دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نان سفید؛ دشمن سلامت ایرانی‌ها یا میراث غذایی؟

    نان، که در فرهنگ و سفره‌های ایرانی جایگاهی ویژه دارد، به عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع غذایی مردم ایران به شمار می‌رود، اما نان‌های تولیدی در کشور به دلیل فرآیندهای صنعتی نادرست و استفاده از آرد سفید، فاقد بسیاری از مواد مغذی ضروری برای بدن هستند. نان‌های سفید، که غالباً از آرد تصفیه‌شده تهیه می‌شوند، نه‌تنها ارزش غذایی خود را از دست داده‌اند بلکه به تدریج عامل افزایش شیوع بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و اختلالات گوارشی در جامعه شده‌اند. در این میان، نان‌های سبوس‌دار یا کامل، که به دلیل حفظ سبوس گندم و جنین آن، سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند، به دست فراموشی سپرده شده‌اند.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    آبان ۲۳, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    کمبود شکر و روغن در کارخانه‌های صنعتی/ چالش نان برای غذاهای آماده

    نان، که از دیرباز در فرهنگ غذایی ایرانیان نقش اساسی داشته، امروز به نوعی به دشمن سلامت مردم تبدیل شده است. با وجود اینکه نان یکی از اصلی‌ترین منابع تغذیه‌ای در رژیم غذایی مردم ایران به شمار می‌رود، بخش عمده‌ای از نان‌های تولیدی در کشور از آرد سفید تهیه می‌شوند که نه‌تنها فاقد ارزش غذایی مناسب هستند، بلکه موجب بروز مشکلات بهداشتی و تغذیه‌ای می‌شوند. یکی از دلایل اصلی این مشکل، فرآیند سبوس‌گیری بیش از حد از گندم است که موجب حذف بخش عمده‌ای از مواد مغذی موجود در سبوس و جنین گندم می‌شود.

    یکی از مشکلات اساسی در صنعت آردسازی و نان‌پزی کشور، فرآیند سبوس‌گیری است. در این فرآیند، بخش زیادی از سبوس گندم که سرشار از فیبر، ویتامین‌های گروه B، آهن و مواد معدنی است، از آرد جدا می‌شود. در حال حاضر، بسیاری از کارخانجات آردسازی در ایران به دلیل نفع اقتصادی، تا 22 درصد از سبوس گندم را جدا می‌کنند، در حالی که استاندارد جهانی و علمی برای سبوس‌گیری، تنها 2 تا 6 درصد است. این میزان زیاد سبوس‌گیری موجب کاهش قابل توجه ارزش غذایی نان می‌شود و نان‌هایی که از این آرد تهیه می‌شوند، فاقد مواد مغذی و فیبر لازم برای بدن هستند.

    یک علت اصلی در این وضعیت، سودجویی برخی از کارخانجات آرد است که سبوس گندم را به قیمت بالاتری به دامداری‌ها می‌فروشند. به گفته اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، این کارخانجات به دلیل سودآوری بالای فروش سبوس، ترجیح می‌دهند این محصول را از دسترس مردم خارج کنند و به دامداری‌ها بفروشند. در نتیجه، این تصمیمات به ضرر سلامت عمومی مردم تمام می‌شود.

    نان سبوس‌دار یا همان نان کامل که از آردی تهیه می‌شود که در آن سبوس و جنین گندم حفظ شده‌اند، نسبت به نان سفید و تصفیه‌شده فواید بسیاری دارد. دکتر حسن اکبری، متخصص طب ایرانی، در این خصوص می‌گوید: گندم از سه بخش اصلی تشکیل شده است: اندوسپرم (بخش نشاسته‌ای)، سبوس (پوسته بیرونی) و جنین گندم. در حالی که بخش نشاسته‌ای بیشتر به قند تبدیل می‌شود و انرژی فوری به بدن می‌دهد، سبوس و جنین گندم حاوی فیبر، ویتامین‌های گروه B، آهن و مواد معدنی هستند که نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارند.

    سبوس گندم سرشار از فیبر است که به بهبود هضم غذا کمک می‌کند و مانع از یبوست می‌شود. همچنین، ویتامین‌های گروه B موجود در سبوس به تقویت سیستم عصبی و افزایش انرژی بدن کمک می‌کند. جنین گندم نیز منبعی غنی از ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A، D، E و K است که نقش حیاتی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری‌ها دارند. علاوه بر این، جنین گندم حاوی اسید فولیک و اسپرمیدین است که به تازگی مطالعات نشان داده‌اند این ترکیب‌ها می‌توانند در بهبود باروری و کاهش پیری مؤثر باشند.

    دکتر اکبری افزود: مصرف نان کامل می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند. به عنوان مثال، بیماری‌های قلبی، دیابت، پوکی استخوان و حتی برخی از سرطان‌ها با مصرف نان سبوس‌دار در خطر کمتری قرار دارند. همچنین، نان کامل به دلیل دارا بودن فیبر زیاد، می‌تواند از اضافه وزن و یبوست جلوگیری کند و به سلامت سیستم گوارشی کمک کند. علاوه بر این، ویتامین K موجود در نان کامل برای سلامت استخوان‌ها و باروری زنان بسیار مفید است.

    یکی از مسائل اصلی در این زمینه، هزینه‌های بالای درمان بیماری‌های ناشی از مصرف نان سفید است. دکتر اکبری تصریح کرد که ممکن است برخی مسئولین نگران هزینه‌های اولیه تولید نان کامل باشند، اما این هزینه‌ها در مقایسه با هزینه‌های درمانی ناشی از بیماری‌های مرتبط با مصرف نان سفید، بسیار ناچیز است. به عبارت دیگر، اگر نان کامل به صورت گسترده در دسترس مردم قرار گیرد، می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند و در نتیجه هزینه‌های درمانی کشور را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

    با توجه به فواید گسترده‌ای که نان سبوس‌دار یا نان کامل به همراه دارد، مسئولین باید به فکر تغییر سیاست‌های موجود در صنعت آردسازی و نان‌پزی باشند. نان کامل، با حفظ مواد مغذی و فیبر موجود در گندم، می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت عمومی جامعه کمک کند و از بروز بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها پیشگیری کند. در این مسیر، حمایت از تولید و عرضه نان سبوس‌دار به عنوان یک راهکار اقتصادی و بهداشتی، می‌تواند گامی مؤثر در جهت ارتقای سلامت جامعه ایرانی باشد.

    سرویس خبری : علمی – تغذیه و سلامت 

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: سلامتصنایع تبدیلی و تکمیلیعلمی - تغذیه و سلامتغذای ایرانیفرهنگفواید نان سفیدمضرات نان سفیدنان سفید
    پست قبلی

    کشف جدید درباره فواید مصرف سیب‌زمینی

    پست بعدی

    راهکار چین برای کاهش واردات مواد غذایی از آمریکا

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    مرکبات سلاحی برای مبارزه با افسردگی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    0

    بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه هاروارد بیانگر این است که خوردن روزانه یک...

    بیشتر بخوانید
    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    رهبران ارشد چین توسعه اصلاح بذر را برای تامین امنیت غذایی اجباری کردند

    راهکار چین برای کاهش واردات مواد غذایی از آمریکا

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ثبات بازار قند، شکر، چای و روغن/ عرضه گسترده روغن از شنبه آغاز می‌شود

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    تولید تخم‌مرغ در خرداد به ۱۱۰ هزار تن می‌رسد

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    کدام خوراکی‌ها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند؟

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    بیش از ۹۰ درصد اراضی شالی مکانیزه برداشت می‌شود

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.