فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی کشور با اشاره به افزایش ۴۷ درصدی موراد آتش سوزی در مراتع و مناطق جنگلی از ابتدای سال تا نیمه مرداد اعلام کرد: وسعت مناطقی که در این آتش سوزیها آسیب دیده اند به مراتب بیشتر از تعداد آتش سوزیها بوده و نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۷۲ درصد افزایش داشته است.
سرهنگ علی ملکی آهنگران افزود: مناطق مرتعی زاگرس و جنگلهای هیرکانی با تهدید بیشتری مواجه اند و لازم است با اتخاذ تصمیمات مناسب و راهکارهای موثر از آنها حفاظت شود.
بر اساس آمار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری هر سال به طور متوسط ۲۱ هزار هکتار از مراتع و مناطق جنگلی کشور دچار آتش سوزی میشود.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی گفت: شرایط آب و هوایی در البرز مرکزی و استانهای غربی کشور به گونهای است که با کوچکترین عامل آتش زا احتمال آتش سوزی گسترده وجود دارد.
رهنما افزود: افزایش چشمگیر موارد آتش سوزیها و وسعت مراتعی که تبدیل به خاکستر میشود، در شرایطی رخ میدهد که بسیاری از کشورهای صنعتی پس از بی نتیجه ماندن راهکارهای پرهزینه متکی به فناوری و ماشین آلات، به راهکارهای سازگار با طبیعت روی آورده و چرای دام برای جلوگیری از انباشت علوفه خشک را در دستور کار قرار داده اند.
گلزاری کارشناس اقتصاد کشاورزی با موثر دانستن چرای دام در پیشگیری از انباشت علوفه خشک در مراتع گفت: دامداری سنتی طی هزاران سال بخوبی با طبیعت سازگار شده و انجام میشد، اما با تغییرات بوجود آمده در سبک زندگی و فناوری، ارتباط جوامع عشایری با طبیعت کاهش یافت.
وی افزود: زندگی عشایری به علت وابستگی متقابل با طبیعت میتواند بهترین بهره بردار و در عین حال بهترین محافظ مراتع و مناطق جنگلی باشد.