شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    پایان استراحت یک‌ساله درختان نارنج‌؛ شکوفه‌ها به یغما می‌روند

    استراحت درختان نارنج و در امان ماندن آن‌ها از ضربات چوب و لگد برخی شهروندان همزمان با موسم شکوفه‌دهی به پایان رسید و کاهش رعایت شیوه‌نامه‌های کرونایی برخی مردم را پس از یک‌سال، بار دیگر به فکر جمع‌آوری شکوفه‌های نارنج انداخت.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    فروردین ۳۰, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    پایان استراحت یک‌ساله درختان نارنج‌؛ شکوفه‌ها به یغما می‌روند

    نامهربانی شهروندان و تکاندن و ضربه‌زدن درخت‌های نارنج برای جمع‌آوری شکوفه‌های بهاری، اتفاق همه ساله کوچه باغ‌ها و پیاده‌روهای گرگان است اما بهار پارسال و همزمان با اوج گیری موج اول کرونا و خانه‌نشینی مردم، این درختان شب و روزهای آرامی را پشت سرگذاشتند و در سایه همین آرامش، بوی بهار نارنج در کوی و برزن این شهر پراکنده شد.

    ضربه زدن و تکاندن درختان نارنج، تصویر تکراری شب و روزهای فصل بهار گرگان و دیگر شهرهای شمالی است که در آن عده ای با پهن کردن پارچه ای بزرگ در زیر درخت، اقدام به پرتاب کردن سنگ و چوب و ضربه زدن به درختان برای ریختن شکوفه ها و جمع آوری آن می کنند.

    سم پاشی متعدد کوچه و خیابان توسط شهرداری و گروه های جهادی در سال گذشته سبب شد گرایش مردم برای برداشت این شکوفه ها و یا خریداری آن از دست فروش ها و دوره گردها کاهش یابد و به همین سبب انگیزه برای کسب درآمد از شکوفه درختان نارنج به حداقل رسید که در چند دهه اخیر کم سابقه بود .

    کاهش سطح رعایت شیوه نامه های بهداشتی، ساده انگاری کرونا و قطع سمپاشی کوچه و خیابان توسط شهرداری و گروه های جهادی به دلیل تاثیر اندک آن در مهار ویروس، بار دیگر حمله به درختان نارنج خیابان و کوچه های گرگان را آغاز کرد و ماه عکسل یک ساله این درختان را به پایان رساند.

    عطر بوی بهار نارنج مشام رهگذران را نوازش می دهد اما نامهربانی برخی شهروندان با این تحفه خوش رنگ بهاری ادامه دارد و تعداد افرادی که با نردبان های فلزی کوچک و بزرگ به چیدن بهار نارنج از درختان مشغول هستند روز به روز در حال افزایش است.

    یک  زن میانسال گرگانی که در حال کندن شکوفه های نارنج است گفت : اگر این گلبرگ ها چیده نشوند چند روز دیگر روی زمین افتاده و از بین می روند که ما قبل از جدا شدن شکوفه از درخت، آن را چیده و استفاده می کنیم.

    مرضیه عارفی اظهار داشت: استفاده از این بهار نارنج ها یکی از راه های کسب درآمد من در فصل بهار است که استقبال از خرید آن در بازار برای درست کردن مربای بهار نارنج و یا گرفتن اسانس، بخشی از هزینه زیاد زندگی من و فرزاندنم را تامین می کند.

    او که خود را سرپرست خانوار معرفی می کند معتقد است: چیدن بهار نارنج اگر بدون واردکردن ضربه به درخت باشد، آسیبی به همراه ندارد.

    یکی دیگر از زنان گرگانی گفت : مادر بزرگم می گفت که که عرق (اسانس) بهار نارنج از بین برنده ترشحات سینوس‌ها و دستگاه تنفس است و به دلیل مشکل تنفسی همیشه از عرق بهار نارنج برای درمان این بیماری استفاده می کنم.

    اکرم یحیی زاده افزود: قیمت شکوفه های بهار نارنج در بازار به کیلویی ۶۰ هزار تومان رسیده که فراوانی درختان در کنار آسان بودن راه جمع آوری بهار نارنج، خیلی از شهروندان را به سمت درآمدزایی از راه فروش گلبرگ نارنج کشانده است.

    وی بیان کرد: برخی افراد از بیم اعتراض دیگر شهروندان، شبانه به جمع آوری بهار نارنج می پردازند که به دلیل خلوتی خیابان و عجله برای پایان کار خود، از هیچ کاری از جمله لگد زدن و حتی قطع کردن شاخه های بالای درختان دریغ نمی کنند.

