مهندس محمدرضا شافعی نیا دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در یادداشت اختصاصی برای پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (ایفتاتی آی ) درباره صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی نوشت :
حمایت از صنایع تبدیلی کشاورزی یعنی جهش تولید
صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی نقش موثری در تمام مولفه های اقتصادی نمودن کشاورزی دارد؛ بطوریکه در سال جهش تولید چنانچه حمایت های لازم از صنایع تبدیلی صورت گیرد علاوه بر جهش تولید محاسن دیگری مثل ایجاد ارزش افزوده بالا، کاهش ضایعات، افزایش تولید و کاهش قیمت تمام شده محصول را به دنبال دارد .
اگر صنایع تبدیلی به نحو احسن صورت گیرد ؛ محصولاتی که برای تازه خوری مناسب نمی باشد و در حال حاضر ضایعات می شوند که علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی، از دسترس خارج می شوند و هزینه های انجام شده برای تولید آنها به زیان تولیدکننده خواهد بود.
لیکن در صورتیکه این محصولات فرآوری شوند به چرخه تولید اضافه خواهند شد، با اضافه شدن آنها میزان تولید و بهره وری مواد غذایی افزایش می یابد.
این افزایش باعث خواهد شد تا اشتغال زایی ایجاد شده و درآمد آن به کل تولید اضافه شده و باعث کاهش قیمت تمام شده خواهد شد.
ضمن اینکه براساس آمارهای منتشر ضایعات به حداقل خواهد رسید و تولید آن از ارزش افزوده بالائی برخوردار خواهد شد ؛ بنابراین صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی می تواند علاوه بر کاهش اثرات منفی زیست محیطی موجب افزایش بهره وری مواد غذایی خواهد شد.