علیرضا رفیعی پور – رئیس سازمان دامپزشکی کشور – در نشست خبری امروز که در سازمان دامپزشکی برگزار شد، با اشاره به ارائه آماری از کاهش قابلتوجه بیماریهای دامی و طیور در دو سال اخیر، تأکید کرد: برنامههای پیشگیرانه و اقدامات کنترلی این سازمان موجب کاهش موارد ابتلا به بیماریهای خطرناک شده است.
وی افزود: بر اساس گزارشهای رسمی در ۱۰ ماهه سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲، بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) که ۱۰ سال پیش بیش از ۱۰ میلیون رأس دام را درگیر کرده بود، اکنون به کمتر از یک میلیون رأس رسیده است. همچنین بیماری لنفواستیک با ۶۳ درصد کاهش کانون، بیماری شاربن (سیاهزخم) با ۳۷ درصد کاهش، آبله با ۴۶ درصد کاهش ابتلا و بیماری هاری که بیماری مشترک میان انسان و حیوان است با ۳۳ درصد و تب مالت با ۲۱ درصد کاهش نسبت به سال گذشته مواجه شدهاند.
به گفته رفیعیپور در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۹۴۲ کانون داشتیم که این میزان در سال جاری تاکنون به ۱۴۰۰ کانون کاهش یافته است. بیماری آنگارا که بیماری جدیدی است که از پاکستان طی چند سال گذشته وارد ایران شد و کاملا بیماری ویروسی جدیدیست که در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳۱۶ کانون داشتیم اما امروز و در سال جاری میزان آن به ۸۵ کانون کاهش یافته است.
وی افزود: در بیماری گامبورو در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۱۱ کانون داشتیم که در سال جاری به ۹۶ کانون کاهش یافته است. بیماری برونشیت عفونی در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۷۰۰ کانون ثبت شده است، آمار ۱۰ ماهه سال جاری نشان دهنده این است که آمار به ۹۱۳ کانون رسیده و نیوکاسل هم که یک بیماری فوق العاده خطرناک برای صنعت طیور چه بومی و چه صنعتی است در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۸۰۰ کانون داشتیم که در سال جاری به ۱۵۰۰ کانون کاهش یافته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد: بحث مهمی که مطرح است، این است که سازمان دامپزشکی در خدمت تولید است. همکاران ما در حوزه کنترل بیماریهای صنعتی اقدامات مناسبی انجام دادهاند و در این راستا ما در سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون جوجه ریزی داشتیم که تنها ۵.۶ درصد این جوجه ریزیها بر اثر بیماریها تلف شدند و از بین رفتند که این میزان میتوانست خیلی بیشتر باشد و این میزان کم بودن تلفات در حفظ و استمرار تولید در صنعت طیور نقش بسیار مهمی داشته است. در آمار ۱۰ ماهه سال جاری از یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون جوجهریزی که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش تولید نیز داشتهایم، تنها ۳.۳ درصد تلفات داشتیم که در صورت کنترل نشدن میزان آن میتوانست افزایشی باشد.
سرویس خبری:دام طیور و آبزیان
منبع:ایسنا