یکشنبه, خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    توسعه کشت دیم گندم در سطح ۶ میلیون هکتار در حال انجام است

    برنج قهوه‌ای؛ سالم‌تر یا پرخطرتر؟

    حذف واردات برنج‌های با کیفیت برای صرفه‌جویی ارزی

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    ایران باید حرف اول پسته را در دنیا بزند

    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    «طلای زرد» لرستان به بازار آمد؛ خرید تضمینی کلید خورد

    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    اصلاح قیمت نان در راه است/ قیمت‌های پیشنهادی نان را به وزارت کشور اعلام کرده‌ایم

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    چشم‌انداز بازار تراریخته‌ها در برابر بحران‌های غذایی

    یک پژوهشگر کشاورزی نوشت،بازار دانه‌های تراریخته از سال ۱۹۹۶ به شدت تغییر کرده و از یک بخش رقابتی متعلق به مالکان شرکت‌های خانوادگی به یکی از سریع‌ترین صنایع درحال رشد چندملیتی تبدیل شده است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    دی ۲, ۱۴۰۳
    در اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    هدف‌گذاری «پوتین» برای افزایش سبد صادرات روسیه

    رشد جمعیت، تغییرات آب و هوا، و افزایش تأثیر انسان بر زمین و سیستم‌های آبی، همگی چالش‌های مهمی را برای شیوه‌های کشاورزی فعلی ایجاد می‌کنند.

    حسین شیرزاد، پژوهشگر حوزه کشاورزی توسعه در یادداشتی اختصاصی برای مهر نوشت، مهندسی ژنتیک ابزاری برای تسریع پرورش واریته‌های جدید است که می‌تواند به کشاورزان و سیستم‌های کشاورزی کمک کند تا با شرایط رشد فیزیکی، فناوری و بازارهای جهانی که به سرعت در حال تغییر هستند سازگار شوند. محصولات تراریخته می‌توانند چندین چالش فعلی در کشاورزی تجاری را کاهش دهند. روندهای کنونی بازار، آنها را به عنوان یکی از سریع‌ترین صنایع در حال رشد و نوآورانه جهانی معرفی می‌کند که نه فقط به نفع تولیدکنندگان، بلکه برای مصرف‌کنندگان و اقتصادهای ملی است

    بازار دانه‌های تراریخته از سال ۱۹۹۶ میلادی به شدت تغییر کرده است و از یک بخش رقابتی متعلق به مالکان شرکت‌های خانوادگی به یکی از سریع‌ترین صنایع در حال رشد جهانی که تحت سلطه تعداد کمی از هلدینگ‌های چند ملیتی است، تغییر کرده است. تحلیلگران نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) را بین ۹.۸۳ تا ۱۰ درصد بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۵ برای این صنعت پیش‌بینی می‌کنند که قرار است به ۱۱۳.۲۸ میلیارد دلار آمریکا برسد که تقریباً چهار برابر از ۲۶.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۷ افزون‌تر است.

    در بین محققان، این رشد حیرت‌آور به افزایش پذیرش سوخت زیستی به جای سوخت‌های معمولی در آسیا-اقیانوسیه (APAC) و آفریقا نسبت داده شده است که منجر به افزایش کاشت محصولات انرژی‌زا (گندم، نیشکر، ذرت و سویا) برای تولید بیودیزل می‌شود. با این وجود، افزایش رشد در APAC و آفریقا، آمریکای شمالی در حال حاضر با سهم بازار حدود ۳۰ درصد بر صنعت دانه‌های تراریخته تسلط دارد. مؤسسه خدمات بین‌المللی برای دستیابی به کاربردهای کشاورزی-بیوتکنولوژی (ISAAA) گزارش سالانه خود را منتشر کرده و آمارها و ارقام گویا است. بازار جهانی بذر توسط کارتلی از شرکت‌های شیمیایی کشاورزی تسخیر شده است.

