جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    رنج کشاورزان بهابادی به امید لبخند طلای سرخ

    این روزها که فصل برداشت زعفران در روستاهای شهرستان بهاباد فرارسیده و گل‌های طلای سرخ، رنگی چشم نواز به مزارع بخشده است، کشاورزان زیادی در زمین‌های زیرکشت زعفران مشغول جمع آوری گل‌ها برای جداسازی محصول هستند.

    توسط آتنا نوریانی
    آذر ۲, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    بسته حمایت از صادرات دارای ارزش افزوده زعفران در حال نهایی شدن است

    در دل کویر مرکزی ایران، پاییز که می آید و سرمای سوزناکش بر زمین می‌وزد، با رسیدن فصل برداشت گل‌های زعفران لطافتی بهاری را برای کویرنشینان به ارمغان می آورد و دشت ها پوشیده از طلای سرخ می شود، با فرارسیدن فصل برداشت زعفران در شهرستان بهاباد استان یزد، کشاورزان پس از یک سال تلاش آماده برداشت محصول می شوند و تکاپوی آنان در مزارع ناخودآگاه این بیت حافظ را در ذهن متبادر می کند:

    مزرع سبز فلک دیدم و داس مه نو / یادم از کِشته خویش آمد و هنگام درو

    مزارع حاصلخیز زعفران بهاباد در سرمای سحرگاهان واپسین ماه پاییز پذیرای دست های پینه بسته‌ی مردان و زنانی است که در میان لطافت برگ‌های ظریف، معطر و خوش رنگ زعفران، گل های زیبا را از ساقه های کوچک و ترد چیده و بر خرمی از طلای سرخ فرو می ریزد، اما در پس و پشت زیبایی های مزارع زعفران، کشاورزان بهابادی با مشکلاتی دست به گریبانند که لذت برداشت حاصل رنج یکساله آنان را کمرنگ می کند، افت قیمت محصول در زمان بهره برداری، کمبودآب در دوره کشت، گرانی کارگر و و جولان دلال‌ها که چشم طمع به این بازار دوخته اند از مشکلاتی است که باعث می شود ، کام زعفران کاران از حاصل دسترنج یکساله شیرین نشود

    هر سال با فرارسیدن فصل برداشت محصول زعفران شهرستان بهاباد، بازار دلالان و سودجویان رونق گرفته و کشاورزان زحمتکش با همه سختی‌هایی که متحول می شوند، سودی اندک را از فروش محصول خود حاصل می کنند، زیرا دلال زعفران یا گل آن را با قیمت پایین خریداری و چندین برابر قیمت در شهرهای دیگر به فروش می‌رسانند.

    یکی از زعفران کاران بهابادی به خبرنگار ایرنا گفت: مشکل زعفران کاران در دو بخش است نخست در مرحله کاشت  که با مشکلاتی مانند کم آبی و مزدبالای کارگر مواجه اند و سپس در زمان برداشت که در زمینه فروش یا صادرات محصولات بازار روی خوش به آنان نشان نمی دهد و گرفتار دلالان می شوند و مجبور به فروش محصول به قیمتی پایین برای تامین هزینه ها و گذران زندگی می شوند.

    سیدبهادر حسینی ادامه داد: در بحث کاشت و برداشت حمایتی از زعفران‌کار صورت نمی گیرد در حالی که در شمال کشور، سازمان چای برای کسانی که در زمینه کشت این محصول فعالیت می کنند، ایجاد شده است، اما برای زعفران که ایران در این محصول تولید کننده و صادرکننده اول جهان است، متولی مشخصی وجود ندارد و حمایتی از کشاورزان خرده مالک زعفران کار صورت نمی گیرد.

    وی گفت : آنچه امروز با آن روبه رو هستیم فقدان سازمان و تشکلی است که از زعفران‌کار حمایت کند و حتی در این میان شرکت تعاونی‌ها نیز کاری به نفع کشاورزان انجام نمی‌دهند.

