شنبه, خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    قیمت شکر به ۵۳ هزارتومان رسید/لوبیا چیتی ارزان شد

    ورود مسافری انبه از مصر/ میوه‌های پروازی برای قشر خاصی است

    ثبت‌سفارش «برنج» و «انبه» آغاز شد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری‌ ۶۱هزار تومان شد

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    مرغداران با دپوی تخم مرغ در واحد‌ها رو‌به‌رو هستند

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    نقش مردم محلی برای مراقبت از جنگل‌های شاهرود در مقابل آتش

    رزمایش حفاظتی اطفای حریق با آموزش و تجهیز جوامع محلی، بهره‌گیری از وسایل مجهز به فناوری‌های نوین، برگزاری کلاس‌های آموزشی و ترویجی برای مرتعداران و مردم بومی و همچنین افزایش تعداد بالگردهای ویژه مهار آتش از جمله راهبردهایی است که می‌تواند در کاهش آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها شاهرود تاثیرگذار باشد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۱, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    جزئیات کامل آتش ‌سوزی در کارخانه لبنیات میهن

    اتفاقات و رخدادهایی طبیعی و انسان‌ساز در زمین در حال وقوع است که تاثیرات و پیامدهای آن به نحوی می‌تواند در زندگی همه نقش داشته باشد.

    جنگلبانان در شرایط آب و هوایی سخت و گرمای شدید با امکاناتی محدود حفاظت از جنگل‌ها، مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی را بر عهده دارند. این تلاش‌گران عرصه‌های منابع طبیعی با سپرکردن جان خود، از ریشه‌ها، میراث طبیعی زمین و درختان حفاظت می‌کنند تا درختی از خانواده جنگل کم نشود و یا آتشی به جان طبیعت زمین نیفتد.

    فعالان این عرصه در عین حال که بر پیشگیری از آتش‌سوزی و به کارگیری نیروهای بومی و محلی تاکید می‌کنند، از صرف بودجه، اعتبار و تامین تجهیزات مورد نیاز هم غافل نیستند، زنجیره‌ای که هر کدام باید به درستی در موقعیت مناسب استفاده شود تا این سرمایه‌های ملی به خوبی حفظ شود.

    فصل گرما که فرا می‌رسد، آتش‌سوزی در مراتع، مزارع و جنگل‌ها به دغدغه‌ای برای کشاورزان، محیط بانان و دوستداران و فعالان محیط زیست تبدیل می‌شود، امسال نیز هنوز تابستان نرسیده بود که موارد متعددی از آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های کشور گزارش شد.

    دامداران، شکارچیان، رهگذران، گردشگران، کشاورزان حاشیه جنگل، و سودجویانی که با هدف تصرف جنگل و مرتع، این مناطق را آتش می‌زنند، از عوامل وقوع آتش سوزی محسوب می‌شوند.

    کارشناسان این حوزه معتقدند که آتش‌سوزی جنگل به طور مستقیم یا غیرمستقیم در نابودی بسیاری از جانوران، علوفه و همچنین دیگر مواد مغذی تاثیرگذار است.

    قرقبان و جنگلبان در برخی موارد نخستین کسی است که متوجه آتش‌سوزی در جنگل می‌شود، اما در بیشتر موارد، این مردم محلی هستند که گزارشگر این دست وقایع می‌شوند؛ بنابراین باید برای همراهی مردم و تجهیز آنان به لوازم اطفای حریق به همراه آموزش‌های مربوطه تدابیر ویژه اندیشید.

    افزایش ۲۵۶ درصدی آتش‌سوزی جنگل و مراتع کشور

    فرمانده یگان سازمان حفاظت منابع طبیعی کشور چند روز قبل، از افزایش بیش از ۲۵۶ درصدی سطح آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور در سال ۱۴۰۳نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

    سرهنگ علی ملکی آهنگران افزایش حجم و تراکم پوشش گیاهی در سطح منابع طبیعی بر اثر افزایش بارندگی‌ها از اسفند سال گذشته و خشک‌شدن آن و همچنین عوامل انسانی را از دلایل اصلی این آتش‌سوزی‌ها عنوان کرد و افزود: از ابتدای سال تاکنون ۶۴۲ فقره آتش‌سوزی در سطح ۱۱ هزار و ۵۴۶ هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور رخ داد.

    وی با بیان اینکه برای حفاظت از ۱۳۴ میلیون هکتار منابع طبیعی نیاز به تجهیزات، فناوری‌های جدید با تخصیص اعتبار است، ابراز کرد: اکنون ۹ فروند بالگرد برای اطفای حریق و جابه‌جایی نیروها در مناطق صعب‌العبور در کشور فعال است.

    چرا حفاظت از منابع طبیعی شاهرود در مقابل آتش اهمیت دارد؟

    وسعت مراتع شهرستان شاهرود حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار است، سرمایه‌ای بی‌نظیر که حفاظت از آن مسوولیتی بزرگ محسوب می‌شود.

    ۴۰ کیلومتر بالاتر از شمال شرق شاهرود در بخش شرقی رشته کوه البرز در مرز استان‌های سمنان و گلستان بخشی از جنگل‌های باستانی هیرکانی قرار دارد که از آن با نام «جنگل ابر» یاد می‌شود، جنگلی در ۱۲ کیلومتری روستای ابر در بخش بسطام واقع شده است.

    جنگل جهانی ابر شاهرود میراث طبیعی و مهم ایران‌زمین در شرق استان سمنان از زیباترین و معروف‌ترین جنگل‌های ۴۵ میلیون ساله هیرکانی است که محافظت از آن در برابر آتش‌سوزی همت جنگلبانان، جوامع محلی و گردشگران را می‌طلبد.