    در حال حاضر فقط ۴ شرکت بازار ۴۷ میلیارد دلاری بذر را در اختیار دارند. آنها همچنین ۷۵ درصد از بازار جهانی مواد شیمیایی کشاورزی را در اختیار دارند. این یک تصادف نیست. این شرکت‌ها بر فروش بذرهای تجاری که به استفاده زیاد از مواد شیمیایی کشاورزی تکثیر می‌شوند تمرکز می‌کنند و دانه‌های اصلاح‌شده ژنتیکی آنها در حال حاضر تقریباً نیمی (۴۶ درصد) از کل فروش جهانی بذر را تشکیل می‌دهند. نتیجه منطقی این قدرت شرکتی متمرکز و دارای پشتوانه قانونی، افزایش تصاعدی در سود شرکت است. با قدرت انحصاری خود و جرم انگاری جایگزین‌ها، غول‌های شیمیایی کشاورزی آزاد هستند که قیمت‌های خود را افزایش دهند و کشاورزان را تحت فشار قرار دهند. در طول ۵ سال گذشته، درآمد و سود آنها از فروش بذر و مواد شیمیایی کشاورزی افزایش یافته و سود هر دو در این مدت تقریباً دو برابر شده است.

    پس از پاندومی کرونا و اختلال در زنجیره تأمین غذا، جهان شاهد فشار مضاعفی به نفع دانه‌ها و محصولات اصلاح شده ژنتیکی ( GMO) است و شرکت‌های بیوتکنولوژی و تجارت کشاورزی در حال راه اندازی گیاهان جدید بیوتکنولوژی به عنوان راه‌حلی برای رهایی از مصائب بشریت، از ناامنی غذایی و تغذیه‌ای، تغییرات آب و هوایی و از دست دادن تنوع زیستی هستند. در هنگامه نیاز مبرم به راه‌حل، شرکت‌ها امیدوار هستند که GMOهای جدید (جانداران اصلاح‌شده ژنتیکی) بتوانند حمایت عمومی را به دست آورند و آنها نیز به راحتی از مقررات ایمنی زیستی طفره بروند. این منجر به تغییر مداوم قوانین، مقررات و استانداردهای حاکم بر GMO در سراسر کشورهای آسیایی می‌شود.

    ازدیاد محصولات ویرایش شده ژنتیکی

    محصولات ویرایش شده ژنی، نسل جدیدی از فناوری GMO به ویژه در حال افزایش هستند و مجوزهای تجاری دریافت می‌کنند. این باعث نگرانی شدید مصرف کنندگان، جوامع کشاورزی و فعالان می‌شود. از سال ۲۰۱۹ محصولات دستکاری شده ژنتیکی در حدود ۱۹۰ میلیون هکتار در سراسر جهان کشت می‌شد که شامل چهار محصول اصلی سویا ۵۰ درصد، ذرت ۳۰ درصد، پنبه ۱۳ درصد و کلزا ۵ درصد بود. بیشتر این گیاهان برای مصرف انسان نیستند، بلکه بیشتر به عنوان خوراک حیوانات هستند و در دو دهه اخیر، ذرت به طور فزاینده‌ای برای تولید اتانول مورد استفاده قرار گرفته است. با وجود کاهش تعداد تاییدیه‌های GMO در جهان، تجاری سازی محصولات تراریخته به طور پیوسته ادامه یافته است، حتی در برخی کشورها روند تجاری سازی تسریع شده است.

    البته در سال‌های اخیر، شرکت‌ها روی توسعه تراریخته‌هایی با ویژگی‌های جدید، کار کرده‌اند که عمدتاً علیه آفات، انواع مقاوم در برابر کبودی و آکریل آمید حداقلی، علف‌کش‌ها و مقاومت‌های برودتی است. به موازات این فعالیت‌ها، شرکت‌های بیوتکنولوژی در حرکت سریع GMOهای جدید خود که به عنوان تکنیک‌های اصلاح نباتات جدید شناخته می‌شوند، موفق بوده‌اند. از آنجایی که برخی از این تکنیک‌های جدید اصلاح نژاد مانند ویرایش ژن، نیازی به تزریق و درج ژن خارجی ندارند، صنعت بیوتکنولوژی و برخی سازمان‌های دولتی استدلال می‌کنند که با این محصولات ویرایش شده ژنی نباید مشابه با محصولات GMO رفتار کرد. در نتیجه، در چندین کشور آسیایی، محصولات ویرایش شده ژنی در حال تأیید و تجاری سازی برای مصرف عمومی هستند و سیاست‌های جدیدی برای در دسترس قرار دادن محصولات ویرایش شده ژنی در حال تدوین است.

