یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    خرمای سیستان و بلوچستان در سفره مردم روسیه، هند ، پاکستان و مالزی

    خرمای سیستان و بلوچستان در سفره مردم روسیه، هند ، پاکستان و مالزی

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    آبزی‌پروری از فرهنگ‌سازی تا نقش‌ آفرینی در امنیت غذایی کشور

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    تاکید نمایندگان مجلس بر پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات در فروشگاه ها و روستا بازارها

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    پلاسما رکورد کشت ذرت دامی را در کشور شکست/چگونه با نانو راندمان کشاورزی را افزایش دهیم؟

    فناوری نانو تاکنون با عرضه تولیداتی برای افزایش ماندگاری محصولات زراعی و افزایش دسترس‌پذیر کردن مواد مغذی برای ریشه توانسته است خدماتی را برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی ارائه دهد و اکنون به گفته مدیر توسعه کسب‌وکار بخش کشاورزی ستاد فناوری نانو، با قرار گرفتن این فناوری در کنار فناوری پلاسمای سرد، رکورد سطح زیر کشت بذور ذرت علوفه‌ای در کشور شکسته شد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۱۹, ۱۴۰۱
    در اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    تولید ارقام جدید ذرت برای سال آینده

    پلاسما به عنوان حالت چهارم ماده و مجموعه‌ای از رادیکال‌ها، یون‌ها و الکترون‌های خنثی از نظر الکتریکی است که نسبت به میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی واکنش نشان می‌دهند.

    انواع مختلفی از پلاسما وجود دارند که کاربردهای مختلفی در حوزه‌های متنوع صنعتی دارند که از آن جمله می‌توان به لحیم و خالص کردن فلزات، ذوب فلزات قراضه در کوره‌‎های آرک اشاره کرد و از سوی دیگر با استفاده از پلاسما امکان تمیز کردن یا فعال کردن سطح، عملیات نفوذ حرارتی نظیر نیتریداسیون یونی، لایه‌نشانی کند و پاشی لایه نازک و لایه‌ نشانی شیمیایی وجود دارد.

    پلاسما همچنین می‌تواند در سنتز نانومواد و نانوابزارها استفاده شود؛ تکنیک‌های بر پایه پلاسما برای تولید انواع مختلفی از نانومواد مانند نانولوله‌های کربنی، نانو الیاف، گرافن، نانو الماس و انواع نانوذرات و نانوساختارهای فلزی، سیلیکونی، غیر آلی و نانومواد زیستی به کار می‌رود.

    در کشور این فناوری در کنار فناوری نانو کاربردهای تازه‌ای در بخش کشاورزی یافته است و از آن برای افزایش سطح عملکرد بذور استراتژیک استفاده می‌شود و در یک طرح پایلوت محققان توانستند سطح عملکرد بذر خشک ذرت علوفه‌ای را ارتقا دهند و رکورد کشت این محصول در کشور با یک فناوری نوین شکسته شد.

    امیر اشراقی، مدیر توسعه کسب‌وکارهای بخش کشاورزی ستاد نانو، افزایش عملکرد، بهبود راندمان و کاهش ضایعات را از محورهای اصلی عملکرد توسعه کسب و کارهای بخش کشاورزی در ستاد نانو دانست و اظهار کرد: در این راستا در حال ‌حاضر با استفاده از فناوری پلاسما به دنبال افزایش سطح عملکرد بذور زراعی هستیم که در این راستا طرح پایلوتی را در زمینه استفاده از فناوری پلاسمای سرد اجرایی کردیم که موجب افزایش سطح عملکرد بذور زراعی شده است.

    وی این تحقیقات را بر روی ذرت علوفه‌ای دانست و یادآور شد: استفاده از روش پلاسمای سرد در دنیا رایج است و بسیاری از کشورهای پیشرفته از این روش برای افزایش عملکرد استفاده می‌کنند.

