جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    پیشنهاد به دولت برای تولید محصولات اساسی به جای محصولات غیر ضرور

    افزایش عجیب و غریب قیمت محصولات اساسی در بازارهای جهانی بار دیگر زنگ هشدار را برای مسئولان داخل کشور به صدا در آورد که از خواب غفلت بیدار شده و بخش کشاورزی کشور را به سمت تولید محصولات اساسی سوق دهند.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    تیر ۱۶, ۱۴۰۰
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    متوسط قیمت محصولات کشاورزی اعلام شد/ افزایش ۱۰۶ درصدی قیمت عدس

    افزایش عجیب و غریب قیمت محصولات اساسی در بازارهای جهانی بار دیگر زنگ هشدار را برای مسئولان داخل کشور به صدا در آورد که از خواب غفلت بیدار شده و بخش کشاورزی کشور را به سمت تولید محصولات اساسی سوق دهند، محصولات اساسی مانند گندم، ذرت و جو که به عنوان خوراک دام و طیور استفاده می‌شود، دانه های روغنی، گوشت، برنج و شکر بیشترین وزن را در سبد مصرفی خانوارها دارند و متاسفانه کشور در همه آنها وارد کننده است.

    سالانه 4.5 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی تنها برای واردات خوراک دام و طیور از کشور خارج می‌شود، یک میلیون تن شکر، یک میلیون تن برنج، 150 هزار تن گوشت و 90 درصد نیاز دانه‌های روغنی وارداتی است که  تنها در حوزه کالاهای اساسی صورت می‌گیرد.

    امروز در بازارهای جهانی قیمت هر بوشل گندم 5.75 دلار دیگر افزایش یافت و قیمت این محصول اساسی در یکسال گذشته بیش از 70 دلار رشد کرده است، قیمت ذرت هم که به عنوان خوراک دام و طیور استفاده می شود امروز بیش از 3.5 دلار در هر بوشل رشد داشته، قیمت دانه روغنی سویا 31 دلار در هر بوشل افزایش قیمت را تجربه کرده است،قیمت سایر محصولات اساسی مانند پنبه و گوشت هم افزایش داشته‌اند.

    این افزایش ها تنها در یک روز است اما در یکسال گذشته قیمت این گونه محصولات به  دلیل خشکسالی و نیز بیماری کووید 19 نزدیک 100 درصد رشد کرده است، از سوی دیگر دولت ها در این شرایط بحرانی تامین نیاز داخل را در اولویت قرار داده و انبارهای خود را پر می‌کنند و این مسئله هم به کاهش محصولات صادراتی و افزایش قیمت کمک کرده است.

    پوتین رئیس جمهور روسیه دستور داده «عوارض صادرات محصولات کشاورزی در این کشور دو برابر شود تا میل به صادرات کمتر شود.»

    *رشد قیمت جهانی ارز مورد نیاز به واردات را نزدیک به دو برابر کرد

    افزایش وابستگی به واردات در زمینه کالاهای اساسی و نیز افزایش قیمت های جهانی باعث شده روز به روز ارز بیشتری برای واردات از کشور خارج شود، به طوری که محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور هفته گذشته گفت:« با اینکه برای واردات کالاهای اساسی 8 میلیارد دلار پیش بینی کرده بودیم، اما با توجه به افزایش 60 تا 70 درصدی قیمت در بازارهای جهانی باید 14 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای ضروری اختصاص یابد.»

    افزایش روز به روز قیمت کالاهای اساسی اهمیت تولید این گونه محصولات را بیشتر کرده است و همه دولت‌ها روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند، آنها عمدا محصولاتی مانند هندوانه و خربزه و دیگر محصولات آب بر را وارد می‌کنند و به جای آن محصولاتی که برای کشور ضروری است و یا از صادرات آن ارز بیشتری به دست می‌آید، تولید می‌کنند.

