یکشنبه, خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    توسعه کشت دیم گندم در سطح ۶ میلیون هکتار در حال انجام است

    برنج قهوه‌ای؛ سالم‌تر یا پرخطرتر؟

    حذف واردات برنج‌های با کیفیت برای صرفه‌جویی ارزی

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    ایران باید حرف اول پسته را در دنیا بزند

    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    «طلای زرد» لرستان به بازار آمد؛ خرید تضمینی کلید خورد

    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    اصلاح قیمت نان در راه است/ قیمت‌های پیشنهادی نان را به وزارت کشور اعلام کرده‌ایم

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    فصل برداشت و ثروت‌های برباد رفته در شعله‌های آتش

    با فرارسیدن فصل تابستان و برداشت محصول گندم و جو در سایه ناآگاهی، بخش‌های زیادی از اراضی کشاورزی استان اردبیل به آتش کشیده شده و آسیب و ضررهای مالی زیادی در کوتاه مدت و بلندمدت به بخش کشاورزی و محیط زیست وارد می‌شود.

    توسط امیرحسین فتحی
    خرداد ۲۸, ۱۴۰۲
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    فصل برداشت و ثروت‌های برباد رفته در شعله‌های آتش

    یک تفکر و فرهنگ نادرست بین برخی از کشاورزان، آتش زدن کاه، کلش و علف‌های باقی مانده در مزارع پس از برداشت محصول را موجب تقویت خاک و حاصلخیزی آن می‌داند. بر اساس این باور علت آتش زدن کاه و کلش گندم و جو از نظر بسیاری از زارعان کنترل آفات و علف‌های هرز، تقویت زمین ، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است.

    تفکری که معلوم نیست چه پایه و اساسی دارد و از کجا نشات گرفته است، همه ساله علاوه بر آسیب‌های سنگین به محیط زیست، اتفاقا اثرات مخربی بر حاصلخیزی مزارع و اراضی کشاورزی وارد می‌کند.

    هرچند به گفته غفور آقایی ، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، طی سال‌های اخیر این روند تا حد زیادی در اراضی کشاورزی دشت اردبیل کاهش یافته است با این حال در اراضی دشت مغان همچنان برخی از کشاورزان کاه و کلش باقی مانده در مزارع را آتش می‌زنند.

    آتش زدن کاه و کلش مزارع علاوه بر آلودگی هوا و مخاطرات زیست محیطی، در کاهش راندمان تولید در کشت‌های بعدی نیز تاثیرگذار است، بعلاوه اینکه دود ناشی از سوزندان کاه و کلش پس از برداشت محصولات کشاورزی هم موجب آلودگی هوا و مشکلات تنفسی شده و امکان سرایت حریق به زراعت مجاور و عرصه‌های جنگلی و مرتعی را افزایش می‌دهد.

    در همین زمینه مدیرکل محیط زیست استان اردبیل اظهار کرد: آتش زدن کاه و کلش باقی مانده در مزارع علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن میکروارگانیسم‌های زنده خاک، مواد غذایی، کاهش حاصلخیزی و عملکرد محصول می‌شود، افزایش درصد فرسایش خاک و آلودگی هوا و محیط زیست را نیز به دنبال دارد. علاوه بر این آتش زدن کاه و کلش منجر به افزایش گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

    حسن قاسم‌پور افزود: بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک، سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلفان برابر جزای تعیین شده در قانون به پرداخت جرایم نقدی محکوم می‌شوند.

    مدیرکل محیط زیست استان اردبیل به کشاورزان توصیه کرد جهت حفظ خاک، تولید محصولات بیشتر و حفظ محیط زیست، از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی خود به‌ویژه در محدوده شهری و سکونتگاه‌ها خودداری کنند و در صورت مشاهده، موارد تخلف را با شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ و یا ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان‌ها در میان بگذارند.

