تیره تغییر می‌یابد خارک‌های سفت تبدیل به رُطَب‌های شیرین می‌شوند؛ در این مرحله گوشت میوه به طور کامل نرم و طعم گس خارک به شیرینی قند تبدیل می‌شود.

    باغداران از ۲۲ تیرماه که گرما به بالاترین درجه رسیده برای چیدن محصول رطب که تا اواخر مرداد تا شهریور ادامه دارد خود را آماده می‌کنند.

    برای بالا رفتن و چیدن محصول نخل که به صورت سنتی انجام می‌شود باید چالاک بود هر رطب‌چین پَروَنگ مخصوص به خود را دارد که کمربند بافته شده بزرگی است از برگ‌های نخل که تنها به کمک آن می‌شود از نخل‌های بلند بالا رفت.

    هر خرماچین یکی از سرهای پرونگ را به دور نخل می‌چرخاند و دوسر را در پهلوی خود به هم وصل می‌کند؛ خرماچین در دایره محکم پرونگ چشم در چشم نخل می‌ایستد پاهای خود را روی تاپول‌ها که همان برآمدگی‌های تنه درخت است می‌گذارد و بالا می‌رود تا میوه‌ها را در تاج نخل ببیند و خارک‌های تبدیل شده به رطب را از میان خوشه‌ها یا به تعبیر بومیان پَنگ‌ها جدا می‌کنند.

    خرماچین در بالای نخل میوه‌ها را به شیوه خاصی از خوشه‌ها و یا پنگ‌ها می‌چیند و در سبد یا ظرفی که به بالای نخل تا زیر تاج آویزان کرده‌، می‌ریزد و با طنابی آن را به پایین هدایت می‌کند پس از آن در پائین رطب‌ها سبدچین می‌شوند.

    استان بوشهر میزبان ۹ درصد کل بهره‌برداران خرمای کشور

    استان گرمسیر بوشهر دارای ۶ میلیون اصله نخل در مساحت ۳۴ هزار هکتار است که از این شمار چهار میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نخل در سطح ۳۲ هزار هکتار بارور و سالانه به طور میانگین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تن محصول برداشت می‌شود؛ این استان با ۱۶ هزار و ۷۰۰ بهره‌بردار ۹ درصد کل بهره‌برداران خرمای کشور را به خود اختصاص می‌دهد و در زمان حاضر به طور میانگین ۸۰ تا ۸۵ هزار نفر در استان به صورت مستقیم و غیر مستقیم زندگی آنها به نخیلات وابسته است.

    مهمترین ارقام خارَک استان بوشهر از واریته بِرحی، حاج باقری و بِرِیمی و برداشت رُطَب نیز با رقم زودرس استعمران از منطقه دالکی دشتستان آغاز و پس از آن دیگر ارقام شامل کبکاب، شهابی، برحی و گنطار از مهمترین واریته نخیلات این استان به شمار می‌روند که محصول آنها به صورت رطب قابل عرضه به بازار است.

    شیرین کامی بوشهری‌ها با برداشت ۴۰ هزار تن رطب

    به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر کار برداشت محصول رُطَب از منطقه دالکی دشتستان آغاز و پس از آن تنگستان، دشتی، جم و در ارم و بوشکان به پایان می‌رسد.

    آنطوری که ابراهیم دانا به خبرنگار می‌گوید: پیش بینی می‌شود امسال ۱۷۵ هزار تن محصول خرما از نخیلات این استان برداشت شود که از این میزان ۱۰هزار تن خارَک، ۴۰ هزار تن رُطَب و ۱۲۵هزار تن خرما تولید می‌شود.

    به بیان دانا کار بوجاری نخیلات از اسفند ماه در شهرستان‌های ارتفاع پائین‌تر از سطح دریا از جمله دشتستان، دشتی و تنگستان آغاز و تا اوایل فروردین ماه در مناطق با ارتفاع بالاتر از سطح دریا شامل ارم و بوشکان شهرستان دشتستان ادامه دارد.

    او یادآور می‌شود: از ۴۰ هزار تن محصول رُطَب تولیدی در استان حدود ۲۵ هزار تن وارد بازار و ۱۰ تا ۱۵ هزار تن برای فروش در دیگر فصل‌ها از جمله زمستان در سردخانه‌ها که امروز ظرفیت آن‌ها به ۷۰ هزار تن در استان بوشهر می‌رسد نگهداری می‌شود.

