امان اله طوقی روز شنبه اظهارداشت: این نوع کشت برای نخستین بار با مشارکت مجریان دولتی و کارخانجات آرد و با همکاری کشاورزان در حال انجام است.
وی افزود: از زمان آغاز کشت پاییزه تاکنون یکهزار و ۵۰۲ هکتار در شهرستان دلگان، ایرانشهر ٧٣٠ هکتار، بمپور ۶١٣ هکتار و تفتان ٣٠١ هکتار بصورت قراردادی گندم کشت شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان تصریح کرد: در کشت قراردادی علاوه بر بیمه نهادهها در زمان کشت در اختیار کشاورزان قرار گرفته و کشاورزان هیچگونه دغدغهای نخواهند داشت و در نهایت محصول تولیدی توسط طرف قرارداد خریداری خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در زمان کشت کشاورز برای دریافت خدمات وجهی پرداخت نخواهد کرد و پس از برداشت محصول طرف قرارداد هزینههای مربوط را اخذ میکنند.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.