جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    چرا سبزیجات صادراتی ایران برگشت می‌خورد؟

    یک مسئول صنفی با اشاره به مشکلات ترابری کشور گفت: ترکیه سبزیجاتش را به‌روز و ساعت با پرواز صادر می‌کند درحالی‌که بار صادرکننده ایرانی در بندر ممکن است چند روز معطل بماند و محصولات خراب شود.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    دی ۸, ۱۴۰۳
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ۶ نوع سبزی، بیشترین تاثیر را در کاهش وزن دارند

    کشورهای جهان سال‌ها است به سمت حذف سموم پرخطر رفته‌اند. برخی از آنها به دنبال جایگزین کردن آفت‌کش‌های طبیعی مانند زنبور برای محصولات کشاورزی هستند.

    زنبورها ضمن گرده افشانی می‌توانند یکی از حشراتی باشند که به کمک کشاورزان آمده و منجر به دفع برخی آفات نباتی شوند. به عنوان مثال، روش استفاده از زنبورهای دراگون و تریکوگراما، بیشتر در مزرعه‌های پرورش ذرت و گوجه فرنگی کاربرد دارد. این امر علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید برای کشاورزان، می‌توان امیدوار بود تا محصولاتی سالم‌تر عرضه شود.

    امروز برخی سموم از چرخه مصرف کشورهایی مانند روسیه، ترکیه و کشورهای اروپایی حذف شده و بنا است اتحادیه اروپا به زودی واردات محصولات تولیدی با سموم شیمیایی را ممنوع کند.

    سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد، یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی تعیین حدود استاندارد و مصرف ۳۰ قلم سم تا پایان سال است.

    غلامرضا نوری‌قزلجه عنوان کرد، اما با توجه به مقدار واردات سم، میزان تولیدات داخل و آمار کشت محصولات کشاورزی، عدد مجموع سموم مصرفی کشور نشان می‌دهد در ایران کمتر از بسیاری از کشورها سم استفاده می‌شود؛ در نتیجه محصولات کشاورزی سالم‌تری در کشور تولید در حال تولید است.

    اما این موضوع نمی‌تواند استدلال منطقی باشد زیرا حتی اگر میزان استفاده از انواع آفت کش‌های شیمیایی نسبت به تولید محصولات پایین باشد نخستین مسئله این است که استفاده مقدار کم سموم پرخطر باز هم سلامت جامعه را به مخاطره انداخته در کنار اینکه جایگزین کردن سموم ارزان‌تر با آفت کش‌های کم‌خطرتر و گران‌تر از سوی برخی کشاورزان خود موضوع دیگر در حوزه سلامت محصولات کشاورزی است.

    وزیر جهاد کشاورزی در ادامه اظهار کرد، ضمن اینکه در صادرات هم مکلف هستیم مزارع را شناسنامه‏‌دار کنیم.

    موضوع صادرات به دلیل ارزآوری آن، بخشی از منابع درآمدی دولت‌ها بوده و توانمندی اقتصادی یک کشور را نشان می‌دهد. امروز برگشت محصولات صادر شده یکی چالش‌های بخش کشاورزی است؛ به طوری که نماینده ریاست اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه در سفر به ایران و در اتاق تعاون تهران، درباره چرایی برگشت محصولات کشاورزی ایران به ویژه صیفی‌جات از روسیه، عنوان کرد که میوه و سبزی ایران در فروشگاه‌های زنجیره‌ای روسیه عرضه شده و استانداردهای مواد غذایی را این فروشگاه‌ها تعیین می‌کنند. آنچه مسلم است آنها به ظاهر، ماندگاری و کیفیت کالا، اهمیت زیادی می‌دهند.

    این مقام بازرگانی روسیه در ادامه سخنان خود اظهار کرد که ایران در صادرات محصولات کشاورزی به روسیه در آغاز راه است و ترکیه و مصر پیشتاز بوده و پس از این کشورها، آفریقای جنوبی و آرژانتین در جایگاه بعدی قرار دارند.

    اگر بخواهیم به مصداق‌های بیشتری بپردازیم باید به محصولات گلخانه‌ای اشاره کنیم که بهره برداران درباره چیدن صیفی‌جات بدون طی شدن دوره کارنس ۲۱ روزه سموم به این موضوع استناد می‌کنند که اگر خیار از یک اندازه، بزرگ‌تر شود فروش نخواهد داشت و به ناچار پس از ۱۴ روز باید چیده شوند.

    نکته مهم‌تر درباره محصولات صادراتی برگشته شده این است که متأسفانه این اقلام در بازار داخل توزیع شده و مردم خریداری می‌کنند.

     

    گره‌های صادراتی کجاست؟

    بنا بر گفته تولیدکنندگان سموم و آفت کش‌های کشور، در حال حاضر ۶۰ درصد سموم تولید داخل کم خطر، ۲۲ درصد در سطح متوسط به لحاظ مخاطرات و ۱۸ درصد پرخطر هستند.

    مسعود گیل آبادی، رئیس انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم در این خصوص گفت: صادرات کالا از کشور مبدا به مقصد برآمده از چند موضوع است. حتی راهکار جدی باید داشت تا راه صادرات تسهیل و تسریع شود.

    وی افزود: گاهی تولیدکننده رغبت به صادرات ندارد به دلیل تعهد ارزی و تفاوت قیمت ارز آزاد و نیمایی که بر عهده صادرکنندگان گذاشته شده است.

    وی ادامه داد: مسئله دیگر به ترابری بر می‌گردد که ما در این خصوص مشکل جدی داریم. اگر نماینده اتاق بازرگانی روسیه عنوان می‌کند ایران در صادرات محصولات کشاورزی در ابتدای راه بوده و ترکیه در این بخش پیشتاز است به همین موضوع بر می‌گردد.

