شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    چالش‌های تلخ یک صنعت شیرین در استان مرکزی

    مسئول امور آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به ظرفیت‌های این استان در صنعت زنبورداری گفت: زنبورداران با چالش‌های زیادی در فرآیند تولید و نگهداری زنبورهای عسل مواجه هستند.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    دی ۱, ۱۴۰۳
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به زنبورداران شهرستان نیر پرداخت شد

    افشین اسماعیلی با بیان اینکه استان مرکزی یکی از مناطق مستعد برای صنعت زنبورداری محسوب می‌شود و دارای ظرفیت‌های بی‌شماری در این زمینه است، به برخی مزیت‌ها و ظرفیت‌های این استان برای فعالیت زنبورداری اشاره کرد و افزود: استان مرکزی با داشتن شرایط اقلیمی متنوع و آب و هوای نسبتا خنک با بارندگی مناسب در برخی مناطق، بخصوص مناطق و شهرستان‌های غربی استان مانند شازند، اراک، خنداب، خمین و ساوه، شرایط مساعدی برای زنبورداری بویژه در فصل بهار فراهم آورده است.

    وی به پوشش گیاهی متنوع استان مرکزی به عنوان مزیت دوم برای فعالیت زنبورداری اشاره کرد و گفت: باغات میوه و مزارع متنوع با پوشش گیاهی مناسب و گل‌های وحشی در این استان، منابع غذایی خوبی برای زنبورها فراهم می‌کنند که به تولید عسل باکیفیت کمک می‌کند.

    وی برخورداری استان از ظرفیت اقتصادی و اشتغال را از دیگر مزیت‌های ایجاد و توسعه صنعت زنبورداری بیان کرد و افزود: صنعت زنبورداری می‌تواند فرصت‌های شغلی جدیدی را ایجاد کند و منبع درآمدی مناسبی برای ساکنان محلی باشد. از طرف دیگر، تولید محصولات جانبی زنبورداری، مانند موم، ژل رویال و زهر زنبور، می‌تواند به افزایش ارزش افزوده این بخش منجر شود.

    اسماعیلی به پشتیبانی دولتی و دسترسی به تسهیلات به عنوان مزیت چهارم زنبورداری در استان اشاره کرد و گفت: همواره تسهیلات و برنامه‌های حمایتی از سوی دولت و نهادهای مختلف برای توسعه زنبورداری در کشور ارائه می‌شود که می‌تواند به بهره‌برداران این صنعت در استان مرکزی کمک کند.

    وی دانش فنی و تجربیات محلی را مزیت پنجم برشمرد و گفت: با توجه به سابقه زنبورداری در استان و وجود زنبورداران با تجربه، تبادل دانش و تجربه بین زنبورداران می‌تواند وضعیت این صنعت را بهبود بخشد و نوآوری را تسهیل کند. به طور کلی، با مدیریت صحیح و حمایت‌های لازم، ظرفیت‌های استان مرکزی می‌توانند به بهبود و توسعه صنعت زنبورداری کمک کند و تولید عسل با کیفیت و محصولات مرتبط دیگر را افزایش دهد.

     

    دامپزشکی برای زنبورداران چه می‌کند؟

    وی در ادامه به خدمات دامپزشکی به زنبورداران اشاره کرد و با بیان اینکه دامپزشکی نقش حیاتی در حمایت از سلامت و بهره‌وری کلونی‌های زنبور عسل دارد، اظهار کرد: تشخیص و درمان بیماری‌ها نخستین خدمتی است که شبکه دامپزشکی ارائه می‌دهد. دامپزشکان، مسئول شناسایی و درمان بیماری‌های مختلفی هستند که می‌توانند به زنبورهای عسل آسیب برسانند، از جمله بیماری‌هایی مانند نوزمازیس، واروازیس وبیماری‌های باکتریایی مانند لوک آمریکایی و اروپایی.

    این مقام مسئول در دامپزشکی استان مرکزی، پیشگیری و کنترل انگل‌ها را از دیگر خدمات برشمرد و گفت: یکی از وظایف مهم دامپزشکان، مشاوره در زمینه پیشگیری از آلودگی‌های انگلی مانند جرب واروا و تشخیص زودهنگام این آلودگی‌هاست. همچنین دامپزشکان می‌توانند در حوزه آموزش و مشاوره به زنبورداران در زمینه مراقبت‌های پیشگیرانه و مدیریت کلونی‌ها، مانند برنامه‌ریزی برای تغذیه و مراقبت از زنبورها در فصل‌های مختلف سال، مشاوره دهند.

