جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    ماهی تیلاپیا؛ گونه‌ای مهاجم برای محیط زیست یا گزینه‌ای مناسب برای رسیدن به امنیت غذایی؟

    مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات کشور با بیان اینکه پرورش ماهی تیلاپیا می‌تواند به امنیت غذایی ما منجر شود، اظهار کرد: این ماهی در دنیا به بازارهای جهانی و با استانداردهای بسیار سختگیرانه صادر می‌شود و در ایران نیز مکاتبات سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی به عنوان متولی رسمی محصولات خام دامی مبتنی بر تایید آن است و همه چیزخوار بودن دلیلی بر بی کیفیت بودن ارزش غذایی آن نیست.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    آبان ۲۶, ۱۴۰۳
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    تولید تیلاپیا به ۲ هزار تن می‌رسد

    آبزی پروری، پرورش موجودات آبزی از جمله ماهی، نرم تنان، سخت پوستان و گیاهان آبزی در آب شیرین، لب شور و آب دریا است و در این میان تیلاپیا، ماهی آب شیرین و متعلق به خانواده سیچلیده است. این گونه، ماهی بومی آفریقا است، اما بسیاری از مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و مناطق معتدل جهان در طول نیمه دوم قرن بیستم برای پرورش به عنوان غذا، ماهیگیری تفریحی، کنترل علف‌های هرز آبی و اهداف پژوهشی معرفی شد.

    تیلاپیا دومین ماهی پرتولید در جهان است و مطابق آمارهای جهانی از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۲۰ آمار تولید این آبزی در جهان در ۱۴۰ کشور دنیا ۱۵ برابر شده است. تیلاپیا نخستین بار توسط ژاپنی‌ها در جنگ جهانی دوم با توجه به تاب آوری این آبزی در شرایط سخت محیط زیستی و آسان بودن تکثیر آن مورد استفاده قرار گرفت. ماهی تیلاپیا در سال ۱۳۸۷ به عنوان یک گزینه پرتولید وارد کشور شد اما با برخوردها و نظرات متفاوتی روبرو بود و دستگاه‌های مختلف نظرات مثبت و منفی بسیاری به این آبزی داشتند. در سال ۱۳۹۷ میزان واردات فیله ماهی تیلاپیا حدود ۱۵ هزار تن برآورد شد اما در چند سال اخیر برای حمایت از تولیدکنندهای داخلی، سازمان شیلات ایران با محدود کردن واردات این میزان را به کمتر از ۱۰۰۰ تن رساند. در دنیا ۷ میلیون تن ماهی تیلاپیا تولید می‌شود و تجارت جهانی این آبزی در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۴۵۰ هزار تن برآورد شده و این امر نشان می‌دهد که نگاه دنیا به این ماهی برای دستیابی به امنیت غذایی مثبت است.

    ماهی تیلاپیا در ۱۴۴ کشور حدود ۶.۲ میلیون تن تولید می‌شود و با توجه به اینکه این گونه ماهی جزو ماهی‌های مهاجم محسوب می‌شود سازمان محیط زیست، دغدغه‌های زیست محیطی دارد و به همین دلیل نیز در یک بازه زمانی تولید آن متوقف و حتی قطع شد؛ اما طی روزهای گذشته به گفته سید حسین حسینی- معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران- برای رفع این نگرانی‌ها یک سری اصلاحات زیست فناورانه روی این ماهی انجام شده است. همچنین پرورش این آبزی در مدارهای بسته و قابل کنترل انجام می‌شود. از سازمان حفاظت محیط زیست انتظار داریم، راه حل‌هایی ارائه دهد که علاوه بر حفظ محیط زیست، توسعه و تولید غذا را نیز داشته باشیم.

    ۱۴۰ کشور تولیدکننده تیلاپیا هستند

    سید قباد مکرمی – مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات کشور-  درباره پرورش تیلاپیا در کشور اظهار کرد: تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا با ورود این ماهی در سال ۱۳۸۷ توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور رسما شروع شد. طی ۳ دهه اخیر پرورش این ماهی در جهان حدود ۱۸ برابر شده و از حدود ۳۰۰ هزار تن به بیش از ۶ میلیون تن افزایش یافته و در حال حاضر ۱۴۰ کشور پرورش دهنده این ماهی هستند.