    وی عنوان کرد: ترکیه محصولات را به ویژه سبزیجاتش را به روز و ساعت با پرواز به روسیه صادر می‌کند؛ در حالی که بار صادرکننده ایرانی در بندر ممکن است چند روز معطل بماند و محصولات خراب شده یا از کیفیت آنها کاسته شود. موردی بوده که بار سیب ۱۵ روز در صف ترانزیت مانده تا بتواند از مرز رد شود.

    نقص بزرگ ترویج

    رئیس انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم با اشاره به کیفیت سموم تولید کشور، توضیح داد: مسئله سموم به باقی مانده آن در محصولات بر می‌گردد. از نام سم مشخص است که خطرناک بوده و باید در مصرف آن برای محصولات با توجه به نسخه‌ای که تدوین شده، انجام شود.

    وی توضیح داد: حتی اگر سمی با دوره کارنس یک روزه در اختیار گلخانه دار برای کشت خیار گذاشته شود، روزی که قرار است وارد بازار کند از ترس اینکه بار کپک نزند ممکن است دوباره از سم استفاده کند.

    این مسئول صنفی با اشاره به نقص ترویج، اظهار کرد: کسی باید آموزش داده و نهادی هم باید بر اجرای آن نظارت داشته باشد؛ به این ترتیب نباید شاهد باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی باشیم.

    گیل آبادی با بیان اینکه برخی برای اینکه از تعهدات خود سر باز زنند عنوان می‌کنند برگشت محصولات مربوط به سموم است، عنوان کرد: در زمان مدیریت شاهپور علایی‌مقدم در سازمان حفظ نباتات، برگشت فلفل‌های دلمه از روسیه رخ داد. وی موضوع را در چندین جلسه مورد بررسی قرار داد. برگشت محموله صادراتی مربوط به سموم نبود، بلکه نوع سمومی بود که در کشور روسیه محدود شده و مقدار باقی مانده را کاهش داده بودند. این تغییر در کشور اعلام نشده بود.

    این عضو هیأت‌مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم با بیان اینکه مشکل مربوط به تولیدکننده نیست، گفت: چند جلسه با گلخانه داران گذاشته شد و توجیه کردیم که همکاری نزدیک داشته باشیم؛ اینکه چه سمومی مصرف کنند که باقی مانده آن کمتر باشد.

    کشاورزی معیشتی و استفاده از سموم کم هزینه

    در ادامه علی‌محمد عرب، کارشناس پیشین سازمان حفظ نباتات در خصوص سموم و چالش باقی مانده آن در برخی محصولات کشاورزی به خبرنگار مهر گفت: گلخانه داران نباید از سم‌هایی که دوره کارنس آنها ۲۱ روز است، استفاده کنند.

    وی افزود: دوره کارنس سمومی که برای محصولات گلخانه‌ای مصرف می‌شود ۲ تا ۳ روز است.

    وی ادامه داد: برخی کشاورزان برای اینکه به لحاظ قیمتی صرفه‌جویی کنند از سم‌هایی با دوره کارنس بالا استفاده می‌کنند و قطعاً کار اشتباهی است.

    عرب تاکید کرد: در گلخانه‌ها باید از سموم دوره کارنس پایین استفاده و در صورت نیاز، سم‌پاشی تکرار شود.

    این کارشناس حوزه آفات و آفت کش‌ها، تصریح کرد: بارها تاکید شده که ۵ روز پیش از برداشت محصول نباید سم‌پاشی انجام شود.

    وی بیان کرد: در سازمان حفظ نباتات نسخه نویسی برای مصرف سموم وجود دارد و هیچ کارشناسی برای محصولات گلخانه‌ای مصرف سم با دوره کارنس بالا توصیه نمی‌کند.

    وی در پاسخ به این پرسش که آیا سموم با دوره کارنس کمتر قیمت بالاتری دارند، گفت: بله و تکرار دارد که کشاورز از آن استفاده نمی‌کند.

    وی گفت: گلخانه یک محیط بسته است و رطوبت در آن جمع می‌شود. در نتیجه بیماری محصولات را بیشتر تهدید می‌کند. از این رو، تکرار سم‌پاشی لازم است اما دوره کارنس را باید رعایت کرد.

    این کارشناس حوزه حفظ نباتات اظهار کرد: در حال حاضر سموم کم خطر در بازار ایران زیاد است و ممکن است کشاورز و گلخانه دار به دلیل مسائل اقتصادی از این سموم استفاده نکند یا به دلیل تکرار و هزینه‌ای که دارد.

    سرویس خبری : اقتصاد و بازار

     

    منبع : مهر

    برچسب ها: اقتصاد و بازاربازاربرگشت محصولسبزیجاتصادرات سبزیجاتصنایع تبدیلی و تکمیلی
    پست قبلی

    کمترین نرخ تورم سالانه در تولیدات دامی مربوط به شیر است

    پست بعدی

    امروز هر کیلو گرم تخم‌مرغ حداکثر ۵۶ هزار تومان خریدوفروش می‌شود

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس
    اخبار اقتصاد و بازار

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    مهدی یوسف خانی دبیر انجمن کشتارگاه ها و صنایع بسته بندی طیور گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۷۲ هزارتومان،...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    امروز هر کیلو گرم تخم‌مرغ حداکثر ۵۶ هزار تومان خریدوفروش می‌شود

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید و ذخیره پشتیبانی امور دام، کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد.

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    مابقی مطالبات گندمکاران خوزستانی هرچه سریع‌تر پرداخت شود

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    قیمت روغن ۲۵ درصد افزایش یافت

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.