    یکی از پیامدهای احتمالی و خطرناک آتش زدن کاه و کلش بویژه در مناطقی مانند دشت مغان که گرمای شدید حاکم است، احتمال سرایت آتش به مزارع و مراتع همجوار است.موضوعی که می‌تواند زمینه‌ساز شروع آتش‌سوزی‌های سریالی در اراضی کشاورزی بویژه در شهرستان‌های پارس‌آباد ، بیله‌سوار و گرمی مغان باشد و همین امر لزوم تدبیر سریع برای مقابله با این تهدید در استان را ضروری کرده است.

    این امر در سال جاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که خشکسالی آسیب‌های عدیده‌ای به بخش کشاوررزی استان وارد کرده است و لازم است از همین مقدار باقی مانده با جدیت و حمیت بیشتری نگهداری شود.

    زمین منشاء برکت است با دست خود آن را آتش نزنیم

    مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در گفت و گو با توصیه به کشاورزان برای خودداری از آتش زدن خاک پس از برداشت محصول ، خاک و بقایای گیاهی را منشاء برکت و سخاوت برای انسان‌ها دانست.

    غفور آقایی افزود: آتش زدن زمین زراعی پس از برداشت محصول باعث بروز مشکلات زیادی برای خاک و محیط زیست می‌شود که از جمله آنها می توان به نازیبا شدن طبیعت و بروز مشکلات زیست محیطی ، تخریب شدید مواد مغذی در سطح خاک ، کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه‌ها اشاره کرد.

    به گفته این کارشناس بخش کشاورزی ، کاهش ظرفیت نگهداری آب در خاک، کاهش راندمان مصرف آب، کاهش نفوذناپذیری خاک ، کاهش فعالیت میکرارگانیسم‌های خاک، افزایش فرسایش خاک و بالا رفتن میزان مصرف کودهای شیمیایی و عدم تامین علوفه و خوراک دام از دیگر پیامدها و آثار مخرب آتش زدن کاه و کلش در مزارع است.

    اثرات مخرب آتش زدن کاه و کلش در مزارع به همین‌ها ختم نمی‌شود؛ به گفته مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تغییر شرایط فیزیکی و میکروبیولوژی خاک ، افزایش روان‌آب و جاری شدن سیل، کاهش نفوذپذیری و ظرفیت ذخیره آب در خاک ، افزایش تبخیر آب، پراکندگی سموم شیمیایی در هوا آلودگی هوا، از بین رفتن مواد آلی خاک نیتروژن گوگرد فسفر – پتاسیم ، انتشار گازهای گلخانه‌ای و تخریب لایه ازون از دیگر مضرات آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع است.

    آقایی با اشاره به اینکه اقتصاد استان مبتنی بر کشاورزی است و باید همه هم و غم ما استفاده بهینه و پایدار از منابع موجود باشد، تصریح کرد: واقعیت این است که ما چه در بحث خرد و اقتصاد خانوار و چه در سطح استانی و ملی درآمدمان از خاک است و امنیت غذایی ما وابستگی مطلقی به این بخش دارد بنابراین باید با رویکرد صیانتی از داشته‌های خود استفاده کنیم.

    مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی در تشریح پیامدهای مخرب آتش زدن کاه و کلش در مزارع بر سلامت شهروندان هم گفت: آتش زدن مزارع علاوه بر اثرات مخرب بر حاصلخیزی خاک و محیط زیست، برای سلامت اهالی منطقه هم تاثیرگذار است. به طوری که با افزایش ذرات ریز معلق و گازهای مضر آلودگی هوا و ایجاد بیماری‌های تنفسی به‌شدت افزایش می‌یابد.

    بر اساس تحقیقات علمی، بقایای گیاهان یک منبع تجدیدپذیر طبیعی و سرشار از مواد مغذی بوده و در اصلاح خاک و بهبود تغذیه محصول تاثیر مثبتی دارد و با آتش زدن مزارع این عوامل مثبت در باروری خاک از بین می‌رود.

    چه باید کرد؟

    به نظر می‌رسد افزایش گشت‌های مردمی و انتظامی در منطقه از تهدید عمدی بودن این آتش‌سوزی‌ها بکاهد ، در ضمن از اتفاق‌ها و آتش‌سوزی‌های تصادفی جلوگیری کرده و یا در همان ابتدا به مهار آتش‌سوزی کمک کند.

