شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    فواید خوردن توت فرنگی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    لزوم افزایش سواد سلامت جامعه برای مقابله با بحران‌ها / اهمیت بکارگیری “داوطلبین سلامت”

    مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، افزایش سواد سلامت را راهی مهم برای مقابله با بحران‌های احتمالی دانست و در عین حال بر اهمیت بکارگیری "داوطلبین سلامت" تاکید کرد.

    توسط زهرا اکبری
    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    لزوم افزایش سواد سلامت جامعه برای مقابله با بحران‌ها / اهمیت بکارگیری “داوطلبین سلامت”

    با اشاره به اینکه در حوزه آموزش و ارتقای سلامت بیشتر اوقات نتایج اقدامات به سرعت مشخص نمی‌شود، گفت: تفاوت موضوعات آموزش ارتقای سلامت با حوزه پزشکی بالینی در همین است؛ یک پزشک با تجویز دارو به بیمار طی ساعات و روزهای آتی پس از مصرف دارو نتایج تشخیص خود را مشاهده می‌کند اما در زمینه بهداشت و اقدامات آموزشی گاهی اوقات یک فرایند ممکن است در طولانی مدت آثار و نتایجی از خود به جای بگذارد.

    وی درباره اقدامات دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت طی دو سال گذشته، توضیح داد: زمان مدیریت بنده همزمان با موج دلتای کرونا بود که متاسفانه روزی چندصدنفر از هموطنانمان را از دست می‌دادیم؛ برنامه‌های آموزشی ارتقای سلامت برای مواقع بحرانی تحت عنوان ارتباطات خطر و مشارکت اجتماعی شناخته می‌شود و ما این برنامه را برای اولین بار در ایران در زمان یاد شده آغاز کردیم.

    اهمیت تدوین برنامه جامع افزایش سواد سلامت

    وی افزود: اقدام دیگر این بود که با توجه به اینکه برای افزایش سواد سلامت جامعه یک برنامه کشوری جامع نداشتیم (هرچند که سازمان‌ها و نهادهای مختلف در این زمینه تلاش‌هایی می‌کردند) دفتر آموزش و ارتقای سلامت وازارت بهداشت به عنوان متولی امر آموزش سلامت مردم اقدام به تدوین برنامه جامعی در این زمینه با همکاری جمعی از اساتید بین رشته‌ای کرده است که فرایند آن در جریان است.

    او ادامه داد: از طرفی با توجه به اینکه فضای مجازی طی سالیان اخیر بخش مهمی از زندگی انسان‌ها را تشکیل می‌دهد که از سویی سبب آموزش و افزایش سواد سلامت و از سویی دیگر می‌تواند باعث سردرگمی مخاطب شود، ورود صحیح همکاران آموزش سلامت به این بخش می‌تواند سبب افزایش سواد سلامت رسانه مردم شود که از اهداف مهم ما است؛ چنانچه برای اولین بار در سال ۱۴۰۰ و سپس در سال ۱۴۰۱ بزرگداشت روز سواد سلامت رسانه را برگزار کردیم تا گام‌های اول فرهنگ سازی در این زمینه برداشته شود که خوشبختانه همکاری موثری شکل گرفت.

    وی با اشاره به تدوین کتاب “تفکر انتقادی”، بیان کرد: اعضای کمیته علمی آموزش و ارتقای سلامت در حال تهیه کوریکولوم، روش و شیوه آموزشی آن به شهروندان و داوطلبان سلامت و چند سازمان کلیدی آموزشی هستند. همچنین توسعه زیرساخت آموزش آنلاین سلامت، اولویت مهم دیگر ما در سال ۱۴۰۲ است. می‌دانیم که مانند کرونا، بروز سایر بحران‌ها هم دور از تصور نیست و می‌بایست با افزایش سواد سلامت جامعه برای بحران‌ها آماده باشیم.

    نقش داوطلبین سلامت در ارتقای آموزش سلامت

    رضایی ساماندهی داوطلبین سلامت را اقدام مهم دیگر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت خواند و تصریح کرد: ۱۰ مدل داوطلب سلامت تعریف شده است که از داوطلبان سلامت بطن محلات تا داوطلبان سلامت در سازمان‌ها و نهادها را شامل می‌شود و اولویت ما تداوم ساماندهی این عزیزان ذیل یک برنامه واحد ملی و توانمندسازی هرچه بیشتر ایشان در راستای ارتقای سلامت جامعه است.

    داوطلبین سلامت چگونه ساماندهی می‌شوند؟

    وی افزود: داوطلبین سلامت محلات به مراکز خدمات جامع سلامت و یا خانه بهداشت در روستاها مراجعه می‌کنند و مراقبین سلامت آنها را وارد برنامه می‌کنند و تحت آموزش قرار می‌دهند تا مهارت‌های لازم را کسب کنند. از طرفی مراقبین سلامت برای جذب داوطلب سلامت در میان دانش‌آموزان،‌ دانشجویان و طلاب نیز فراخوان می‌دهند و بعد برنامه‌های اثربخش سلامت محور از آنها خواسته می‌شود که اولین قدم حفظ سلامت خودشان و پس از آن خانواده و سایر اطرافیان فرد است تا سبک زندگی سالم ترویج داده شود.

