سه شنبه, اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    تدام برگزاری کارگاههای آموزشی انجمن علوم و صنایع غذایی به صورت آموزش برخط و مجازی / اولین دوره آموزشی کاربرد شبکه عصبی مصنوعی برای ارزیابی ایمنی و کیفیت مواد غذایی

    حضور انجمن صنایع غذایی ایران در نمایشگاه ایران آگروفود ۱۴۰۴

    حضور قدرتمند میلانا با ۴ برند وابسته  در سی و دومین نمایشگاه آگروفود ۱۴۰۴تهران

    حضور قدرتمند میلانا با ۴ برند وابسته در سی و دومین نمایشگاه آگروفود ۱۴۰۴تهران

    یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به زنبورداران شهرستان نیر پرداخت شد

    مشکلات زنبورداران کشور به بهانه روز جهانی زنبور/ ظرفیت تولید بهترین عسل‌ها را داریم

    ۹۰ درصد برنج کشور مکانیزه برداشت می‌شود

    خودکفایی برنج در برنامه هفتم دست یافتنی است؟

    قاچاق شیر خشک از سر گرفته شد!

    صادرات شیرخشک صنعتی ۷۰ درصد افزایش یافت

    کاهش ۳۲ درصدی واردات روغن خام/تنظیم بازار نیازمند تسریع در ثبت سفارش

    ثبت‌سفارش روغن خام و پالم فردا آغاز می‌شود

    ورود پرندگان مولتی‌روتر به آسمان مزارع کشور

    ورود پرندگان مولتی‌روتر به آسمان مزارع کشور

    تخصیص کامل برق به چاه‌های کشاورزی مشروط به رعایت پروانه بهره‌برداری آب

    تخصیص کامل برق به چاه‌های کشاورزی مشروط به رعایت پروانه بهره‌برداری آب

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت تخم مرغ ۴ درصد افزایش یافت

    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    قیمت مصوب مرغ برای مصرف کننده ۱۰۵ هزارتومان

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    طرح تقویت امنیت غذایی کشور در انتظار ابلاغ شورای نگهبان/گرانی محصولات کشاورزی پایان می‌یابد؟

    طرح تقویت امنیت غذایی کشور در انتظار ابلاغ شورای نگهبان است که می‌تواند در صورت اجرا با ایجاد مدیریت یکپارچه بر زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، نابسامانی و گرانی‌های بازار را کم کند.

    توسط آتنا نوریانی
    شهریور ۲۸, ۱۴۰۰
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    راهکار تأمین امنیت غذایی  با محصولات کشاورزی ارگانیک و کشاورزی هوشمند

    مدیریت زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی یکی از مشکلات اصلی کشور در سالهای گذشته بوده و ضعف‌های زیادی در این زمینه مشهود بود.

    در اکثر کشورهای پیشرفته زنجیره‌های یک بخش را بر اساس سیستم یکپارچه سازی یا system Integration به یک وزارتخانه واحد می‌دهند و موفقیت‌های خوبی هم در این زمینه به دست آورده‌اند.

    در مدیریت زنجیره ارزش تمام قسمت‌های زنجیره از آماده سازی پیش از تولید، تولید، بازار، صادرات و واردات و تامین نهاده توسط یک بخش مدیریت می‌شود و مسئولیت آن نیز به عهده اوست.

    در سالهای گذشته به دلیل نداشتن زنجیره واحد مثلا در بخش مرغ و گوشت حتی زمانی که تولید خوبی را شاهد بودیم، اما بازار مناسبی نداشتیم و به قیمت مناسبی دست مصرف کننده نمی‌رسید، در شرایطی که تولید کشور کافی بود و یا حتی ظرفیت‌های بیش از تولید نیز داشت قیمت مرغ به کیلویی 45 هزار تومان هم رسید، در حالی که مشکل در زنجیره‌های تامین نهاده و نظام توزیع و بازار رسانی بود.