    راهکارهای حفاظت از جنگل در برابر آتش‌سوزی

    رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود در این‌باره به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: راهکار حفاظت از حریق جنگل‌ها استفاده از بالگرد، برگزاری مانورهای مشترک با حضور جوامع محلی و همچنین ارتقای تجهیزات اطفای حریق است.

    محمدرضا کشاورزیان افزود: برگزاری رزمایش حفاظتی اطفای حریق با هدف ایجاد آمادگی نیروها و همچنین استفاده از همه تجهیزات مهار آتش‌سوزی در دستور کار قرار دارد.

    وی از برگزاری رزمایش حفاظتی اطفای حریق در روز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: با توجه به برخی رخدادهای طبیعی که در جنگل‌ها و مراتع اتفاق می‌افتد، باید نیروهای واکنش سریع آمادگی اجرای عملیات اطفای حریق در مدت زمان کوتاه و به موقع را داشته باشند.

    کشاورزیان ادامه داد: پیاده‌روی طولانی در جنگل و مناطق صعب العبور به‌صورت گروهی در تمامی روزهای هفته به منظور شناسایی مناطق آتش گرفته احتمالی انجام می‌شود.

    برگزاری رزمایش‌های آمادگی مقابله با آتش سوزی

    رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود ابراز کرد: از ابتدای سال تاکنون ۲ رزمایش اطفای حریق با حضور ماموران حفاظتی و مشارکت عوامل محیط زیست، جهاد کشاورزی، هلال‌احمر و آتش‌نشانی در این شهرستان اجرا شد.

    وی از برگزاری کلاس‌های ترویجی برای مردم روستاهای مجاور جنگل، مرتعداران و بهره‌برداران خبر داد و گفت: پایگاه‌های مردمی اطفای حریق در منطقه مجن، چهار باغ، تاش و روستای ابر تجهیز شدند.

    آمار مهار آتش‌سوزی‌های شاهرود در سال ۱۴۰۲

    کشاورزیان با اشاره به اینکه سال گذشته چهار مورد حریق گزارش شد، اظهار کرد: آتش‌سوزی در چهار هکتار از مراتع و جنگل‌ها شهرستان شاهرود طی سال ۱۴۰۲ با تلاش همکاران، مردم محلی و دوستداران منابع طبیعی مهار شد.

    وی از شهروندان خواست هنگامی که برای استراحت و استفاده از طبیعت در جنگل‌ها و مراتع حاضر می‌شوند، در جهت حفاظت از منابع طبیعی و ملی به ویژه درختان جنگلی که ذخایر نایابی هستند، بیشتر دقت کنند.

    رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود تصریح کرد: کارشناسان این اداره با شماره تلفن ۱۵۰۴ در تمام طول شبانه روز آماده دریافت گزارش‌های مردمی در خصوص حریق و تخلفات احتمالی در عرصه‌های منابع طبیعی این شهرستان هستند.

    بنا به اعلام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان، ۱۱ مورد آتش‌سوزی در عرصه‌های مرتعی و جنگلی سال ۱۴۰۲ در استان مهار شد.

    اهمیت حفاظت از یادگار تاریخ، جنگل هیرکانی ابر در شاهرود

    به گزارش ایرنا، جنگل هیرکانی ابر شاهرود در سال ۱۳۹۸ در فهرست آثار ملی و طبیعی ایران قرار گرفت. این جنگل از سال ۱۳۹۳ نیز به‌عنوان منطقه حفاظت‌شده محسوب شده است. گونه‌های گیاهی متنوعی در سراسر این جنگل دیده می‌شود که بیشتر آن‌ها

    درختان بلوط، افرا، توسکا و آزاد هستند. درختان و درختچه‌های میوه و گیاهان دارویی نیز بخش دیگر پوشش گیاهی این جنگل را تشکیل می‌دهند. خرس قهوه ای، پلنگ، گرگ، خوک وحشی، روباه، شوکا، شغال، کل و بز از حیوانات این جنگل هستند و پرندگانی

    مانند کبک، کبوتر جنگلی، بلدرچین، عقاب جنگلی، کرکس، فاخته، شاهین و قرقاول، در این جنگل زندگی می‌کنند.

    از ۹ میلیون و هفت هزار هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.

    استان سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: آتش سوزیسمنانمنابع طبیعی و آبخیزداری
    پست قبلی

    جلوگیری از قطع برق چاه آب کشاورزی با راه اندازی نیروگاه برق خورشیدی

    پست بعدی

    ارزآوری یک‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری صادرات سبزی و صیفی ایران

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    توسط هستی محمدمهدی پور
    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    برای دهه‌ها، تمرکز اصلی کشاورزی در جهان بر افزایش تولید و پاسخ‌گویی به رشد سریع جمعیت بود. در این مسیر،...

    بیشتر بخوانید
    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    گندمکاران ۳۳ همت از دولت طلبکارند

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۳ ماده مفید برای مهار سرطان

    ارزآوری یک‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری صادرات سبزی و صیفی ایران

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    هیچ مشکلی در تولید و تامین جوجه یکروزه کشور نداریم

    نیازی به واردات جوجه یکروزه نداریم

    خرداد ۴, ۱۴۰۴
    صید ماهیان استخوانی در آب های شمال ۶۶ درصد افزایش یافت

    پایان صید ماهیان استخوانی دریای خزر/ ۱۶ هزار و ۲۶۸ تن ماهی استخوانی صید شد

    خرداد ۷, ۱۴۰۴
    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    ۱۵ درصد کسری گوشت مورد نیاز از طریق واردات تامین‌می شود

    اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴
    آمادگی ایران و کامبوج برای همکاری در حوزه کشاورزی

    آمادگی ایران و کامبوج برای همکاری در حوزه کشاورزی

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.