    با واردات محصولات آب بر آنها در حقیقت «آب مجازی» وارد می‌کنند و این سیاستی است که سالها دنبال می‌کنند و در عوض کشور ما به جای تولید محصولات اساسی گوی سبقت را از دیگران در محصولات آب بر ربوده است مثلا جایگاه اول و دوم هندوانه و خربزه دنیا را داریم و سالانه بیش از 5.5 میلیون تن گوجه فرنگی تولید می کنیم و صادر کننده عمده صیفی‌جات به کشورهای همسایه هستیم.

    وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگوی تلویزیونی 5  شهریور ماه میزان تولید محصولات کشاورزی کشور را بیش از 130 میلیون تن اعلام کرد و گفت: «در تولید محصولات کشاورزی گوجه فرنگی، سیب زمینی، محصولات جالیزی و دهها محصول دیگر کمبودی در کشور نداریم .» اما از میزان وابستگی در کالاهای اساسی صحبتی به میان نیاورد.

    اگرچه در سالهای گذشته تولید محصولات رشد خوبی داشته، اما متاسفانه این رشد سرطانی بوده که در محصولاتی که شاید ضروری نبود، بیش از اندازه رشد کردیم و در محصولات ضروری درجا زدیم.

    اهمیت کالاهای اساسی برای کشور طوری است به رغم اینکه تولید مرغ، تخم مرغ و لبنیات صادر کننده هم بودیم اما به دلیل فراهم نشدن خوراک و نهاده های دامی، تولید کنندگان در تولید مشکل دارند و مردم کالاهایی مانند مرغ و تخم مرغ، گوشت ولبنیات را با قیمت بسیار گران‌تری می‌خرند. در یک سال گذشته وابستگی بیش از 70 درصدی به واردات نهاده های دامی و سیاست های غلط ارزی باعث ایجاد فساد و رانت شده و همان کالای وارداتی هم دست دامدار نرسید و همه اینها باعث آشفتگی بازار نهاده و محصولاتی که در تولید آنها دخیل هستند، شد.

    *امسال 5 میلیون تن گندم وارد می‌کنیم

    در سالهای گذشته مدتی در تولید گندم خودکفا بودیم، اما در چند سال گذشته این خودکفایی رنگ باخت، عمدتا سیاست‌های غلط خرید تضمینی دولت باعث شده امسال نیز کشاورزان گندم کمتری به سیلوهای دولتی تحویل دهند، البته تولید گندم هم به خاطر خشکسالی بنابه گزارش ها بیش از 30 درصد کاهش داشته است.

     شرکت بازرگانی دولتی می‌گوید: «تاکنون 3.2 میلیون تن گندم از کشاورزان کشور خریداری کرده است.» این در حالی است که تیر و مرداد اوج خرید گندم در سالهای گذشته بوده و با این وصف پیش بینی‌ها از تولید و خرید دولتی گندم بسیار پایین است.

    محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه نشست دولت اعلام کرد: « پیش بینی شده است امسال 5 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود که این رقم سال گذشته 8 میلیون تن بود و در هیئت دولت تصویب شده که این مابه التفاوت وارد شود.»

    بزرگترین اشتباه دولت این بود که حاضر می‌شود، گندم را به دو برابر پولی که به کشاورزی داخلی می‌دهد از خارج وارد کند، اما حاضر نیست نرخ خرید تضمینی را به نفع کشاورز داخلی اصلاح کند، در حقیقت یارانه به جیب کشاورز خارجی می‌ریزد و از کشاورز داخلی حمایت نمی‌کند.

    قیمت خرید تضمینی گندم امسال پس از اصلاحاتی که با فشار تولید کنندگان صورت گرفت نهایتا 5 هزار تومان در هر کیلوگرم تعیین شد، اما گندمی که دولت وارد می کند بیش از 10 هزار تومان تمام می شود.