    اشراقی خاطر نشان کرد: در گذشته برای افزایش عملکرد روش‌های سنتی چون استفاده از کود شیمیایی و یا در تکنیک تراریخته برای افزایش سطح عملکرد بذور به منظور افزایش مقاومت به خشکی و یا شوری، روش‌هایی اعمال می‌شد، ولی مزایای استفاده از این روش نسبت به روش‌های دیگر عدم استفاده از کود و مواد شیمیایی در کشت ذرت علوفه‌ای است.

    مدیر توسعه کسب‌وکارهای بخش کشاورزی ستاد نانو به جزئیات این روش اشاره کرد و توضیح داد: بذور کشاورزی بنا به دلایل مختلفی توان جوانه زنی خود را از دست می‌دهند که یکی از این موارد افزایش بار میکروبی بذور و میزان رطوبت موجود در آنها است. با روش‌هایی که در فرآیند پلاسمای سرد از آن بهره بردیم، توانستیم توان بذور را افزایش دهیم.

    به گفته وی در این روش، پلاسمای سرد موجب ضد عفونی کردن بذور می‌شود و کاهش بار میکروبی بذور موجب بهبود کیفیت بذر ‌شد و افزایش جوانه‌زنی و افزایش مقاومت در برابر قرار گرفتن در شرایط جوی بذر را افزایش ‌داد.

    اشراقی با تاکید بر اینکه طرح پایلوت این روش بر روی بذور ذرت علوفه‌ای بوده است، خاطر نشان کرد: پایلوت این طرح در مزرعه‌ای در کرمانشاه اجرایی شد و نتایج نشان داد تیمار بذور ذرت علوفه‌ای با پلاسمای سرد و آب آبیاری، افزایش بیش از دو برابری در عملکرد این بذر به همراه داشته است.

    به گفته وی در این روش با استفاده از پلاسمای سرد، بذور قبل از کشت ضد عفونی می‌شوند.

    وی با بیان اینکه تهیه کودهای شیمیایی به ویژه کود اوره، بیشترین هزینه‌ها را به کشاورزان تحمیل می‌کند، یادآور شد: با اجرای این طرح پایلوت، بیش از ۵۰ درصد از هزینه تهیه کودهای شیمیایی کاهش یافت.

    اشراقی افزود: همچنین در این طرح پایلوت، رکورد کشور در سطح زیر کشت ذرت علوفه‌ای شکسته شد. رکورد ایران در این زمینه ۱۵۱ تن در هکتار بود و در این روش ۱۵۴ تن در هکتار ذرت علوفه‌ای کشت شده است.

    مدیر توسعه کسب‌وکار بخش کشاورزی ستاد نانو با اشاره به بخش استفاده پلاسمای سرد در آب آبیاری در این طرح، توضیح داد: در این پروژه علاوه بر انجام ارزیابی‌هایی بر روی بذور خشک در زمینه ضد عفونی کردن و افزایش سطح عملکرد آنها، اقداماتی نیز برای افزایش کارایی آب آبیاری انجام شد؛ چرا که نتایج به ما نشان داد اصلاح بذر خشک ذرت تا ۹۱ تن در هکتار افزایش عملکرد داشته است و وقتی آب را نیز تیمار کردیم، میزان افزایش عملکرد تا ۱۵۴ تن در هکتار ارتقا یافت.

    به گفته وی، تیمار آب به این صورت بوده است که آب در معرض امواج پلاسما قرار داده شد و از این آب در آبیاری استفاده  شد.

    وی تاکید کرد: استفاده از پلاسمای سرد در بذور برای کاهش بار میکروبی و در آب برای تبدیل ازت هوا به نیتروژن قابل مصرف برای ریشه گیاه بوده است.

    اشراقی با تاکید بر اینکه روش پلاسمای سرد برای کلیه بذور کشاورزی دارای اهمیت استراتژیک مانند بذور زراعی و دانه‌های روغنی قابل استفاده است، یادآور شد: در این پروژه این روش برای اصلاح ذرت علوفه‌ای استفاده شد؛ چرا که ذرت، خوراک اصلی دام است.

