جمعه, مرداد ۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    خواص هلو برای سلامتی

    چرا باید هلو بخوریم؟

    عرضه تخم‌مرغ خارج از بسته‌بندی یخچالی در خراسان رضوی ممنوع شد

    معجزه تخم مرغ برای پیشگیری از آلزایمر

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    رئیس اتاق بازرگانی بوشهر: میز ملی خرما هر سال به یک استان واگذار شود

    قیمت خرما تابع عرضه و تقاضاست/ خبری از قیمت‌گذاری دستوری نیست

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    کارت زرد زیتونکاران رودباری به جهاد کشاورزی

    رودبار- باغ های زیتون رودبار در چند سال اخیر حال خوشی نداشته و به واسطه سودجویی دلالان و واسطه ها با آفتی به نام «مگس زیتون» درگیر هستند که بر کیفیت محصول تولیدی آنها اثرگذار گذاشته است.

    توسط آتنا نوریانی
    آذر ۲, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    راه تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی چیست؟

    شهرستان رودبار با توجه به شرایط خاص جغرافیایی از گذشته‌های دور به عنوان خاستگاه زیتون در کشور و حتی دنیا مطرح بوده و امروزه نام زیتون را در کنار رودبار و رودبار را با زیتون می‌شناسد، این همزاد پنداری و در هم تنیدگی «زیتون و رودبار» زبانزد خاص و عام است. اما دو دهه است که باغات زیتون شهرستان رودبار مهمان ناخوانده ای را در خود جای داده که نامش «مگس زیتون» است.

    این آفت مرموز و خطرناک، روزگار باغداران زیتون را همانند محصولشان سیاه کرده و برخی معتقدند که این طلای سبز و بسیار ارزشمند بخاطر منفعت طلبی و سودجویی برخی دلالان و واسطه گران به این روز افتاده و درگیر مافیای واردات شده است.

    وارداتی که در سایه عدم نظارت صورت گرفت و کانتینر کانتینر بار زیتون آلوده وارد کشور و در نتیجه بزرگترین بازارچه زیتون خاورمیانه یعنی رودبار شد و واردات زیتون آلوده همانا و سایه سنگین آفت مگس زیتون و بیچارگی باغداران زیتون همانا. اما حال با گذشت دو دهه از آن روزهای نفرین شده هنوز آثار شوم واردات زیتون آلوده در باغات سنتی و قدیمی شهرستان رودبار دیده می‌شود، انگار آفت مگس زیتون نمی‌خواهد دست از سر این شهرستان بردارد و باغ نشینی این آفت در باغات زیتون رودبار دارد پا به سن می‌گذارد.

     

    باغات زیتون باید از سنتی در بیایند

    محمدزاده یکی از باغداران منجیلی با اشاره به آسیب‌های جدی آفت مگس زیتون به شهرستان رودبار، اظهار کرد: اقدامات جهاد کشاورزی در راستای مبارزه با آفت مگس زیتون چندان اثرگذار نبوده است.

    وی با بیان اینکه باغات زیتون باید از سنتی دربیایند، گفت: متولیان کشاورزی باید با حمایت از باغداران زیتون و اصلاح باغات آنها را به سمت صنعتی کردن باغداری زیتون تشویق کنند.

    کسی پاسخگوی ضرر و زیان باغداران زیتون نیست

    بکیان یکی دیگر از باغداران زیتونبا اشاره به آسیب‌های آفت مگس زیتون به اقتصاد و معیشت باغداران زیتون، تصریح کرد: آفت مگس زیتون لطمه بزرگی به اقتصاد و معیشت رودبار وارد کرده و کسی هم پاسخگوی ضرر و زیان باغداران زیتون نیست.

    وی با انتقاد از عملکرد ضعیف متولیان در مقابله و کنترل آفت مگس زیتون، بیان کرد: زیتون کاران زحمت کش رودباری تاوان سودجویی مافیای واردات زیتون را می‌دهند زیتون کاران زحمت کش رودباری تاوان سودجویی مافیای واردات زیتون را می‌دهند.

    تنها سرمایه ما زیتون است

    غیاثوند باغدار لوشانی با بیان اینکه تنها سرمایه ما زیتون است، گفت: باغداران زیتون درآمد دیگری ندارند و رزق و روزی آنها از همین زیتون است که آن هم درگیر آفت شده است.

    وی با اشاره به اقدامات متولیان در مبارزه با آفت مگس زیتون، افزود: با توزیع کارت زرد و چند بار محلول پاشی که نمی‌شود آفت مگس زیتون را ریشه کن کرد و یا جلوی آن را گرفت، بلکه باید راه حل اساسی برای آن پیدا کرد.

