انجمن حبوبات ایرانی طی نامهای به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به مشکلات این صنف پرداخت و خواستار رسیدگی آن شد.
در متن نامه آمده است،
بسمه تعالی
سرپرست محترم معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی
در راستای تحقق اهداف و بهمنظور حل برخی از مشکلات و موانع موجود در صنعت حبوبات کشور، از محضر حضرتعالی خواهشمندیم دستور فرمائید نسبت به پیگیری و حلوفصل مسائل زیر که از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و تاکنون علیرغم پیگیریهای مستمر انجمن حبوبات ایران، هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است، توجه ویژهای مبذول شود:
۱. عدم تخصیص بخشی از ارز ترجیحی به کالاهای وارداتی اعضای انجمن حبوبات ایران از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا تاریخ ۱۲/۰۲/۱۴۰۳
مشکلات ناشی از عدم تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای وارداتی اعضای انجمن، موجب ضرر و زیان و خسارت جدی به اعضا انجمن گردیده و بهتبع آن، تأثیر قابل توجهی در عرضه، تقاضا و تنظیم بازار گذاشته شده است. در این خصوص، تقاضا داریم، اقدامات لازم جهت تخصیص سریع این ارز صورت پذیرد.
۲. تغییر گروه کالایی از ۲۱ به ۲۲ برای تعدادی از شرکتها
برخی از شرکتهای عضو انجمن که پس از دریافت نظر دستگاهی وزارت جهاد کشاورزی نیازمند تغییر گروه کالایی خود از گروه ۲۱ به ۲۲ هستند، همچنان با مشکلاتی در این زمینه مواجهاند. خواهشمندیم دستور فرمائید در این زمینه مساعدت و همکاری لازم بهعمل آید تا مشکلات موجود در اسرع وقت رفع گردد.
۳. عدم تشکیل کارگروه رفع تعهد ارزی جهت تغییر در مابهالتفاوت ابلاغی سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان
علیرغم پیگیریهای متعدد و وعدههای مکرر معاونت بازرگانی داخلی، تاکنون هیچ اقدام عملی در خصوص تشکیل کارگروه رفع تعهد ارزی و تغییر در مابهالتفاوت ابلاغی سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انجام نشده است. این موضوع به یکی از دغدغههای اصلی اعضای انجمن تبدیل شده است. بنابراین، درخواست داریم با حضور نمایندگان انجمن و تشکیل کارگروه تخصصی در این خصوص، اقدامات لازم صورت گیرد تا مشکلات موجود حلوفصل گردد.
۴. تغییر شاخصهای سهمیهبندی سقف واردات بر مبنای پیشنهادات انجمن حبوبات ایران
در خصوص شاخصهای سهمیهبندی سقف واردات، پیشنهادات مکتوب و مستند انجمن حبوبات ایران جهت بهبود وضعیت واردات و تنظیم بازار داخلی، تاکنون مورد بررسی و پذیرش قرار نگرفته است. لذا درخواست داریم با توجه به ضرورتهای موجود و اهمیت این موضوع، اقدامات لازم در راستای اصلاح شاخصهای مذکور صورت پذیرد.
با توجه به تخصص و اشراف این معاونت بر مسائل اقتصادی و بینالملل، امید است که در اسرع وقت شاهد تسریع در روند بررسی و رسیدگی به این مسائل باشیم. بیتردید، همکاریهای مؤثر و پیگیریهای جدی از جانب این معاونت، میتواند در کاهش مشکلات موجود و تسهیل در فرآیندهای اقتصادی و تجاری صنعت حبوبات مؤثر واقع گردد.
پیشاپیش از توجه و همکاریهای ارزشمند شما کمال تشکر را داریم و امیدواریم شاهد بهبود وضعیت موجود در این حوزه باشیم.
منبع : مهر