    رنج کشاورزان بهابادی به امید لبخند طلای سرخ

    گرانمایه یکی دیگر از زعفران کاران بهابادی به گزارشگر ایرنا گفت: سنتی بودن کاشت، داشت و برداشت زعفران از مشکلات عمده تولید طلای سرخ در بهاباد است که باعث کاهش بهره وری در تولید محصول می شود و در کنار آن نوسان قیمت نیز مهمترین دغدغه تولیدکنندگان این محصول صادراتی است.

    وی افزود: با وجود اینکه کشاورزان زحمت های زیادی در زمینه تولید زعفران محتمل می شوند اما در مقایسه با دیگر بخش های مرتبط مانند فرآروی، صادرات و حتی دلالان سود کمتری را از تولید این محصول به دست می آورند.

    این کشاورز زعفران کار تاکید کرد: زعفران محصول مهم و استراتژیک محسوب می‌شود که هنوز متولی خاصی ندارد و انتظار از مسئولان استان این است که برای این محصول مهم و استراتژیک مانند سیار محصولات همچون گندم حمایت های ویژه ای را در نظر بگیرند تا دست دلالان و واسطه ها از بازار زعفران کوتاه شود.

    اخوان یکی از زعفران کاران بهابادی می گوید: زعفران با ایجاد اشتغال برای صدها کارگر در استان و هزاران نفر در کشور برکت را با خود در زمستان برای کشاورزان به ارمغان می آورد اما مهم‌ترین مشکل زعفران‌ کاران نبود تطابق میان هزینه و درآمد در زمینه تولید این محصول است.

    وی یادآور شد: هزینه‌های کشت و برداشت زعفران به‌شدت افزایش یافته است، اکثر کشاورزان آب را با تانکر تهیه می‌کنند ، زعفران را نمی‌شود در زمین گذاشت و باید حتماً به سرعت جمع شود، برای همین مجبور هستیم برای برداشت و جداسازی کلاله (پرکردن) از کارگر استفاده کنیم که دستمزدهای آنها امسال خیلی زیاد شده است.

    حسین عالمی یکی دیگر از زعفران کاران بهابادی در گفت و گو با ایرنا گفت: با اینکه مراحل برداشت زعفران سخت است ولی سود اصلی آن را دلالان به دست می‌آورند، زیرا کشاورزان به دلیل محدود بودن زمان برداشت، نبود نیرو کار و هزینه‌های بالای کارگری، گل‌های زعفران را با قیمت پایین در سر مزرعه به دلالان می فروشند.

    این کشاورز بیان کرد: اگر زعفران بعد از تولید بلافاصله بسته بندی و صادر شود، دیگر کشاورز ضرر نخواهند کرد ولی به دلیل نبود صنایع بسته بندی، خام فروشی، ضعف صادرات و عدم حمایت دولت، آنان مجبور می شوند محصول خود را با قیمت بسیار پایین تر از نرخ واقعی به دلالان بفروشند.

    عباس توسلی یکی دیگراززعفران کاران بهابادی گفت : عمده مشتریان ما دوستان و آشنایان از یزد و تهران و سایر شهرهای کشور هستند و زعفران خود را عمدتا با سفارش‌های خانگی به فروش می‌رسانیم و اغلب مشتریان نیز به واسطه کیفیت خوب زعفران بهاباد، پای ثابت خرید محصولاتمان هستند اما این شرایط نمی تواند تضمین مناسبی برای فروش کل محصول کشاورزان باشد.

    قیمت گل ‌تر زعفران در حال حاضر ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تومان است و قیمت هر کیلو زعفران بین ۱۶ تا ۱۷ میلیون تومان تخمین زده می‌شود با این حال زارعان این محصول ارزشمند و ارزآور در صورت رفع مشکلات سود بیشتری از زحمت خود حاصل خواهند کرد.

    مدیرجهاد کشاورزی شهرستان بهاباد نیز در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه سطح زیرکشت محصول زعفران در این شهرستان چهارصد هکتار است، افزود: در سال جاری پیش بینی شده که از این سطح زیرکشت ۱۵۰۰ کیلوگرم زعفران خشک برداشت شود.