    این کشاورز لوشانی اقدامات کنترلی آفت مگس زیتون را مقطعی و موقتی دانست و بیان کرد: برای حل معضل آفت مگس زیتون باید عزم ملی صورت گیرد و نیازمند حمایت مسئولان کشوری هستیم.

     

    متولیان امر صرفاً به توزیع کارت زرد اکتفا نکنند

    احمدی یکی دیگر از باغداران رودباری با اشاره به ورود دو دهه‌ای آفت مگس زیتون به این شهرستان، اقدامات کنترلی در مقابله با این آفت را بسیار ضعیف و سطحی عنوان و اظهار کرد: آموزش باغداران و اصلاح باغات سنتی باید محور اقدامات کنترلی در مقابله با آفت مگس زیتون باشد تا مؤثر واقع شود.

    وی از متولیان خواست تا اعتبارات را در راستای آموزش و اصلاح باغات سنتی هزینه کنند و صرفاً به توزیع کارت زرد اکتفا نکنند.

    اختصاص اعتبار ۵ میلیارد تومانی برای مبارزه با آفات ملخ و مگس زیتون

    فرماندار رودبار در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به صدمات جبران ناپذیر آفت مگس زیتون باغات این شهرستان، اظهار کرد: متأسفانه از زمان ورود این آفت در رودبار حدود سه هزار هکتار از باغات قدیمی شهرستان، تحت تأثیر این آفت قرار گرفته و باغداران زیتون از نظر اقتصادی بسیار متضرر شدند.

    هوشنگ عباسقلی زاده از اختصاص اعتبار پنج میلیارد و ۶۵۰ میلیارد تومانی برای مبارزه با آفات ملخ و مگس اختصاص اعتبار پنج میلیارد و ۶۵۰ میلیارد تومانی برای مبارزه با آفات ملخ و مگس زیتون خبر داد و بیان کرد: در کمیته برنامه ریزی شهرستان شهرستان رودبار این میزان اعتبار برای مبارزه با این آفات در نظر گرفته شده که این رقم نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و در سال گذاشته یک میلیارد تومان برای این مهم اختصاص یافته بود.

    وی با اشاره به بخشی از اقدامات صورت گرفته در راستای مبارزه با افت مگس زیتون، افزود: تاکنون از محل اعتبارات ملی و استانی سم و پروتئین و کارت زرد چسبنده تهیه و در اختیار باغداران قرار گرفته و امسال بیش از ۵۰۰ لیتر سم به همراه پروتئین مخلوط شده و رایگان و بدون محدودیت در بین باغداران توزیع و همچنین بیش از ۱۰ هزار کارت زرد چسبنده نیز در اختیار باغداران قرار گرفت.

    آلودگی ۳ هزار هکتار از باغات زیتون رودبار به آفت مگس

    فرماندار رودبار با اشاره به خسارت سنگین آفت مگس به باغداران زیتون در رودبار و عدم پرداخت این خسارت، توپ را به زمین صندوق بیمه محصولات کشاورزی انداخت و گفت: در شهرستان رودبار شش ایستگاه ردیابی آفت مگس زیتون مستقر شده که بر اساس ردیابی این ایستگاه‌ها توصیه‌های فنی به باغداران برای انجام بهترین زمان مبارزه ارائه می‌شود متأسفانه صندوق بیمه محصولات کشاورزی خسارت آفت مگس زیتون را ناشی از عدم مدیریت در باغ می‌داند و خسارت پرداخت نمی‌کند.

    عباسقلی زاده با بیان اینکه سه هزار هکتار از باغات زیتون رودبار آلوده به آفت مگس زیتون هستند، تصریح کرد: مهمترین مسئله در کنترل آفت هرس و تغذیه مناسب باغ زیتون است که بعد از هرس و تغذیه و مدیریت کف باغ و آبیاری مناسب با انجام سمپاشی می‌توان این آفت را کنترل کرد.

    وی از برداشت ۱۲ هزار تن زیتون از باغات رودبار خبر داد و اضافه کرد: علیرغم اینکه امسال، سال آور زیتون بود و پیش بینی می‌شد بیش از ۲۰ هزار تن زیتون تولید شود متأسفانه به دلیل عدم تأمین سرمای زمستانه و وزش باد گرم در زمان گلدهی زیتون متأسفانه سال بی بار را داشتیم که عملکرد به کمتر از ۱۲ هزار تن رسید.

    به گفته فرماندار رودبار آفت مگس زیتون در کاهش تولید زیتون زیاد تأثیر گذار نبوده و فقط کیفیت محصول را به شدت کاهش می‌دهد.