    او گفت: در این شب ها، بادهای شدیدی در گرگان می وزد که من و اعضای خانواده ام با استفاده از این فرصت، با پهن کردن چادر و ملحفه زیر درختان نارنج از شکوفه های ریخته شده توسط باد استفاده می کنیم.

    امیرعباس سنکروجی از کارشناسان باغبانی گفت : شکوفه دهی درخت نارنج به طور معمول در اولین روزهای فصل بهار آغاز می شود و از اواسط این فصل گل های بهار نارنج برای استفاده های مختلف برداشت می شود.

    وی ادامه داد : برداشت شکوفه های بهار نارنج با استفاده از سنگ و چوب و یا شکستن شاخه ها در سالهای گذشته به عادتی مرسوم و غلط در بخشی از اهالی شهر تبدیل شده بود که لطمات بسیاری به درختان وارد می کند.

    سنکروجی گفت : طمع انسانی از کسب درآمد بیشتر باعث شده برخی افراد منتظر افتادن طبیعی گلبرگ از درخت نباشند و برای رسیدن به پول بیشتر با زدن ضربات متعدد به تنه درخت مردم و رهگذران را از این شمیم بهشتی محروم کنند.

    وی گفت: برداشت زود هنگام و روش اشتباه جمع آوری این شکوفه ها بر گرده افشانی سایر فضای سبز شهری نیز اثر گذار است چرا که مانایی شکوفه ها بر جمعیت حشرات و زنبورهای منطقه می افزاید و در نتیجه احتمال گرده‌افشانی در سایر بوته ها و درختچه های پیرامونی محلات بیشتر می شود.

    سنکروجی گفت: درختان نارنج تا حدودی مقاومت زیادی دارند اما ترمیم سرشاخه های شکسته و پوست کنده شده تنه زمان‌بر است و بر عملکرد گل‌دهی سال آینده درخت نارنج اثر گذار است.

     

    رییس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری گرگان هم با گلایه از آغاز هجوم به درختان نارنج گرگان از شهروندان خواست در صورت تصمیم برای چیدن بهار نارنج لااقل از شکستن تنه درختان خودداری کنند.

    یحیی ستوده نیا گفت : از ابتدای گلدهی درختان نارنج تاکنون روزانه گزارش زیادی از شکستن شاخه ها و یا کندن پوست این درختان گزارش می شود که امیدواریم با توجه به گل‌دهی فراوان درختان و احتمال تلاش برای جمع‌آوری گلبرگ بیشتر، آسیب بیشتری به درختان نارنج وارد نشود.

    وی افزود: درختان آسیب دیده مقاومت کمتری نسبت به انواع عوامل بیماری دارند و احتمال خشک شدن آنها افزایش می یابد .

    ستوده نیا افزود : بهره مندی صحیح از فضای سبز و درختان شهر نیازمند فرهنگ سازی است و نمی شود برای هر درخت یک مامور استخدام کرد.

    روح الله رستمی کارشناس محیط زیست شهری نیز گفت: رایحه بهار نارنج حق مردم گرگان است و باید مدت زمان بیشتری در شهر بماند.

    وی افزود: مراقبت و حفاظت از درختان علاوه بر آنکه طبق اصل ۵۰ قانون اساسی، وظیفه همگانی محسوب می شود، در آموزه های دینی هم تاکید شده که در این راستا آسیب زدن به درختان نارنج هم به دور از فرهنگ و قانون بوده و با دستورات دینی منافات دارد.

    اجرای برنامه های فرهنگی در بیان ویژگی های مثبت باقی ماندن بهارنارنج ها بر روی درختان، بیان عوارض ناشی از وارد کردن ضربات چوب و سنگ و لگد به درختان و نازیبا شدن چهره شهر ناشی از این گونه رفتارهای ناپسند، از جمله راهکارهای فرهنگی برای کاهش این آسیب ها است.

    گرگان بیش از ۳۰ هزار درخت نارنج در کوچه و خیابان ها و معابر دارد.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاکشاورزیمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    برداشت گندم از مزارع لارستان آغاز شد

    پست بعدی

    کشت بهاره در خراسان شمالی ۵۰ درصد کاهش یافت

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    کوچ تلخ
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    تامین امنیت غذایی رکن اساسی در حفظ آرامش جامعه و توسعه پایدار است و در سمنان با توجه به پیش‌بینی کاهش...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    روسیه امسال دومین برداشت بزرگ غلات در تاریخ خود را خواهد داشت

    کشت بهاره در خراسان شمالی ۵۰ درصد کاهش یافت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    موجودی گندم در خوزستان مطلوب است/ فعالیت نانوایی‌های کشیک در اهواز

    تیر ۲, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تنظیم تعرفه ها راهکار مناسب برای کنترل بازار غذایی کشور

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    سراوان قطب نوظهور خرمای ایران

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه

    بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.