دوشنبه, اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    ضرب‌الاجل ۴۸ ساعته مجلس برای پرداخت مطالبات گندم‌کاران

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    قیمت ۴ قلم کالای اساسی تعیین شد

    توزیع ماکارونی به روال گذشته بازگشت/ تکذیب افزایش نرخ روغن آفتابگردان

    مصوبه کارگروه ارزی درباره رسیدگی به ارزش کالاهای اساسی ابلاغ شد

    واکنش صنایع لبنی به اظهارات معاون وزیر قیمت /محصولات لبنی قبل از تعیین نرخ شیرخام محاسبه نمی شود

    لزوم تسریع در اعلام نرخ شیر خام/ قطعی برق، دام‌های شیری را از تولید خارج می‌کند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    کشت کلزا در خوزستان فرصت عالی برای سرمایه‌گذاران و کشاورزان منطقه است

    رشد ۷ درصدی خرید تضمینی گندم

    ۱.۶ میلیون تن گندم خرید تضمینی شد

    حذف علف‌های هرز در ۶ هزار و ۶۱۰ هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شد

    سازمان استاندارد مسئول پایش سموم کشاورزی نیست

    سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد

    سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد

    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    خرید گندم در خوزستان از یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن گذشت

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    قیمت هرکیلو برنج به ۲۰۰ هزارتومان رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه عنوان کرد؛ فواید و مضرات شیربادام/تبعات جایگزینی با شیرگاو

    توسط فاطمه خداویردی
    تیر ۸, ۱۴۰۱
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    شایعاتی که این روزها به‌واسطه افزایش قیمت لبنیات حسابی داغ است ماجرای شیرهای آلوده و کارشناسان شایعه‌ساز

    سمیرا ربیعی، با اشاره به رواج مصرف شیرهای غیر لبنی در جامعه افزود: اخیراً شیرهای غیر لبنی جای خود را در قفسه سوپرمارکت‌ها باز کرده اند و شیر بادام یکی از محبوب ترین آنها در سال‌های اخیر است.

    عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل آگاهی کم جامعه در خصوص اطلاعات تغذیه‌ای، متأسفانه بسیاری افراد شیر بادام را جایگزین شیر گاو کردند که این موضوع به ویژه در بین گیاهخواران بسیار شایع و نادرست است.

    ربیعی در ادامه ضمن مقایسه ارزش غذایی شیرهای لبنی و غیر لبنی به تبیین دلایل نادرستی جایگزینی شیر بادام با شیر گاو پرداخت و خاطرنشان کرد: شیر گاو در هرم غذایی در گروه لبنیات قرار دارد، در حالی که بادام به عنوان یکی از مغز دانه‌ها، در گروه گوشت‌ها و جایگزین‌های آن قرار دارد. پس این دو نوع نوشیدنی، متعلق به دو گروه غذایی مختلف هستند و نمی‌توان آنها را جایگزین یکدیگر کرد.

    ربیعی با اشاره به اینکه هدف اصلی از مصرف شیر و سایر لبنیات، تأمین کلسیم است، افزود: اگر بخواهیم شیر بادام را جایگزین شیر گاو کنیم، باید مطمئن باشیم که کلسیم این دو نوع نوشیدنی با هم برابر است.

    به گفته وی، هر لیوان شیر گاو حدود ۳۱۵ میلی‌گرم کلسیم دارد که ۳۰ درصد کلسیم روزانه‌موردنیاز بدن انسان را تأمین می‌کند. در حالی که هر عدد بادام، حاوی ۳ میلی گرم کلسیم است. بنابراین، کلسیم حدود ۱۰۰ عدد بادام، معادل کلسیم یک لیوان شیر است.

    وی، به وجود لاکتوز (قند شیر)، نسبت مناسب کلسیم به فسفر و محلول بودن کلسیم شیر اشاره کرد و افزود: این موارد موجب افزایش جذب کلسیم شیر گاو می‌شود. در حالی که وجود ترکیباتی مانند فیتات، اگزالات و پُلی‌فنُل‌ها در منابع گیاهی نظیر بادام، از جذب کلسیم ممانعت می‌کند.

    استادیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن مقایسه میزان پروتئین در شیرهای لبنی و غیر لبنی گفت: میزان پروتئین ۱۰۰ سی سی شیر گاو حدود سه گرم است در حالی که میزان پروتئین ۱۰۰ سی سی شیر بادام حدود یک گرم است.

    وی افزود: با توجه به موارد مذکور جایگزین کردن شیر بادام به جای شیر گاو، در صورتی که سایر منابع پروتئین حیوانی نیز به میزان کافی مصرف نشود، بدن را در معرض خطر سوءتغذیه ناشی از کمبود پروتئین قرار می‌دهد.این موضوع به‌خصوص برای گیاهخواران حائز اهمیت است.

    فواید شیر بادام

    ربیعی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های مفید شیر بادام ، اظهار داشت: شیر بادام به دلیل اینکه یک نوشیدنی گیاهی است، طبیعتاً عاری از کلسترول، سرشار از اسیدهای چرب ضروری و حاوی میزان بالایی ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان است.

    به گفته وی، انواع خانگی شیر بادام، فاقد شکر افزوده بوده و مناسب بیماران مبتلا به دیابت است.

    ربیعی افزود: شیر بادام به دلیل پایین بودن میزان فسفر و پتاسیم، می‌تواند نوشیدنی مناسبی برای بیماران کلیوی باشد که البته مقدار مصرف آن باید توسط متخصص تغذیه تنظیم شود.

    وی خاطرنشان کرد: به طور کلی، شیر بادام نوشیدنی مفیدی است که بر حسب ذائقه، می‌تواند در حد اعتدال، مورد استفاده قرار گیرد ولی به هیچ عنوان نباید آن را جایگزین شیر گاو دانست.

    موارد احتیاط در مصرف شیر بادام

    ربیعی با اشاره به موارد احتیاط در مصرف شیر بادام، افزود: مصرف شیر بادام در برخی افراد احتمال دارد که باعث بروز آلرژی ناشی از پروتئین شود.

    به گفته وی، تشدید میگرن به دلیل میزان بالای اسیدآمینه تیروزین، تشدید مشکلات گوارشی از جمله سندروم روده تحریک پذیر، احتمال تشدید بیش فعالی کودکان و ایجاد اضافه وزن به دلیل وجود شیرین کننده‌های مصنوعی و طبیعی در انواع تجاری شیر بادام، از دیگر موارد احتیاط در مصرف این محصول است.

    سرویس خبری: علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: مهر
    برچسب ها: شیر بادامشیر گاوصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذاعلمی - تغذیه و سلامتفناوری غذافناوری های نوین
    پست قبلی

    یک متخصص تغذیه عنوان کرد؛ میوه های کپک زده سمی هستند/ ماجرای کرم داخل گیلاس

    پست بعدی

    سکوت استاندارد در ماجرای ترخیص ذرت‌های آلوده و چند ابهام!

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    نوشیدن آب کافی برای سلامتی بدن در هر فصلی ضروری است، اما بسیاری از افراد تمایلی به نوشیدن آب ساده...

    بیشتر بخوانید
    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    ریزه‌خواری؛ دشمن خاموش تناسب اندام

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    استان سمنان میزبان باغ‌های مادری پسته، زردآلو، بادام و انگور می‌شود

    نخستین آفت‌کش گیاهی بر پایه گیاهان بومی ایران و کنترل آفت پسته ثبت شد

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    واردات ۴.۵ میلیون تن ذرت به کشور

    سکوت استاندارد در ماجرای ترخیص ذرت‌های آلوده و چند ابهام!

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    در گفتگو با محسن امینی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران: اکسپو 2025، تجلی اقتدار صنعت غذای ایران

    در گفتگو با محسن امینی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران: اکسپو 2025، تجلی اقتدار صنعت غذای ایران

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴
    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    قیمت هرکیلو برنج به ۲۰۰ هزارتومان رسید

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    نماینده شیراز: وزیر جهاد کشاورزی تامین نهاده‌های دامی را تعیین تکلیف کند

    موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    استان سمنان میزبان باغ‌های مادری پسته، زردآلو، بادام و انگور می‌شود

    نخستین آفت‌کش گیاهی بر پایه گیاهان بومی ایران و کنترل آفت پسته ثبت شد

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.