کامبیز بازرگان در پنجمین جشنواره معرفی ارقام گیاهی با بیان اینکه توسعه ارقام اصلاح شده به بشر در تامین غذا کمک و از تخریب منابع طبیعی به شدت جلوگیری کرده، اظهار کرد:در ایران از سال های ۱۳۰۰ موسسه تحقیقات دولتی تاسیس شد و کار اصلاح و معرفی ارقام گیاهی در ایران شکل گرفت. این موسسات تحقیقاتی قدمتی ۱۰۰ ساله دارند و بیش از ۷۰۰ رقم گیاهی نیز در این مدت معرفی شده است.
وی با بیان اینکه تاثیر ارقام جدید گیاهی بر افزایش تولید و ارتقای بهره وری نقش موثری دارد، اظهار کرد: در معرفی ارقام جدید بذر گیاهی کمیت، کیفیت، طبقه بندی وتکثیر به روش سیستماتیک برای بهره برداران و نفود از اهمیت بسیاری برخوردار است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه رشد قابل توجهی در کمیت ارقام بذرگیاهی داشته ایم، گفت:درسال ۱۳۹۲، ۱۱ رقم گیاهی جدید معرفی شد که این عدد امروز ۴۹ رقم شده است. به عبارت دیگر کمی بیشتر از ۴۰۰ درصد رشد داشته ایم. با وجود اینکه از نظر کمی رشد محسوسی نسبت به سال های قبل داریم اما اگر سبد ارقام بذر کشاورزان کشور را با سایر کشورهایی که مانند ما از تنوع اقلیمی برخوردار نیستند مقایسه کنیم متوجه می شویم که نیازمند توسعه بیشتر در این بخش هستیم و بخش خصوصی و دانشگاهیان نیز بایستی در این زمینه همکاری داشته باشند و در ظرفیت معرفی ارقام بذر در سبد بهره برداران جهش قابل توجهی صورت گیرد.
به گفته وی دربخش کیفیت بذور اتفاقات خوبی رخ داده است اما به مشارکت ذی نفعان از ابتدای مسیر نیاز داریم.
بازرگان در پایان گفت: با ورود موسسه تحقیقات طبقه بندی بذور ساختارمند شده است. همچنین بایستی در میزان نفوذ این ارقام گیاهی نیز تحولاتی ایجاد کرد.
سرویس های خبری:کشاورزی و باغبانی