    وی افزود: در سال ۱۳۹۷ پس از برگزاری جلساتی در مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری مقرر شد در گام نخست در ۴ استان پرورش این ماهی صورت پذیرد و سپس در خصوص ۱۱ استان با شرایط مشابه استان‌های اولیه (یزد، سمنان، قم و خراسان جنوبی) تصمیم گیری شود و در این راستا در سال ۱۳۹۷ ریاست وقت سازمان محیط زیست، مجوز پرورش در ۴ استان را صادر کرد که متعاقب آن با مخالفت مجدد معاون سازمان حفاظت از محیط زیست مواجه شد. طی این سال‌ها مجوزهای مختلفی در استان‌های یاد شده صادر و سرمایه‌گذاران به پرورش این ماهی ورود کردند. در سال گذشته با توجه به ابلاغ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، موضوع محدودیت صدور مجوز تیلاپیا در هیات مقررات زدایی طرح شد و در نهایت منجر به صدور مصوبه شماره ۸۴ این هیات شد که با امضا وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شد. در این مصوبه سازمان شیلات ایران موظف شده است با همکاری سازمان محیط زیست شرایط و ضوابط صدور مجوز این گونه را با رعایت حساسیت‌های زیست محیطی تهیه و به هیات ارسال کند.

    همه‌چیز خواری ماهی تیلاپیا یک نقطه ضعف است؟

    مکرمی تاکید کرد: در خصوص کیفیت این ماهی باید به این نکته توجه کرد که این ماهی در دنیا به بازارهای جهانی و با استانداردهای بسیار سختگیرانه صادر می‌شود و در ایران نیز مکاتبات سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی به عنوان متولی رسمی محصولات خام دامی مبتنی بر تایید آن است و همه چیزخوار بودن دلیلی بر بی کیفیت بودن ارزش غذایی آن نیست. ماهی‌هایی که همه چیزخوار باشند به‌دلیل امکان استفاده از فرمول خوراک با میزان پروتئین جانوری کمتر، گونه‌هایی مناسب برای آبزی پروری از منظر اقتصادی و امنیت غذایی هستند و در مزارع نیز از غذای فرموله شده کارخانجات رسمی تولید خوراک استفاده می‌شود و حتی در سایت غذا و دارو آمریکا به مصرف هفتگی این ماهی توصیه شده است.

    وی با بیان اینکه در سال‌های قبل که واردات این ماهی افزایش یافت بازار مصرف ایران از این ماهی به خوبی استقبال کرد و با پذیرش مصرف کننده ایرانی مواجه شد، درباره میزان تولید این ماهی در ایران اظهار کرد: طی سال‌های اخیر، میزان تولید این ماهی در استان‌های مجاز حدود ۱۰۰۰ تن در سال بود. در برنامه هفتم ضمن لحاظ محدودیت‌های احتمالی، مقدار ۶۰ هزار تن قید شده است، اما در صورت تصویب شرایط و ضوابط قطعا ظرفیت‌های تولید کشور خیلی بیش از این است.

    ۸۰ هزار استخر ذخیره آب در کشور؛ ظرفیتی برای پرورش ماهی تیلاپیا

    مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات کشور درباره تاثیرات پرورش این ماهی اظهار کرد: با توجه به وجود قریب به ۸۰ هزار استخر ذخیره آب بخش قابل توجهی از این استخرها می‌تواند جایگاهی برای پرورش ماهی تیلاپیا باشد که پساب این استخرها نیز برای آبیاری زراعت و باغات استفاده می‌شود، لذا این استخرها می‌توانند بخشی از ظرفیت‌های جدید آبزی‌پروری باشند. این ماهی گرمابی است و می‌تواند در فصل آبیاری به وزن بازاری برسد و نیازی به پمپاژ آب در فصل غیر آبیاری کشاورزی در استخرهای ذخیره آب نداشته باشد. قطعا توسعه پرورش قانونمند این ماهی می‌تواند مزایایی مانند افزایش درآمد کشاورزان، ارتقا بهره‌وری آب به‌دلیل کشت تلفیقی، افزایش مصرف سرانه آبزیان در مناطق گسترده و تنوع در سبد پروتئینی کشور و در نهایت امنیت غذایی را به همراه داشته باشد.