    برگزاری کمپین‌های سلامت محور باید به اولویت تبدیل شود

    او درخصوص تاثیر برگزاری کمپین‌های سلامت محور مانند “بسیج ملی کنترل فشارخون بالا” بر افزایش سواد سلامت افراد جامعه، اظهار کرد: یک نکته بسیار مهم این است که قبل و بعد از برگزاری کمپین‌ها، اطلاعات موجود ثبت و ضبط شود تا اثربخشی کمپین‌ها در کوتاه مدت و بلند مدت قابل بررسی باشد. در مورد بسیج ملی کنترل فشارخون بالا یک موضوع آشکار این است که تعداد مراجعه و بیماریابی افزایش یافت که در واقع یکی از اهداف کمپین را برآورده می‌کرد. اما این که آیا این کمپین سبب افزایش سواد سلامت شده است یا خیر، چون ابزارهای مختلفی برای یادگیری وجود دارد، مطالعه موردی در این زمینه سخت‌تر می‌شود. نکته مهم برای دفتر آموزش و ارتقای سلامت این است که برگزاری کمپین‌ها باید در مورد مسایل اولویت‌دار و هدفمند باشند.

    بهبود اقتصاد سلامت با ارتقای آموزش سلامت

    مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره تاثیر افزایش سواد سلامت بر بهبود اقتصاد سلامت، گفت: یکی از بسته‌های تدوین شده در این زمینه، بسته‌های خودمراقبتی است که وقتی فردی به آنها عمل کند درصد زیادی می‌تواند از وقوع بیماری‌های قابل پیشگیری، جلوگیری کند. این اقدامات کم هزینه و به راحتی قابل آموزش به اقشار مختلف جامعه است.

    او تاکید کرد: این موضوع دقیقا مقدمه‌ای بر پزشکی خانواده است؛ چراکه دغدغه ما این نیست که بیمار شویم که به پزشک مراجعه کنیم بلکه تیم سلامت خانواده متشکل از پزشک خانواده، بهورز و مراقب سلامت و سایر کارشناسان سلامت موظف هستند افراد را به سمت افزایش سواد سلامت و سبک زندگی سالم سوق دهند تا هزینه‌ و پیامدهای منفی بیماری‌های فرد و جامعه کاهش یابد. البته این موضوع در گفتار ساده است اما اجرای صحیح برنامه سلامت خانواده نیازمند مشارکت جدی مردم و همت مسئولین است.

    نقش آموزش بر ترویج فرزندآوری

    وی با اشاره به افزایش سن سالمندی در کشور درباره نقش آموزش و ارتقای سلامت، تصریح کرد: روند پیری جوامع یکی از مشکلاتی است که تقریبا اکثر کشورهای دنیا با آن روبرو هستند. تعداد سالمندان در سال‌های آتی از تعداد کودکان بیشتر خواهد شد که همین سبب کاهش نیروی کار و تولید کشورها می‌شود که این امر هم مشکلات دیگری به همراه دارد. کشورهای مختلف اکنون سعی می‌کنند تا با برنامه‌های مختلف جامعه خود را به سمت فرزندآوری سوق دهند و برخی کشورها تا حدی در این برنامه موفقیت‌هایی کسب کرده‌اند. کشور ما هم در این فرایند جهانی قرار دارد و باید سیاست‌مداران و دولتمردان شرایطی را فراهم کنند که فرزندآوری در ایران ترویج شود. البته در عین حفظ یک جامعه جوان باید مراقب سلامت سالمندان نیز باشیم.

    پیوست خبری : اخبار علمی تغذیه و سلامت

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: اخبار علمی
    پست قبلی

    کاهش ابتلا به آلزایمر با ترکیب رژیم غذایی مدیترانه ای و کتوژنیک

    پست بعدی

    رییس جمهور: سند توسعه تالاب شادگان تا یک ماه دیگر تدوین شود

    زهرا اکبری

    مربوطه پست ها

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌هایی که تحت عنوان نمک دریاچه یا نمک...

    بیشتر بخوانید
    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مکمل های مهم برای خانم ها

    ۴ ویتامین‌ کلیدی برای حفظ سلامت روده

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    این میوه تابستانی، «خون» را اصلاح می‌کند!

    میوه‌ای تابستانه که به سلامت قلب کمک می‌کند

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    یک اتفاق بی‌سابقه در پاسخگویی روسای جمهور به مردم

    رییس جمهور: سند توسعه تالاب شادگان تا یک ماه دیگر تدوین شود

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    شکر رکوددار گرانی در شهریورماه امسال شد+ جدول

    وضعیت بازار شکر مطلوب است

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    کاهش زمان ثبت سفارش نهایی نهاده‌های دمایی نهایی شد

    کاهش زمان ثبت سفارش نهایی نهاده‌های دمایی نهایی شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم مرغ تیرماه به ۱۱۵ هزارتن می رسد/ تخم مرغ ارزان شد

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام توضیح داد: شگرد برخی شرکت‌های بسته‌بندی برای گران کردن گوشت قرمز

    پتانسیل صادرات دام مازاد به بازار‌های هدف وجود دارد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    صادرات 630 میلیون دلاری لبنیات در سال جاری

    گرانی لبنیات؛ یک بام و دوهوای تولیدکنندگان لبنی در کشور

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.