    اشکال دیگر این بود که بخشی از حلقه زنجیره‌ها یعنی تولید در وزارت جهاد کشاورزی و حلقه‌های دیگر نظیر واردات نهاده، بازار و واردات و صادرات در وزارت صمت مدیریت می‌شد که این پراکندگی وظایف اجازه نمی‌داد محصول تولید کننده به نرخ مناسب به دست مصرف کننده برسد.

    اکنون طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی در ۱۴ ماده از سوی کمیسیون کشاورزی،آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس تهیه و پس از بررسی طی چند ماه در صحن مجلس به تصویب اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید، این امیدواری را ایجاد کرده که وزارت جهاد کشاورزی در صورت اجرای آن بازار کشاورزی سروسامانی بدهد. این طرح در انتظار ابلاغ از سوی شورای نگهبان است که زیر بنای اصلی آن بر اقتصاد مقاومتی استوار است.

    *طرح تقویت امنیت غذایی باعث یکپارچه سازی سیاست‌گذاری بخش کشاورزی می‌شود

    رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی گفته است: با اجرای این قانون در بخش کشاورزی، کمتر دچار پراکندگی در برنامه ریزی و سیاستگذاری در حوزه زنجیره ارزش خواهیم شد، ضمن آن که مدیریت زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی به صورت واحد انجام خواهد شد.

    علی کیانی راد گفت: مدیریت واحد، مراحل پیش از تولید تا مصرف را در بر می‌گیرد و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش، وظیفه مدیریت زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی را بر عهده خواهد داشت.

    وی با اشاره به این که طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی در ۱۴ ماده از سوی کمیسیون کشاورزی،آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس تهیه و پس از بررسی طی چند ماه در صحن مجلس به تصویب اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است، اظهار داشت: این طرح برای بررسی، تایید نهایی و تبدیل به قانون به شورای نگهبان ارسال شده است.

    کیانی راد درباره جزییات این طرح گفت: یکی از موارد مندرج در طرح فوق این است که دولت‌ها و سیاستگذاران در طول زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی باید نقش هدایت کننده و حمایت کننده داشته باشند و تشکل‌ها و صنوف کشاورزی بخش مهم اجرا و تصدی‌گری را بر عهده خواهند داشت.

    *زنجیره ارزش در یک وزراتخانه واحد اداره می شود

    وی درباره ابعاد دیگر این طرح افزود: برای تامین امنیت غذایی در این طرح، ورود دانش و فناوری در طول زنجیره ارزش از سطح مزرعه تا فرآوری و توزیع دیده شده است.

    رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی با اشاره به ایجاد سازمان سرمایه گذاری و تجارت کشاورزی بر اساس تبصره (۶) ماده (۲) این طرح اظهار داشت: تشکیل این سازمان، جریان ورود سرمایه‌های بخش خصوصی و خارجی به بخش کشاورزی به ویژه به سمت امور زیربنایی دانش بنیان و متکی به علم و فناوری را افزایش می‌دهد.

    وی اضافه کرد: این سازمان با هدف تمرکز امور سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت در حوزه تجارت، بازرگانی و سرمایه‌گذاری کالاهای کشاورزی ایجاد می‌شود.

    کیانی راد در مورد جهت گیری سرمایه گذاری‌های دولتی نیز در این طرح گفت: بر اساس طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی، سرمایه‌گذاری‌های دولتی باید بیشتر به سمت حوزه علم و فناوری و دانش بنیان کردن بخش کشاورزی سوق پیدا کند.

    این طرح در حقیقت پایانی خواهد بود بر تمام نابسامانی که در سالهای گذشته به ویژه در دو سال پایانی دولت دوازدهم در بخش کشاورزی شاهد بودیم.

    مجلس قانون انتزاع را در دولت دهم با هدف همگرایی در تصمیم گیری سیاست های کلان کشاورزی و نیز جلوگیری از تشتت و پراکندگی بین وزارتخانه ها  به تصویب رساندند و برکات خوبی برای بخش کشاورزی هم داشت، اما متاسفانه در دولت روحانی این قانون معلق ماند و مشکلات زیادی را برای بخش درست کرد.

