چهارشنبه, مرداد ۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    ماجرای نوسانات اخیر بازار برنج چه بود؟

    برداشت هلو از باغ‌های مهاباد ۱۰ درصد افزایش یافت

    بهترین میوه برای سم زدایی بدن

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    «برنج» خط قرمز کره جنوبی در مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا شد

    «برنج» خط قرمز کره جنوبی در مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا شد

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    خشکسالی بخشی از محصولات کلزا را از بین برد

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    وزیر جهاد کشاورزی: نرخ برنج ایرانی به تعادل می‌رسد

    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    قصه پر غصه دامداران در کشور / خشکسالی پای دام مولد را هم به کشتارگاه باز کرد

    کمبود نهاده‌های دامی در کشور از یک سو و خشکسالی از سوی دیگر موجب شده دامداران دام‌های مولد خود را راهی کشتارگاه کنند.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    تیر ۳۰, ۱۴۰۰
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ضعف سامانه بازارگاه باعث ایجاد فساد در توزیع خوراک دام می‌شود

    خشکسالی و کمبود علوفه از یک سو و از طرفی دیگر کمبود نهاده‌های دامی چالشی بزرگ را پیش روی صنعت دامپروری کشور گذاشته است تا جایی که در برخی استان‌ها دامداران چوب حراج بر دام‌های خود زده اند.

    حتی در برخی از استان‌ها کار به جایی رسیده که پای دام‌های مولد هم به کشتارگاه باز شده است چرا که دامدار چاره‌ای جز این ندارد، علف در مراتع و دشت نیست و علوفه هم به دلیل افزایش قیمت چند برابری کمیاب شده است.

    گرچه استان گلستان یکی از قطب‌های تولید کننده گندم کشور است و تصور می‌شود کاه و سبوس مورد نیاز دامداری‌های استان از این طریق تامین می‌شود، اما به دلیل خشکسالی و اختصاص نیافتن سهمیه سبوس، دامداران گلستانی هم وضعیت بهتری نسبت به سایر استان‌ها ندارند.

    اقتصاد اصلی مردم استان گلستان بر پایه کشاورزی و دام پروری است که سالانه بیش از ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود که حدود ۷۰۰ تن مربوط به تولیدات دامی است.

    این میزان هم از طریق ۶۲ هزار واحد دامی کوچک و بزرگ محقق می‌شود.

    غصه پر غصه دامداران در کشور / خشکسالی پای دام مولد را هم به کشتارگاه باز کرد

    کمبود و گرانی نهاده‌های خوراک دام، ثابت ماندن قیمت محصولات کشاورزی و صرفه اقتصادی نداشتن این محصولات از جمله مشکلاتی است که گریبان گیر دامداران است و باعث شده تعداد دامداری‌ها و افراد شاغل در این حوزه هر روز کم و کمتر بشود.

    رحمت سمیعی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این رابطه گفت: دام سنتی استان حدود ۸۰ درصد وابسته به مرتع است و وقتی شرایط خشکسالی پیش می‌آید تغذیه آن هم با مشکل روبرو می‌شود و در خصوص مرتع باید سازمان جنگل‌ها و اداره کل منابع طبیعی ورود کند.

    غصه پر غصه دامداران در کشور / خشکسالی پای دام مولد را هم به کشتارگاه باز کرد

    سمیعی ادامه داد: تنها ۲۰ درصد از ۸۰۰ هزار هکتار مرتعی که در استان داریم درجه یک هستند و مابقی مراتع درجه ۲ و ۳ هستند، مرتع درجه ۳ هم عمدتا برای شتر قابلیت چِرا دارد و برای دام توصیه نمی‌کنیم.

    او با بیان اینکه تا کنون حدود ۵ تا ۱۰ درصد از دام‌های استان از سیستم مرتعی خارج شده اند، گفت: از سال‌های گذشته سعی کردیم با اصلاح نژاد وابستگی به مراتع را کم کنیم و استفاده از نژاد‌های پربازده را در دستور کار قرار دادیم که خوشبختانه اتفاقات خوبی افتاد، اما تا بخواهیم عمده‌ای از دام استان را به سمت دام‌های اصلاح شده ببریم، زمان بَر خواهد بود که نیاز به منابع و تسهیلات و زیرساخت‌های لازم است.