    طی سالهای گذشته تولید محصولات کشاورزی به صورت غیر اصولی پیش رفته است همانند درخت انگوری که اگر داربست زده نشود از خانه همسایه سر در می آورد. در تولید محصولات غیر ضرور موفق بوده ایم به همان اندازه وابستگی به محصولات اساسی و ضروری بیشتر شده است و تمام مشکلات بازار و معیشت مردم نیز از همین جا ناشی می‌شود.

    کشت کشاورزان مدیریت نمی شود و آنها هرآنچه که برایشان درآمد دارد، می‌کارند، اما نفع کشور در تولید این محصولات نیست«طرح الگوی کشت» قرار بود پایانی بر این مشکلات باشد و به کشاورزان بگوید که چه بکارند اما اجرایی نشد.

    وزیر جهاد کشاورزی در تابستان گذشته قول داد که «طرح الگوی کشت از مهر 99 اجرایی می شود اما هیچوقت اجرا نشد» بزرگترین توجیه وزارت جهاد برای اجرایی نشدن این است که نمی تواند 4.5 میلیون بهره بردار کشاورز را متقاعد کند، اما علم مدیریت می گوید می توان با سیاست های تشویقی و ترویجی کشاورزان را به کشت محصولات اساسی روی آورد، آنها بسیار هوشمند هستند و اگر منافع خود را در کشت این محصولات ببینند حتما عمل خواهند کرد. بنابراین به جای اینکه وزارت جهاد کشاورزی توپ را در زمین کشاورزان بیندازد، طوری مدیریت کند که کشت محصولات اساسی برای کشاورزان درآمدزا باشد.

    در پایان باید گفت، کشاورزی و امنیت غذایی با توجه به محدودیت های آب و خاک، تغییرات اقلیم و گرم شدن کره زمین، افزایش روز افزون جمعیت و هجوم انبوهی از بیماری و آفات و نیز سیاست های تجاری دولت‌ها از پیچیدگی های خاصی برخوردار است که دیگر نمی توان به روش آزمون و خطایی و تکرار تجربه گذشتگان پیش برد، باید تا دیر نشده طرحی نو در انداخت و تولید را به سمت محصولات اساسی و استراتژیک سوق داد.

    سرویس خبری : اقتصاد و بازار

    منبع: خبرگزاری فارس
    برچسب ها: اقتصاد و بازارامنیت غذاییبخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاکشاورزیمحصولات کشاورزیوزارت جهاد كشاورزى
    پست قبلی

    مدیرکل دفتر بهبود کیفیت آبزیان: ۵۴ مزرعه، ظرفیت تولید ماهی تیلاپیا را دارند

    پست بعدی

    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ پلاک گذاری بیش از ۴۲۰ هزار دستگاه تراکتور و کمباین در کشور

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس
    اخبار اقتصاد و بازار

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    مهدی یوسف خانی دبیر انجمن کشتارگاه ها و صنایع بسته بندی طیور گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۷۲ هزارتومان،...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    کشاورزان 4000 دستگاه تراکتور تحویل می‌گیرند

    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ پلاک گذاری بیش از ۴۲۰ هزار دستگاه تراکتور و کمباین در کشور

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    فرصت یک‌ماهه واردات نهاده‌های دامی آغاز شد

    تیر ۲, ۱۴۰۴
    قیمت گوشت گوسفند در استرالیا رکورد زد

    قیمت گوشت گوسفند در استرالیا رکورد زد

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    «معجزه آبخیزداری»|ذخیره سازی آب در زیر زمین/ نظر مفسرین قرآن کریم در این باره چیست؟

    اعلام برنامه‌هایی برای عبور از بحران آب در بخش کشاورزی / افزایش بهره‌وری ضروری است

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    محدودیتی در واردات و صادرات نداشتیم/فعالیت های بهداشتی دامپزشکی بصورت مستمر ادامه دارد

    محدودیتی در واردات و صادرات نداشتیم/فعالیت های بهداشتی دامپزشکی بصورت مستمر ادامه دارد

    تیر ۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.