    مهدی عبدالحسین زاده با بیان اینکه شهرستان بهاباد بیشترین سطح زیرکشت محصول زعفران استان یزد را دارد، ادامه داد: در سال جاری برداشت محصول زعفران در شهرستان بهاباد ۳۰ درصد کاهش داشته است.

    مدیر جهاد کشاورزی بهاباد تصریح کرد: درسال گذشته از هرهکتار کشت زعفران ۵.۵ کیلوگرم زعفران خشک برداشت می شد که امسال برداشت زعفران به چهار کیلوگرم کاهش یافته است که نوسان دمای هوا در فصل کاشت و برداشت زعفران، خسارت‌ ناشی از سرما و یخبندان در زمان برداشت گل زعفران و آفات و بیماری‌ها موجب کاهش تولید زعفران در سال زراعی جاری شده است.

    وی همچنین تصریح کرد: ازابتدای سال جاری برای حمایت از کشاورزان زعفران کار با هدف تقویت پیاز زعفران بیش از ۱۷۰ تن کود اوره و ۵۰ تن کود ریشه به صورت الگویی در این شهرستان توزیع شده است.

    فرماندار بهاباد هم در این ‌باره گفت: نبود کارخانه بسته‌بندی و فراوری محصول زعفران در این شهرستان،باعث شده تا  این محصول به اسپانیا صادر و با نام این کشور به سایر نقاط جهان صادر می شود.

    محمدمهدی خانی زاده بهابادی اظهار داشت: زعفران بهاباد به ‌دلیل خاک، آب و نور مناسب، از بهترین نوع و با کیفیت ترین زعفران های ایران است اما کشاورزان به محض اینکه محصولشان را برداشت می‌کنند، به دلیل نیاز مالی به سراغ دلالان رفته و محصول خود را با قیمت بسیار پایین به آنان می‌فروشند.

    وی خاطرنشان کرد: بر اساس اقداماتی که تا کنون صورت گرفته برای ایجاد یک شرکت تعاونی فراگیر که تمامی کشاورزان شهرستان عضو و سهامدار آن باشند، اقداماتی صورت گرفته تا بتوانند این محصول با ارزش را با قیمت مناسب در بازارهای داخلی و خارجی به فروش برسانند.

    زعفران از گیاهان کم آب خواه و منبع درآمد مناسبی برای کشاورزان محسوب می شود و هم اکنون بیش از ۵۰۰ خانوار بهره بردار در شهرستان بهاباد به کار زعفران کاری مشغولند و هر سال ۲ الی ۳ درصد به سطح زیرکشت این محصول در بهاباد افزوده می شود و به صورت متوسط از هر کیلوگرم گل زعفران، سه مثقال محصول خشک بدست می آید .

    گرچه خراسان جنوبی و رضوی شهرت ویژه‌ای در زمینه کشت زعفران در سطح ملی و بین‌المللی دارند اما کارشناسان زعفران بهاباد با کیفیت ترین نوع در کشور ارزیابی می کنند.

    مرکز شهرستان ۲۰ هزار نفری بهاباد درفاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد.

    سرویس خبری:کشاورزی وباغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیجهاد کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییکشاورزی
    پست قبلی

    تولید ۵.۲ میلیون تن سیب زمینی در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹

    پست بعدی

    کشت قراردادی در سه هزار هکتار از اراضی آذربایجان‌شرقی آغاز شد

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    کوچ تلخ
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    تامین امنیت غذایی رکن اساسی در حفظ آرامش جامعه و توسعه پایدار است و در سمنان با توجه به پیش‌بینی کاهش...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    کشت قراردادی در سه هزار هکتار از اراضی آذربایجان‌شرقی آغاز شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام توضیح داد: شگرد برخی شرکت‌های بسته‌بندی برای گران کردن گوشت قرمز

    پتانسیل صادرات دام مازاد به بازار‌های هدف وجود دارد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج ایرانی و وارداتی در میادین میوه و تره بار اعلام شد

    ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    خرید حمایتی مرغ به ۳۰ هزارتن رسید

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.