     

    توزیع ۱۰ هزار کارد زرد بین باغداران زیتون

    مدیر جهاد کشاورزی رودبار با اشاره به مشکل مهم و اساسی آفت مگس زیتون در این شهرستان، بیان کرد: افزایش اعتبار طرح مبارزه با آفات که شامل ملخ و مگس زیتون از یک میلیارد تومان به پنج میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان در کمیته برنامه ریزی شهرستان، هرس و جوان سازی ۴۵ هکتار از باغات منطقه، محلول پاشی و تغذیه ۱۷۰ هکتار از باغات زیتون از محل اعتبارات ملی و تهیه سم، پروتئین و کارت زرد برای باغداران بخشی از اقدامات کنترلی در مبارزه با آفت مگس زیتون بوده است.

    سروش ابراهیمی از توزیع ۱۰ هزار کارد زرد چسبنده بین باغداران زیتون خبر داد و بیان کرد: علیرغم توزیع کارت زرد امسال بیش از ۵۰۰ لیتر سم به همراه پروتئین مخلوط شده و کاملاً رایگان و بدون محدودیت در بین باغداران توزیع شد.

    وی با بیان اینکه مهمترین مسئله در کنترل آفت هرس و تغذیه مناسب باغ زیتون است، افزود: بعد از هرس و تغذیه و مدیریت کف باغ و آبیاری مناسب با انجام سمپاشی می‌توان این آفت را کنترل کرد.

    مدیر جهاد کشاورزی رودبار، باغات سنتی و قدیمی را پناهگاه آفت مگس زیتون دانست و بیان کرد: باغات سنتی به دلیل قدیمی بودن و عدم رسیدگی باغداران سنتی به باغاتشان، سایه انداز و رطوبت در این باغات بسیار زیاد بوده و محل اصلی کانون آفت مگس زیتون هستند.

    ابراهیمی با بیان اینکه حدود ۳۲ درصد از باغات زیتون شهرستان رودبار تحت تأثیر مگس زیتون قرار دارند، گفت: باغداران با روش‌های نوین باغداری ازجمله اصلاح باغات، هرس مناسب، تغذیه اصولی، نحوه آبیاری و مدیریت کف باغ می‌توانند بدون استفاده از سموم شیمیایی، آفت مگس زیتون را کنترل کنند.

    وفاق همدلانه مردم و مسئولان برای خروج مهمان ناخوانده

    حال با این تفاسیر این گونه می‌توان نتیجه گرفت که برای کنترل و از بین بردن آفت مگس زیتون که اقتصاد، اشتغال و معیشت جمعیت قابل توجهی از شهروندان شهرستان رودبار را تحت شعاع قرار داده باید عزم جدی و ملی صورت گیرد و این عزم و تلاش هم باید دو طرفه باشد هم از سوی کشاورزان و باغداران و هم از سوی متولیان امر و با وحدت رویه، رفتار علمی و کارشناسانه و همچنین تلاش مضاعف، این مهمان ناخوانده را از شهرستان بیرون کرد.

    سرویس خبری:اقتصاد وبازار

    منبع: خبرگذاری مهر
    برچسب ها: اقتصاد و بازاربخش کشاورزیجهاد کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذایی
    پست قبلی

    حدود سه هزار تن توت فرنگی پاییز امسال در کردستان تولید شد

    پست بعدی

    تحقق ۸۵ درصدی کشت پنبه در امسال

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    توسط هانیه سیفی مجد
    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    0

    علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۲۰۰...

    بیشتر بخوانید
    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    خشکسالی بخشی از محصولات کلزا را از بین برد

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    تولید پنبه کشور احیا می‎‌شود/ ۹۹ هزار هکتار زیر کشت پنبه رفت

    تحقق ۸۵ درصدی کشت پنبه در امسال

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    از خواص بی نظیر انگور یاقوتی چه می‌دانید؟

    فارس رتبه نخست تولید انگور کشور/ برداشت از ۴۷ هزار هکتار تاکستان‌

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    هشدار کشتار دام‌های مولد به مسئولان/ نیازی به واردات گوشت گرم نداریم

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    بازار هیچ کمبودی ندارد و تولید به قوت خود ادامه دارد

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    وزیر جهاد کشاورزی: نرخ برنج ایرانی به تعادل می‌رسد

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    تشکیل ۱۰۳۷ پرونده تعزیراتی مرتبط با تخلف در حوزه برنج

    تشکیل ۱۰۳۷ پرونده تعزیراتی مرتبط با تخلف در حوزه برنج

    تیر ۳۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.