جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    مصرف داخلی زعفران نصف شده است/ ترکیه هم به صادرکنندگان زعفران ایران به اسم خود ملحق شد

    دبیر شورای ملی زعفران گفت: قبلا ۲۵ درصد از زعفران ایران، مصرف داخلی داشت، اما اکنون این میزان به ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده است.

    توسط فاطمه خداویردی
    آبان ۱۵, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    بسته حمایت از صادرات دارای ارزش افزوده زعفران در حال نهایی شدن است

    فرشید منوچهری، دبیر شورای ملی زعفران در خصوص وضعیت بازار زعفران گفت: متاسفانه اخیرا شاهد بعضی اطلاعات به دور از واقعیت در خصوص تولید و صادرات زعفران هستیم. پیشنهاد می‌شود علاقمندان از سایت‌های گمرک و وزارت جهاد کشاورزی در مورد داده‌های تولید و صادرات جویا شوند.

    وی در ارتباط با تاثیر قیمت روز زعفران، بر تقاضای بازار داخلی گفت: به هر میزان قیمت افزایش یابد به صورت طبیعی تقاضای داخل کاهش پیدا می‌کند. با توجه به پایین و ثابت بودن سطح درآمد افراد جامعه، افزایش قیمت زعفران نیز باعث کاهش مصرف داخل این محصول می‌شود. به طوریکه قبلا ۲۵ درصد از زعفران ایران، مصرف داخلی داشت، اما اکنون این میزان به ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده است.

    منوچهری در ارتباط با صادرات زعفران به افغانستان گفت: آنچه مسلم است زعفران ایران از طرق رسمی و قاچاق به افغانستان وارد شده، بسته‌بندی و به نام زعفران افغانستان عرضه می‌شود. طبق اعلام وزارتخانه‌های مربوطه در افغانستان میزان تولید آن کشور، حداکثر حدود ۲۱ تن بوده اما میزان صادرات آن، حدود ۶۹ تن است. مابه التفاوت صادرات رسمی تا تولید خود را از چه منبعی تامین کرده‌اند؟ این میزان زعفران ایران بوده که به نام زعفران افغانستان صادر می‌شود. البته، در بیشتر کشورها این عمل انجام می‌شود. زعفران صادراتی به اسپانیا، چین، ایتالیا، یونان و اخیرا ترکیه نیز به این صورت هستند. چون زعفران شناسنامه ندارد، از همین روی نام خودشان را روی بسته‌بندی درج و در بازارهای جهانی عرضه می‌کنند. طبیعی است که در آینده با توجه به بازارسازی انجام شده توسط این کشورها، آنها بتوانند تولیدات خودشان را با زعفران ایران جایگزین کنند و ما بازاری را که با زحمت ساخته‌ایم، از دست بدهیم.

    دبیر شورای ملی زعفران در مورد افزایش قیمت گفت: به طور مثال سال گذشته، قیمت زعفران نگین ممتاز کیلویی ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان بود ولی اکنون قیمت آن به حدود ۶۲ تا ۶۵ میلیون تومان افزایش یافته است. این بررسی نشان می‌دهد، افزایش قیمت صورت گرفته است که این امر به نفع کشاورزان می‌باشد. افزایش قیمت باعث ایجاد انگیزه در کشت محصول می‌شود. کمااینکه بر اساس اعلام معاونت باغی وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت در سال جاری از ۱۲۲ هزار هکتار به ۱۲۳هزار هکتار افزایش یافته است. درچنین شرایطی ایجاب می‌کند که وزارت جهاد کشاورزی برای تولید و صادرات زعفران، برنامه‌ریزی و مدیریت لازم را مبذول دارد.

    وی در خصوص نوسانات قیمت در بازار زعفران گفت: آیا این نوسانات قیمت، به بازار خارج کشور ما، ضربه نمی‌زند؟ تاثیر نوسانات قیمت روی صادرات چیست؟ بدون تردید پاسخ این سوالات مثبت است. وقتی نوسان قیمت وجود داشته باشد، قادر به عقد قرارداد حتی با اعتبار نامه یک ماهه نخواهیم بود و این به اطمینان خریدار خارجی لطمه وارد می‌کند. در صورت کاهش تولید داخلی، آیا میزان کاهش تولید ما بیشتر از کل صادراتمان بوده است؟ که قطعا این‌طور نبوده است. آنچه باعث رنج زعفران ما می‌شود، عدم تثبیت قیمت، نوسانات قیمت ارز و حضور قاچاقچیان است.