    دولت مقصر مشکل دامداران است

    اما الله قلی ایمانی دبیر خانه کشاورز گلستان مشکلات مربوط به کشاورزان را مربوط به بخش دولت می‌داندو در این رابطه گفت: متولی تولید و سیاست گذاری در بخش کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی و ۹۸ درصد امورات بخش کشاورزی خصوصی انجام می‌شود و تنها ۲ درصد آن دولتی است که به دلیل سوء مدیریت، ضربه‌ای که دامدار میخورد از همین ۲ درصد است.

    غصه پر غصه دامداران در کشور / خشکسالی پای دام مولد را هم به کشتارگاه باز کرد

    ایمانی افزود: شرایط کنونی برای استانی که قطب تولید و قطب کشاورزی است جای تاسف دارد و الان در پی این هستیم که کاه از ارمنستان و سیلو از فرانسه وارد کنیم.

    او ادامه داد: منِ دامدار وقتی بخواهم شروع به کار کنم باید مجوز بگیرم، این مجوز شرایطی دارد مثلا فرد دامدار باید زمین و آب داشته باشد تا بتواند در این شغل مشغول شود؛ حالا سوال اینجاست که چرا در این زمان کار درست انجام نمی‌شود که دامدار به ازای تعدادی دام باید چقدر زمین برای تامین علوفه داشته باشد؟

    معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه از الزامات صدور مجوز برای واحد‌های صنعتی، داشتن زمین کشت علوفه است گفت: ۳۰ درصد تولید استان صنعتی است و ۷۰ درصد آن در روستا‌ها انجام می‌شود که نیازی به زمین کشت علوفه ندارد چراکه از مرتع تغذیه می‌شود و نیازی به دریافت مجوز ندارد.

    غصه پر غصه دامداران در کشور / خشکسالی پای دام مولد را هم به کشتارگاه باز کرد

    سمیعی افزود: مشکلات بخش دامداری مربوط به سراسر کشور است و مشکلاتی که در سایر استان‌ها به وجود آمده در استان ما کمتر است.

    او ادامه داد: تلاش می‌کنیم در استان از تمام ظرفیت کشور استفاده کنیم و حجم بیشتری از علوفه را وارد کشور کنیم، حتی در مقاطعی جلوی خروج علوفه و کاه را گرفتیم، اما استان‌های دیگر اعلام کردند اگر جلوی ورود کاه گرفته شود ما هم جلوی ورود شیر و یونجه را می‌گیریم.

    نبود واکسن مورد نیاز دام نظیر تب برفکی و تب سه روزه یکی دیگر از معضلات بخش دامپزشکی است. برخی از دامداران با گلایه از این موضوع گفته اند واکسن مورد نیاز را از بازار آزاد تهیه کرده اند.

    ضرورتی برای زدن واکسن تب سه روزه نیست

    اما محرابی مدیرکل دامپزشکی استان در این رابطه گفت: واکسن به وفور در استان وجود دارد و در حال حاضر هیچگونه بیماری واگیر در استان نداریم.

    غصه پر غصه دامداران در کشور / خشکسالی پای دام مولد را هم به کشتارگاه باز کرد

    او با بیان اینکه تهیه واکسن تب سه روزه ضرورتی برای دام‌ها ندارد، افزود: تب سه روزه واگیر دار نیست و کانونی از این بیماری در استان وجود ندارد.

    محرابی گفت: در حال حاضر ۲۰ هزار دوز واکسن در مراکز مایه کوبی استان وجود دارد که تاریخ انقضای آن‌ها در حال تمام شدن است، اما ایرادی ندارد چراکه این واکسن برای زمان‌های ضروری است.

    او افزود: بزرگترین معضل ما این است که دامدار برای کار تخصصی که انجام می‌دهد چه پیشگیری و چه درمان باید پیش فرد متخصص برود و خوددرمانی انجام ندهد، اما این اتفاق رخ نمی‌دهد.

    یکی از دامداران با گلایه از وضعیت سبوس در استان گفت: تیرماه سهمیه سبوس خود را دریافت نکردیم و مجبور به تهیه از بازار آزاد شدیم، اگر سبوس نباشد با کنستانتره نمی‌توان زندگی دام را گذراند.