    مجلس یازدهم این بار با استفاده از تجربه گذشته « طرح تقویت امنیت غذایی» را که معتقد است، بخشی از وظایف قانون انتزاع نیز در آن نهفته است و در ارتقای امنیت غذایی کشور موثر است با دقت بیشتر انجام می‌دهند.

    در این راستا رئیس مجلس شورای اسلامی از حذف تبصره 7 ماده 2 طرح تقویت امنیت غذایی در کمیسیون تخصصی به دلیل خطر افزایش یکصد هزار میلیارد تومانی حجم نقدینگی و تورم ناشی از آن خبر داد.

    *پالایش طرح امنیت غذایی در مجلس

    محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس با اشاره به ارجاع  تبصره 7 ماده 2 طرح تقویت امنیت غذایی به کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در جلسه علنی روز گذشته مجلس اظهار داشت: تبصره 7 با موضوع استفاده از سپرده‌های بانک کشاورزی برای رونق تولیدات محصولات کشاورزی طراحی شده بود که بعد از تذکرات نمایندگان برای اصلاح به کمیسیون تخصصی ارجاع شد.

    رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: علت این امر آن بوده است که با بررسی صورت گرفته مشخص شده این تبصره حدود یکصد هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه می‌کند، لذا همکاران در کمیسیون کشاورزی این تبصره را حذف کردند.

    به هر حال «طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی» در انتظار تایید شورای نگهبان است که پس از آن و در صورت  لازم الاجرا شدن  از این پس سرمایه گذاری و حمایت از محصولات کشاورزی با هدف افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری در بخش کشاورزی و با نگاه به بازار و تجارت انجام خواهد گرفت و بارقه امیدی وجود دارد که این نابسامانی‌های بخش کشاورزی به ویژه در بخش بازار که مردم را گرانی‌ها آزار داده پایان یابد.

    سرویس خبری: اقتصاد وبازار

    منبع: خبرگذاری فارس
    برچسب ها: اقتصاد و بازارامنیت غذاییبخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییمجلس شورای اسلامی
    پست قبلی

    قیمت هویج به کمتر از ۱۰ هزار تومان می رسد/ افزایش قیمت هندوانه مقطعی است

    پست بعدی

    بحران در صنعت غذایی انگلیس با افزایش قیمت گاز

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    قاچاق شیر خشک از سر گرفته شد!
    اخبار اقتصاد و بازار

    صادرات شیرخشک صنعتی ۷۰ درصد افزایش یافت

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۴
    0

    سیاوش سلیمی رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: بنابر آمار سال گذشته ۱۷۰ هزارتن شیرخشک با ارزش ۲۰۰ میلیون دلار...

    بیشتر بخوانید
    کاهش ۳۲ درصدی واردات روغن خام/تنظیم بازار نیازمند تسریع در ثبت سفارش

    ثبت‌سفارش روغن خام و پالم فردا آغاز می‌شود

    اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت تخم مرغ ۴ درصد افزایش یافت

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    قیمت مصوب مرغ برای مصرف کننده ۱۰۵ هزارتومان

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    بحران در صنعت غذایی انگلیس با افزایش قیمت گاز

    بحران در صنعت غذایی انگلیس با افزایش قیمت گاز

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    قاچاق شیر خشک از سر گرفته شد!

    ۴۰ درصد داروخانه‌ها شیرخشک ندارند

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    قیمت هرکیلو برنج به ۲۰۰ هزارتومان رسید

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    تگرگ و سرما، چالش کشاورزان کردستانی در بهار امسال

    تگرگ و سرما، چالش کشاورزان کردستانی در بهار امسال

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    معاون ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اعلام کرد: افزایش اراضی تحت کشت دیم

    توسعه کشت دیم کلید خودکفایی محصولات اساسی

    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.