آقامیری افزود: در حال حاضر ۱۰ واحد تولیدی لبنی در این استان راه اندازی شده که از این تعداد یک واحد تولیدی با تمام ظرفیت در حال فعالیت، دو واحد نمیه فعال و مابقی غیرفعال هستند.
وی ادامه داد: ببشتر واحدهای جمع آوری شیر تمایل دارند که شیر جمع آوری شده را به کارخانه های لبنی خارج استان تحویل دهند که شاید یکی از علل این موضوع مباحث مالی این موضوع است.
آقامیری اظهارکرد: در واقع تعداد واحدهای لبنی موجود اگر فعال شوند کفایت استان را در حوزه تولید فرآورده های لبنی پاستوریزه را خواهد داد.
وی تصریح کرد: اما خراسان شمالی نیازمند واحد تولیدی لبنی استرلیزه است تا زمان ماندگاری این تولیدات افزایش یابد.
به گفته این مقام مسئول حتی اگر یک واحد تولیدی فرآورده های لبنی استرلیزه در استان ایجاد شود، کفاف خواهد داد.
شکاری مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، از خروج ۷۰ درصدی شیر تولیدی در خراسان شمالی به سایر استان ها خبر داد.
وی گفت: نبود صنایع لبنی خیلی قوی در استان موجب شده تا قسمت اعظم شیر تولیدی در این استان به سایر استان ها صادر شود.
شکاری با اشاره به موضوع رقابتی بودن قیمت شیر تولیدی افزود: این امر سبب شده تا دامداران تمایل به تحویل شیر به کارخانجات لبنی خارج استانی شوند.
وی میزان شیر تولیدی سالانه در استان را ۱۷۴ هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: اما متاسفانه افزایش قیمت نهاده های دامی بر روی تولید این محصول اثر در حال اثر گذاشتن است.
این مقام مسئول اظهارکرد: بطوریکه اگر قیمت نهاده های دامی به همین شکل ادامه یابد میزان تولید شیر به طور حتم کاهش خواهد یافت.
این مقام مسئول تصریح کرد: به منظور حل مشکلات دامداران در ارتباط با نهاده های دامی، طی مهرماه ۵۵۰۰ تن کنسانتره و در آبان ماه ۷۲۰۰ تن از این محصول در بین دامداران توزیع شده است.
سرویس های خبری:فناوری غذا و بخش صنعت