    او این پیش بینی را هم کرد که با توجه به بارش‌ مناسب سال زراعی جاری و ثمردهی مناسب نخیلات؛ محصول خرمای امسال استان بوشهر پنج تا ۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش نشان می‌دهد.

    شیرین کام شدن مردمان ایران زمین با محصول رطب استان بوشهر

    امروز به واسطه وجود زیرساخت‌های لازم در بخش حمل و نقل زمینه برای ارسال این محصول به دورترین مناطق کشور از شمال، شمال غرب و شمال شرق مهیا است و همین امر باعث شده کمتر کسی با طعم شیرین رطب بوشهر غریبه باشد.

    به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر به دلیل بازارپسندی؛ محصول رطب در کارگاه‌های بسته‌بندی خرما در ظرف‌های کریستال و یا یکبار مصرف بسته‌بندی و به اقصی نقاط کشور از جمله تهران، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، مشهد، آذربایجان‌های شرقی و غربی ارسال می‌شود و مردم از این میوه گرمسیری استفاده می‌کنند.

    جوان‌سازی نخیلات ضرورتی اجتناب‌ناپذیر

    در زمان حاضر ۱۸ هزار هکتار از نخلستان‌های استان بوشهر باغ‌های درجه ۲ و ۳ هستند که برخی از آنها با توجه به افزایش هزینه‌های تولید به حذف و جایگزینی یا عملیات نوسازی و بهسازی نیاز دارند.

    از نظر مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با تاکید بر حفظ منابع پایه اصلاح و جایگزینی ارقام پربازده، اقتصادی و تجاری با ارقام مسن و کم بازده از جمله ضرورت‌هایی است که باید به آن پرداخته شود و دولت در همین راستا ۴۱ میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر دولت در این بخش هزینه کرده است.

    او ادامه می‌دهد: امروز بسیاری از ارقام نخیلات موجود در استان از جمله کبکاب به دلیل سن بالا عملکرد پائینی دارد که توصیه می‌شود باغداران در بحث اصلاح و جایگزینی از ارقام پربازده شامل مجول، پیارم و برحی که عملکرد بالاتر و از نظر اقتصادی و بازار پسندی جایگاه بهتری دارند استفاده شود.

    آنطوری که دانا توضیح می‌دهد: در زمان حاضر میانگین برداشت از هر نخل با واریته کبکاب استان بوشهر ۳۵ کیلوگرم بوده در حالی که واریته پیارم بین ۸۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم است.

    او اظهار امیدواری می‌کند: انتظار می‌رود با اصلاح شیوه آبیاری و جوان سازی نخیلات این محصول مزیتی استان روز به روز شرایط بهتری را پیش‌رو داشته باشد.

    امید می‌رود رفته رفته که به برداشت خرما نزدیک می‌شویم با چاره اندیشی موثر مسئولان در خصوص فروش این میوه گرمسیری کام نخلداران بوشهری نیز همچون مردم از این میوه بهشتی شیرین شود.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بوشهررطبوزارت جهاد ککشاورزی
    پست قبلی

    صادرات حدود ۸ هزار تن محصول پیاز تولیدی دزفول

    پست بعدی

    برنامه‌ریزی برای ایجاد زنجیره ارزش از تولید تا صادرات فرآورده‌های زیتون

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    کوچ تلخ
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    تامین امنیت غذایی رکن اساسی در حفظ آرامش جامعه و توسعه پایدار است و در سمنان با توجه به پیش‌بینی کاهش...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    راه تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی چیست؟

    برنامه‌ریزی برای ایجاد زنجیره ارزش از تولید تا صادرات فرآورده‌های زیتون

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    با محتکران در زمان مقتضی برخورد قاطع می شود/ اصناف نگران چک های خود نباشند

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    خرید حدود ۷۷ هزار تن برگ سبز از چایکاران کشور

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    سایه دلالان بر کشت و زرع، تهدیدی برای معیشت کشاورزان

    سایه دلالان بر کشت و زرع، تهدیدی برای معیشت کشاورزان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.