    وی درباره شرایط محیطی پرورش این ماهی گفت: از منظر فناوری، پرورش تیلاپیا به عنوان ماهی گرمابی در هر کجا که کپور ماهیان تولید می‌شود قابلیت تولید دارد و از منظر رعایت حساسیت‌های زیست محیطی محدودیت‌هایی در شرایط و ضوابط دیده شده است که لازم است با تعامل بین دستگاه‌ها و از طریق هیات مقررات‌زدایی ضمن محروم نکردن کشور از این مولفه موثر در امنیت غذایی به حساسیت‌های احتمالی زیست محیطی نیز توجه شود.

    مکرمی ادامه داد: استان‌های تولید کننده این ماهی در آینده بستگی به شرایط و ضوابطی دارد که در آینده، در هیات مقررات زدایی مصوب خواهد شد. تیلاپیا در بسیاری از نقاط کشور به‌خصوص در استخرهای دو منظوره خرد و روستایی، مزارعی با پساب هدایت شده به اراضی زراعی و باغات، سیستم‌هایی مانند آب در گردش و بایوفلاک قابلیت تولید دارد.

    مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات کشور در پایان تصریح کرد: نقطه قوت این ماهی این است که بخش قابل توجهی از توسعه پرورش آن با توجه به سهولت تولید آن در صورت رفع موانع تولید، در جایگاه‌هایی همچون استخرهای ذخیره آب موجود و بخش دیگر در قالب صنعتی و نیمه صنعتی خواهد بود که قبلا احداث شده است و نیازی به سرمایه‌گذاری ثابت کلان ندارد و در بخش توسعه جدید نیز می‌تواند از تسهیلات استانی تبصره ۱۸ نیز استفاده کند. ماهی تیلاپیا می‌تواند نقش موثری در ایجاد امنیت غذایی و تکمیل سبد پروتئین مورد نیاز کشور و ایجاد توازن در سبد پروتئین مصرفی کشور داشته باشد.

    سرویس خبری : دام طیور و آبزیان 

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: آبزیآبزیاناقتصاد و بازاردام طیور و آبزیانصنایع تبدیلی و تکمیلیماهیماهی تیلاپیا
    پست قبلی

    قیمت کله‌وپاچه گوسفندی از گوشت قرمز پیشی گرفت

    پست بعدی

    چرا صادرات زعفران کاهش یافت؟/ زعفران ایران قاچاق و به نام دیگر کشورها صادر می‌شود

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس
    اخبار اقتصاد و بازار

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    مهدی یوسف خانی دبیر انجمن کشتارگاه ها و صنایع بسته بندی طیور گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۷۲ هزارتومان،...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    طلای سرخ ؛ به نام ایران به کام افغانستان/ تقلب در فروش زعفران به مشتریان داخلی و خارجی/ صادرات فله‌ای زعفران ایران به بازار اروپا

    چرا صادرات زعفران کاهش یافت؟/ زعفران ایران قاچاق و به نام دیگر کشورها صادر می‌شود

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    افزایش ۸۶ درصدی راندمان پرورش بادمجان با نانوعصاره گیاهی

    افزایش ۸۶ درصدی راندمان پرورش بادمجان با نانوعصاره گیاهی

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    قیمت جدید نان‌های سنتی این هفته ابلاغ می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    بیش از ۹۰ درصد اراضی شالی مکانیزه برداشت می‌شود

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پیش بینی خرید تضمینی ۸ میلیون تن گندم

    تیر ۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.