مسلم پرویزی روز چهارشنبه ، به اجرای طرح ترکیب نژاد دام سبک در چند سال گذشته به صورت پایلوت در سطح اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح ترکیب ژنتیکی دام سبک در این شهرستان که قطب دامپروری استان است، کیفیت و کمیت تولید گوشت قرمز افزایش مییابد.
به گفته وی، طرح اصلاح نژاد دام با استفاده از نژادهای پُر تولید و با هدف افزایش تولید گوشت با کیفیت و کاهش چربی در این شهرستان انجام میشود ،که امسال در این طرح ،دوقلوزایی و چندقلوزایی و کاهش چربی اضافه در تولید گوشت گوسفندان موفقیتآمیز بوده است.
پرویزی تصریح کرد: با اجرای موفق طرح ترکیب ژنتیکی گوسفند نژاد «لری» و «بختیاری» با نژاد «رومانف» در مناطق روستایی و عشایری، میزان دوقلوزایی گوسفندان افزایش مییابد.
وی افزود: افزایش بهرهوری دامها باعث اقتصادی شدن تولید و افزایش درآمد دامداران روستایی میشود که یکی از راههای افزایش بهرهوری، استفاده از روشهای نوین پرورش و اصلاح نژاد دام است.
وی تاکید کرد: این طرح به منظور حمایت از دامداران و کاهش آسیب به بخش تولیدات و مخازن ژنی گوسفند و بز، افزایش بهره وری و کاهش فشار بر اثر چرای بیرویه دام در مراتع، حفظ و توسعه پرورش گوسفند اجرا میشود.
به گفته وی، افزایش ۱۵ درصدی تولید گوشت قرمز در راستای قانون افزایش بهرهوری در واحدهای تولیدی و حذف دامهای کم بازده سبک در مراتع از دیگر مزیتهای این طرح است.
پرویزی، تولید سالانه ۶هزار و ۱۰۰ تن گوشت قرمز و بیش از سه هزار و ۳۰۰ تن شیر خام در کوهرنگ را یادآور شد و گفت: این شهرستان رتبه نخست تولید گوشت قرمز استان را دارد.
شهرستان کوهرنگ با داشتن حدود ۶۰۰ هزار راس دام سبک و هفت هزار راس دام سنگین عشایری، سنتی روستای و صنعتی یکی از قطبهای دامپروری کشور در حدود ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
سرویس خبری : دام ، طیور و آبزیان