    همان طور که در اتحادیه اروپا نیز اتفاق افتاد، کشورهای آسیا-اقیانوسیه نیز در حال بحث هستند که آیا ارگانیسم‌های ویرایش شده ژنتیکی را به عنوان GMO تلقی کنند یا خیر؟ به عنوان مثال، نیوزلند به صراحت اعلام کرد که محصولات اصلاح شده ژنتیکی باید به همان شیوه محدود کننده GMOs تنظیم شوند. با این حال، هند در مارس ۲۰۲۲ مقررات جدیدی را ارائه کرد و محصولات ویرایش ژنی را از مقررات GMO مستثنی کرد؛ اما ویرایش ژن چیست؟

    ویرایش ژن یا ویرایش ژنوم طیف وسیعی از تکنیک‌های مهندسی ژنتیک را پوشش می‌دهد که برای ویرایش بخش‌هایی از ژنوم تقریباً هر موجود زنده‌ای استفاده می‌شود. این بیوتکنولوژی جدید در حال به دست آوردن محبوبیت و پشتیبانی برای در نظر گرفتن یک روش سریع‌تر، ارزان‌تر و نسبتاً آسان برای تغییرات ژنتیکی است. بیشتر ویرایش ژن شامل ایجاد یک محصول جدید با برش یا حذف بخش‌های بسیار کوچک DNA است و لزوماً شامل تراریخته یا معرفی ژن‌های خارجی از گونه‌های دیگر نیست. به همین دلیل، از نظر متخصصان ویرایش ژن به عنوان غیر تراریخته ادعا می‌شود.

    این ادعا به مثابه آن است که در خصوص این محصولات نیازی به رعایت مقررات ایمنی زیستی نیست. با این حال تحقیقات قابل توجهی ثابت می‌کند که فناوری‌ها و کاربردهای ویرایش ژنوم به وضوح در تعریف ارگانیسم اصلاح شده قرار می‌گیرند، خواه شامل درج، حذف یا ویرایش توالی ژنوم باشد. از میان چندین تکنیکی که در ویرایش ژن استفاده می‌شود، محبوب‌ترین آنها به نام CRISPR شناخته می‌شود. CRISPR معمولاً از نوعی برش دهنده DNA به نام «Cas۹» استفاده می‌کند، که توضیح می‌دهد که چرا اغلب به عنوان سیستم ویرایش ژن CRISPR-Cas۹ شناخته می‌شود.

    در حال حاضر گفتگوهای انتقادی بسیاری در جریان است که چرا ارگانیسم‌های ویرایش شده ژنوم از پروتکل ( Cartagena) در مورد ایمنی زیستی مستثنی نمی‌شوند؟
    سرویس خبری:فناوری غذا و بخش صنعت
    منبع:خبرگزاری مهر

    برچسب ها: بیوتکنولوژیکشاورزیمحصولات تراریخته
    پست قبلی

    خانوار‌های غایب در سرشماری کشاورزی تا سوم دی ماه مهلت ثبت نام دارند

    پست بعدی

    ارقام جدید پنبه ۲۰ درصد بهره‌وری آب را افزایش داد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:
    اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    0

    در جریان برگزاری همایش ملی"توسعه تجارت صنعت حلال در بازارهای جهانی" که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی استانداردهای حلال برگزار...

    بیشتر بخوانید
    قدیریان دبیر جدیدسندیکای صنایع کنسرو ایران شد

    قدیریان دبیر جدیدسندیکای صنایع کنسرو ایران شد

    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
    زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

    زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    افتخاری دیگر برای هلدینگ میلانا *دریافت تندیس و گواهینامه کارآفرین برتر در سال سرمایه گذاری برای تولید*

    افتخاری دیگر برای هلدینگ میلانا *دریافت تندیس و گواهینامه کارآفرین برتر در سال سرمایه گذاری برای تولید*

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    تولید پنبه کشور احیا می‎‌شود/ ۹۹ هزار هکتار زیر کشت پنبه رفت

    ارقام جدید پنبه ۲۰ درصد بهره‌وری آب را افزایش داد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشت دیم کلید خودکفایی محصولات اساسی

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    خرید حمایتی تخم مرغ به ۶ هزارتن رسید

    اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۴
    یک مقام مسئول خبر داد؛ خرید حمایتی سیب زمینی به ۵ هزار و ۶۰۰ تن رسید

    محدودیت صادرات سیب زمینی رفع شد

    اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴
    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    ۴.۶ همت بابت خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت شد

    خرداد ۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.