    وی بهبود روش‌های زنبورداری را از دیگر خدمات دانست و گفت: ارائه مشاوره در زمینه روش‌های صحیح زنبورداری، بهینه‌سازی مدیریت کلونی‌ها، و کاهش عوامل استرس‌زا برای زنبورها از دیگر خدمات دامپزشکان است. همچنین دامپزشکان برای تضمین سلامت عسل و محصولات جانبی مانند موم و ژل رویال، نظارت و صدور گواهینامه‌های بهداشتی و حمل قرنطینه‌ای را انجام می‌دهند.

    مهمترین مشکلات زنبورداری در استان مرکزی

    اسماعیلی در ادامه، به مهمترین مشکلات زنبورداران استان مرکزی اشاره کرد و با بیان اینکه زنبورداران با چالش‌های زیادی در فرآیند تولید و نگهداری زنبورهای عسل مواجه هستند، بیان کرد: آلودگی به انواع بیماری‌ها و آفات، نخستین چالش پیش روی زنبورداران است. بیماری‌هایی مانند نوزمازیس، واروازیس، بیماری‌های باکتریایی و ویروس‌های مختلف و همینطور آفاتی مانند انواع پرندگان عسل‌خوار و انواع پستانداران وحشی می‌توانند کلونی‌های زنبور را تخریب کنند.

    کمبود و گرانی نهاده و منابع تغذیه‌ای

    وی همچنین به کمبود نهاده‌ها و گرانی آنها نظیر تامین شکر به عنوان چالش دیگر اشاره کرد و گفت: تغییرات شدید در آب و هوا یا خشکسالی می‌تواند تاثیر زیادی بر دسترسی به منابع غذایی زنبورها داشته باشد. نوسانات دمایی، خشکسالی‌ها و تغییر در الگوهای بارش می‌توانند تولید شهد و گرده را تحت تاثیر قرار دهند و در نتیجه، مشکلاتی را برای زنبورداران به‌وجود آورند.

    وی به کمبود منابع تغذیه‌ای نیز به عنوان چالش دیگر اشاره کرد و گفت: کاهش تنوع گیاهی و کاهش گل‌های شهددهنده در برخی مناطق، زنبورداران را با مشکل کمبود غذا برای زنبورها مواجه می‌کند. همچنین مشکلات اقتصادی و بازار عسل چالش دیگر پیش روی زنبورداران است. نوسانات قیمت و رقابت با واردات عسل می‌تواند به درآمد زنبورداران آسیب بزند.

    مسئول امور آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه، دشواری در اخذ تسهیلات بانکی، کمبود حمایت‌های بیمه‌ای، کمبود ملکه‌های با کیفیت از لحاظ ژنتیکی، نبود سامانه معاملات زنبورداری، کمبود صنایع تبدیلی و زنجیره تولید محصولات زنبورعسل، گران بودن داروهای باکیفیت، افزایش هزینه‌های جابجایی، ساده بودن شروع فعالیت و عدم آگاهی تازه واردین به این صنعت و احتمال انتشار غیرعمدی بیماری‌ها، حمل کلونی‌ها بدون اخذ مجوز حمل‌ونقل بهداشتی قرنطینه‌ای، عدم استقبال باغداران و زارعان از زنبورداران در خصوص گرده‌افشانی و سم‌پاشی‌های بی‌موقع باغداران و زارعین را از دیگر مشکلات صنعت زنبورداری در استان مرکزی دانست. استفاده از سموم کشاورزی که بر زنبورها تاثیر منفی می‌گذارد، یکی از بزرگترین تهدیدات جهانی برای صنعت زنبورداری است.

    کمبود دامپزشک‌ مطلع در زمینه زنبورداری

    وی به وجود دامپزشک ویژه زنبورداری در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: کارشناس ویژه برای زنبورداران در اداره کل دامپزشکی استان مرکزی مستقر است، البته در استان مرکزی، به طور کلی، دامپزشک‌های عمومی خدماتی در زمینه‌های مختلف دامپزشکی از جمله زنبورداری ارائه می‌دهند ولی با این حال، کمبود دامپزشک‌های مطلع در زمینه زنبورداری یکی از چالش‌های بزرگ است.