    غصه پر غصه دامداران در کشور / خشکسالی پای دام مولد را هم به کشتارگاه باز کرد

    سمیعی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این رابطه گفت: از زمانی که خشکسالی رخ داد ما جلوی آزادسازی سبوس را گرفتیم و در حال حاضر در واحد سنتی نهاده خام سبوس و جو عرضه می‌کنیم.

    او افزود: خرید سبوس از طریق سامانه است، اما کارخانه آرد آن را عرضه نکردند، نیاز ما در استان ۱۵ هزار تن است، اما در ماه حدود ۵ تا ۶ هزار تن به ما تحویل داده می‌شود.

    ایمانی دبیرخانه کشاورز گلستان گفت: ما سبوس را به مراکز جمع آوری شیر می‌دهیم و این مراکز به دلیل داشتن ماده خام دامدار را مجاب می‌کنند که حتما شیرشان را به آن مرکز تحویل دهند و همین موضوع باعث شد دامداران هیچ وقت به قیمت واقعی شیر را نفروشند.

    او افزود: دستگاه‌های نظارتی روی این موضوع باید نظارت داشته باشند که بتوانند جلوی این اجحاف را بگیرند اگر این موضوع نباشد درآمد ناخالص دامدار در فرآوری چند برابر می‌شود، اما متاسفانه واسطه‌ها به اندازه کل دامدار سود می برند.

    غصه پر غصه دامداران در کشور / خشکسالی پای دام مولد را هم به کشتارگاه باز کرد

    ایمانی گفت: اگر ما روش سنتی را تغییر ندهیم و شکل صحیحی به آن ندهیم باز هم این مشکلات وجود دارد.

    سبوس را از دامداران نگیرید

    لیاقی عضو اتحادیه دامداران با بیان اینکه دامداران دام مولد را به کشتارگاه می‌دهند، گفت: دامداران سبوس را به کاه اضافه می‌کردند و به دام می‌دادند و غذای دام تامین می‌شد، خواهش عاجزانه داریم سبوس را قطع نکنند چراکه حاصل گندم کشور ماست و دامدار به آن نیاز دارد.

    منتظری نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس در رابطه با مشکلات دامداران و تامین نهاده‌های دامی گفت: باید به دنبال جایگزین کردن نهاده بومی به جای نهاده‌های وارداتی باشیم و جهاد کشاورزی برای این کار باید از ظرفیت مراکز علمی توانمندی که در اختیارش است بهره ببرد.

    غصه پر غصه دامداران در کشور / خشکسالی پای دام مولد را هم به کشتارگاه باز کرد

    او افزود: در حوزه دام و طیور مجلس آمادگی دارد مشکلات را حل کند، چراکه گره‌ها گشودنی است، اما متولیان باید دغدغه‌ها را در اختیار مجلس قرار دهند.

    دامداران یکی از مهترین نیاز‌های سفره غذایی مردم یعنی گوشت را تامین می‌کنند چنانچه به مشکلات آن‌ها رسیدگی نشود هیچ دامداری تمایل به دامپروری نخواهد داشت و نتیجه این کار واردات دام و تحمیل هزینه‌های زیاد به کشور است.

    سرویس خبری : دام ، طیور و آبزیان

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: دامدامیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذا
    پست قبلی

    98درصد مطالبات گندم کاران استان قزوین پرداخت شده است

    پست بعدی

    نرخ گوسفند در عید قربان مشخص شد/ چشم امید دامداران به فروش بیشتر دام

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت
    اخبار دام طیور و آبزیان

    آبزی‌پروری از فرهنگ‌سازی تا نقش‌ آفرینی در امنیت غذایی کشور

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    0

    حمزه رستم‌پور در نشست شورای معاونان سازمان شیلات ایران درباره اینکه نقش کلیدی فرهنگ مصرف آبزیان در شرایط بحرانی مورد...

    بیشتر بخوانید
    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    انباشت ۳۰۰ هزار راس دام سنگین در دامداری ها

    نرخ گوسفند در عید قربان مشخص شد/ چشم امید دامداران به فروش بیشتر دام

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    گزارشی از خالی شدن قفسه فروشگاه ها نداشتیم

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    افزایش ۲۰۰ درصدی نرخ خرید تضمینی چای در دولت تدبیر و امید

    واردات چای سیاه با شماره تعرفه جدید آغاز شد

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    کمبودی در عرضه دام و گوشت قرمز نداریم

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم به ۴ میلیون و ۸۲۰ هزارتن رسید

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.