    کارشناسان تاکید می‌کنند که در کنار اقدام‌های فیزیکی می‌بایست برنامه‌ها و اقدام فرهنگی نیز در این زمینه صورت بگیرد تا کشاورزان به‌تدریج از تفکر آتش زدن مزارع پس از برداشت خلاصی یابند. ارائه برنامه‌های آموزشی توسط رسانه‌ها در مورد راه‌های مقابله با آتش‌سوزی در مزارع ، مراتع و جنگل‌ها و نیز هشدار به مسافران و گردشگران از دیگر ابزارهای مقابله با تهدید آتش‌سوزی‌ در مزارع است

    در کنار این امر می‌بایست اقدامات لازم برای امدادرسانی سریع و به‌موقع هنگام بروز آتش‌سوزی از جمله ایجاد ایستگاه‌های موقت آتش‌نشانی در مناطق حادثه‌خیز و در نزدیکی مزارع کشاورزی، افزایش تجهیزات و خودروهای آتش‌نشانی نیز صورت بگیرد، ضمن اینکه مهم‌ترین عامل در جلوگیری از بروز اتفاق‌های ناگوار خود کشاورزان و روستاییان هستند که باید هوشیارتر باشند.

    تسریع و سرعت بخشیدن به کار خرید محصول با اجاره انبارهای مختلف و حمل گندم مازاد بر خرید استان به دیگر مناطق کشور از دیگر اقدام‌های عاجل در این زمینه می‌باشد ، ضمن اینکه در بلند مدت نیز باید با احداث انبارهای ذخیره محصولات زراعی به رفع ریشه‌ای این مشکل اقدام شود.

    استان اردبیل با تولید سالانه بیش از چهار میلیون تن معادل چهار درصد از مجموع محصولات کشاورزی کشور نقش مهمی در امنیت امنیت غذایی کشور ایفا می‌کند. مساحت اراضی زراعی استان اردبیل ۷۷۸ هزار هکتار است که ۵۱۵ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار آن نیز به صورت آبی کشت می‌شود و در ۳۹ هزار هکتار از اراضی این استان نیز باغ احداث شده است.
    سرویس خبری: اخبار کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبرگزاری ایرنا
    برچسب ها: آتش سوزیاراضی کشاورزیبرداشت محصولوزارت جهاد کشاورزی
    پست قبلی

    ۷۰۰ هزارتن ظرفیت ذخایر روغن کشور/ ۹۰ درصد ظرفیت در بنادر

    پست بعدی

    رکورد تولید گندم آبی در خراسان جنوبی شکسته شد

    امیرحسین فتحی

    مربوطه پست ها

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    0

    دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور اعلام‌کرد: با توجه به شرایط آب‌وهوایی حاکم بر کشور و افزایش قابل توجه دما،...

    بیشتر بخوانید
    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    توسعه کشت دیم گندم در سطح ۶ میلیون هکتار در حال انجام است

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    ایران باید حرف اول پسته را در دنیا بزند

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    «طلای زرد» لرستان به بازار آمد؛ خرید تضمینی کلید خورد

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    پیش بینی تولید ۶۵۶ هزار تن گندم در استان همدان

    رکورد تولید گندم آبی در خراسان جنوبی شکسته شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    تولید برنج با معیشت مردم تناسب ندارد

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    الگوهای جدید کشت، زمینه‌ساز افزایش تولید و کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی

    الگوهای جدید کشت، زمینه‌ساز افزایش تولید و کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    اکسیژن‌رسانی پایدار به مزارع پرورش ماهی در زمان قطع برق با نانوحباب

    اکسیژن‌رسانی پایدار به مزارع پرورش ماهی در زمان قطع برق با نانوحباب

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم در خوزستان به ۹۵۸ هزار تن رسید

    اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۴
    اهمیت ترویج علم روز دنیا برای کشاورزان توسط دانشگاه‌ها

    نوروزی: از کشاورزان برای اجرای شیوه‌های جدید آبیاری حمایت شود

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.