    وی افزود: از دلایل اصلی این کمبود می‌توان به کمبود منابع و امکانات جهت گذراندن دوره‌های آموزشی مستمر و خاص اشاره کرد که در برخی مناطق به‌ویژه در استان‌های کوچک‌تر و کمتر توسعه‌یافته مشاهده می‌شود. کمبود آگاهی از اهمیت و نقش دامپزشکی زنبور در بهداشت و سلامت زنبور و محصولات تولیدی آن و نتیجه افزایش بهره‌وری و توسعه پایدار صنعت زنبورداری و همینطور مشکلات شغلی فعالیت در این شاخه از دامپزشکی از جمله پایین بودن تعرفه‌های ویزیت، زمان تخصیص داده شده و بعد مسافت و رانندگی در جاده های بین شهری و روستایی خطرناک و عوارض جسمی ناشی از گزش زنبور در حین کار با آن، از دیگر دلایل است.

    او تصریح کرد: با نگاهی به لیست ۲۶ گانه رشته‌های دکترای تخصصی دامپزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، جهت ادامه تحصیلات تکمیلی رشته‌ای با عنوان بهداشت و بیماری‌های زنبور عسل مشاهده نمی‌شود.

     

    وجود ۱۴۱۹ زنبورستان در استان مرکزی

    اسماعیلی همچنین گفت: با توجه به سرشماری کشاورزی سال ۱۴۰۳، در استان مرکزی هزار و ۴۱۹ زنبورستان وجود دارد و هزار و ۷۴ نفر شاغل در این زمینه هستند که از این بین ۳۲۸ نفر به عنوان شغل اصلی و هزار و ۹۱ نفر زنبوردار به عنوان شغل دوم یا فرعی در این زمینه فعالیت می‌کنند.

    وی افزود: حدودا ۱۳۱ هزار کندوی مدرن در این استان مستقر است که با میانگین تولید هر کندو به میزان ۹ کیلوگرم عسل، در نهایت یک میلیون و ۱۷۹ هزار و ۵۴۴ کیلوگرم عسل در سال جاری در استان تولید شده است. میزان تولید سایر فرآورده‌های زنبورستان در استان مرکزی به ترتیب، ژل رویال حدود ۱۱ کیلوگرم، گرده گل حدودا ۱۰ هزار کیلوگرم، موم حدودا ۲۷ هزار کیلوگرم و بره موم حدودا دو هزار کیلوگرم است و میزان صادرات عسل از استان مرکزی در ۶ ماهه نخست سال جاری چهار هزار و ۱۷۸ کیلوگرم است.

    وی گفت: در سال ۱۴۰۳، ۳۰ بازدید جهت پایش بیماری‌های زنبورعسل به همراه اخذ سه هزار و ۵۵۰ نمونه از زنبوران بالغ و نوزادان توسط اداره کل دامپزشکی استان مرکزی صورت پذیرفته است.

    سرویس خبری : اقتصاد و بازار

     

    منبع: ایسنا

    برچسب ها: اقتصاد و بازارچالی زنبوردارانزنبور عسلزنبورداریصنایع تبدیلی و تکمیلیعسل
    پست قبلی

    فعالیت یک‌هزار و ۵۰۰ بازرس برای طرح ویژه گشت شب یلدا

    پست بعدی

    وزیر جهاد کشاورزی: مشکلی در تامین مایحتاج سفره مردم وجود ندارد

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس
    اخبار اقتصاد و بازار

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    مهدی یوسف خانی دبیر انجمن کشتارگاه ها و صنایع بسته بندی طیور گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۷۲ هزارتومان،...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    استقبال مردم برای خرید میوه‌های دست‌دوم در بازار/ دور‌‌‌ریزهایی که لاکچری شدند

    وزیر جهاد کشاورزی: مشکلی در تامین مایحتاج سفره مردم وجود ندارد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    قیمت هرکیلو دام زنده ۳۲۰ هزارتومان

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    وزیع روزانه تخم مرغ در استان‌های شمالی به ۲۰۰ تن رسید/ قیمت منطقی هرعدد تخم مرغ ۵ هزار و ۵۰۰ تومان

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    رصد روزانه بازار در کمیته زیر‌بنایی دولت/ تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است

    رصد روزانه بازار در کمیته زیر‌بنایی دولت/ تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    برداشت هلو از باغ‌های مهاباد ۱۰ درصد افزایش یافت

    فواید یک میوه تابستانی؛ از بهبود بینایی تا کاهش التهاب

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.