    کاربردهای دیگر نانو در کشاورزی

    نانوحباب‌ها
    فناوری نانوحباب‌ها در کشت هیدروپونیک موجب افزایش راندمان محصولات کشاورزی در گلخانه‌ها خواهد شد؛ چرا که این فناوری می‌تواند عناصر غذایی و حتی اکسیژن را به‌صورت محلول در اختیار ریشه قرار دهد.

    با استفاده از این روش راندمان کشت گوجه‌فرنگی حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.

    نانوآفت‌کش‌ها
    با نانو کردن سموم بایو، آفت‌کش‌هایی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است که با دوزهای کم بخش زیادی از عوامل بیماری زا در گیاهان از بین می‌رود.

    نانو آب
    نانوآبی به تولید رسیده‌ است که می‌تواند موادمغذی را در اختیار گیاهان قرار دهد. در این فناوری هیچ ماده شیمیایی به کار نرفته و نوعی کود به شمار می‌رود که قادر است مواد مغذی و عناصر غذایی مورد نیاز را برای رشد گیاهان فراهم کند.

    بسته‌بندی نانویی
    بر اساس آمارها ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی در مرحله پس از برداشت به ضایعات تبدیل می‌شود؛ از این رو با کاربرد نانو فناوری در بخش بسته‌بندی، شرایط مساعدی برای ماندگاری محصولات کشاورزی فراهم شده است.

    ماندگاری یک‌ساله جنین گندم
    ظرفیت کل آرد کشور سالانه ۱۳ میلیون تن است که پس از تبدیل گندم به آرد، محصولی به نام «گیاهک جنین گندم» تولید می‌شود، محصولی که برخی کارخانه‌ها قابلیت جداسازی آن را ندارند. کارخانه‌هایی که قادر به این کار هستند، سالانه ظرفیت جداسازی حدود ۴ میلیون تن را دارند که یک‌صدم آن همین محصول جنین گندم است که با قیمت کمی فروخته می‌شود.

    این محصول خوراک دام می‌شد و تنها سه‌روز ماندگاری داشت، ولی با افزایش زمان ماندگاری این محصول تا یک‌سال، استفاده از این محصول زراعی برای انسان، فراهم شد. این ماده نطفه گندم و سرشار از پروتئین و ویتامین است که با فناوری نانو ۱۰۰ درصد به ارزش‌افزوده آن افزوده شد.

    سرویس خبری:فناوری غذا و بخش صنعت

    • بیشتر بخوانید:
    • غذای ۲۰ میلیون نفر در مراحل تولید تا مصرف ضایع می‌شود/اهمیت تجاری‌سازی فناوری پلاسما در کشور
    منبع: ایسنا
    برچسب ها: پلاسما سردذرتصنایع تبدیلی و تکمیلیفناوری های نوین
    پست قبلی

    خشکسالی در امریکا قیمت مواد غذایی را بالاتر خواهد برد

    پست بعدی

    شوت مرکبات شمال در جام جهانی/باغدار می نالد و دلال می بالد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی
    اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    همچنان‌که جهان با تغییر اقلیم و کاهش منابع، دست‌وپنجه نرم می‌کند، بشقاب‌های غذای ما به آرامی در حال تکامل هستند....

    بیشتر بخوانید
    سبزی معجزه‌گری که در نقش مُسکن عمل می کنند

    تولید طعم‌دهنده نعنا با فرمولاسیون نانویی

    خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
    با اجرای فرصت مطالعاتی در پرو ارائه شد تولید ۴ محصول نانویی صنعت غذایی در مقیاس صنعتی

    فعالیت ۱۴۰ آزمایشگاه در حوزه سلامت مواد غذایی

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:

    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:

    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!

    شوت مرکبات شمال در جام جهانی/باغدار می نالد و دلال می بالد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    بازار برنج به زودی متعادل می‌شود

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    ثبت‌سفارش شکر آغاز شد

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    تاکید نمایندگان مجلس بر پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.