    منوچهری در خصوص عدم تناسب قیمت داخلی با قیمت‌های صادراتی گفت: قیمت جهانی زعفران ایران بین ۱۰۰۰ دلار تا ۱۲۰۰ دلار است. یعنی در بهترین حالت، کیلویی ۶۰ میلون تومان فروخته می‌شود. در صورتیکه از کشاورز حداقل۶۰ میلیون تومان خریداری می‌شود. صادرات زعفران حداقل ۸۰ دلار تا ۱۰۰ دلار برای صادر کننده هزینه دارد، چون حمل هوایی و بیمه حمل آن گران است. ۱۲۰۰ دلار از کشاورزخریداری می‌شود و ۱۰۰ دلار هم هزینه صادرات دارد، چطور ۱۲۰۰ دلار فروخته می‌شود؟ آیا چنین برداشت‌هایی لزوم مدیریت بر صادرات و صادرکننده زعفران را ایجاب نخواهد کرد؟

    وی افزود: آیا قیمت فروش زعفران ایران برای کشورهای دیگر، مانند کشورهای آسیای میانه که اصلا زعفران را نمی‌شناختند، ایجاد انگیزه کرده که به دنبال کشت زعفران بروند؟ آیا در درازمدت این موضوع باعث جایگزینی محصول این کشورها به جای زعفران ایران نمی‌شود؟ چرا قیمت ثابتی برای زعفران اعلام و تثبیت نمی‌شود تا تمامی تجار صادرات خود را بر اساس یک قیمت واحد انجام دهند؟ چطور داعیه بزرگترین تولید کننده و صادر کننده دنیا را یدک می‌کشیم، اما توان تنظیم قیمت ثابت در بازارهای جهانی زعفران را نداریم؟ باید طوری عمل شود که قادر به اعلام قیمت زعفران در بورس جهانی باشیم. مواردی که به آنها اشاره شد لزوم برنامه‌ریزی و مدیریت در تولید و صادرات زعفران و حمایت از هر دو بخش اصلی این محصول ارزشمند را نشان می‌دهد.

     

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

    منبع: ایلنا
    برچسب ها: اقتصاد و بازارترکیهزعفرانصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعتت غذا
    پست قبلی

    دستیار وزیر امور خارجه کشور در دریای خزر تاکید کرد: ضرورت حمایت از ذخیره ژنی ماهیان خاویاری

    پست بعدی

    بانک جهانی: تورم مواد غذایی در ایران از مهر پارسال تاکنون نصف شده است

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس
    اخبار اقتصاد و بازار

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    مهدی یوسف خانی دبیر انجمن کشتارگاه ها و صنایع بسته بندی طیور گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۷۲ هزارتومان،...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    هشدار بانک جهانی: امنیت غذایی جهان در خطر است/ کشورها با گرم شدن کره زمین مقابله کنند

    بانک جهانی: تورم مواد غذایی در ایران از مهر پارسال تاکنون نصف شده است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    تولید سالانه حدود ۴۰۰۰ تن گوشت قرمز در شیراز/ تخصیص ۲۳۲ میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی به دامداران شیراز

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    «معجزه آبخیزداری»|ذخیره سازی آب در زیر زمین/ نظر مفسرین قرآن کریم در این باره چیست؟

    اعلام برنامه‌هایی برای عبور از بحران آب در بخش کشاورزی / افزایش بهره‌وری ضروری است

    تیر ۵, ۱۴۰۴

    اعتبار مقابله با سوسک سرخرطومی در کرمان کافی نیست/ردیابی ۵۰ هزار نخل از اول سال

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    ارتقای کیفیت صادراتی محصولات کشاورزی با ساشه‌های نانویی ایرانی

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.