علی دهقانی اظهار داشت: در حوزه پرورش شترمرغ، واحدهای مجاز دارای پروانه و واحدهای غیرمجاز بدون پروانه در سطح استان اصفهان فعالیت دارند که شمار آنها در مجموع به ۲۷۰ واحد پرورش شترمرغ میرسد.
وی ادامه داد: این تعداد واحد پرورشی فعال در استان ظرفیت تولید ۲۵ هزار قطعه پرواری و ۴۸۰۰ قطعه مولد را دارند.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به لزوم ساماندهی واحدهای بدون پروانه، ابراز داشت: بیش از یک سالی است که ساماندهی واحدهای غیر مجاز پرورش شتر مرغ در دستور کار استان است و واحدهایی که مشمول صدور مجوز شوند با مساعدت و تسهیلات ویژه مجوز صادر میشود.
دهقانی افزود: واحدهای غیرمجازی را که به دلایلی از جمله نداشتن ضوابط نظام دامداری و استقرار در محدوده واحدهای دام و طیور و مناطق سکونتگاهی، امکان صدور مجوز برای آنها وجود ندارد با واگذاری اراضی ملی به آنها مساعدت میکنیم تا با ضوابط دامداری کشور پروانه دار شده و پس از تکمیل ساخت، پروانه بهره برداری برای آنان صادر میشود.
وی با بیان اینکه شهرستان اصفهان و کوهپایه بیشترین میزان پرورش و تولید گوشت شترمرغ در سطح استان را دارند، اضافه کرد: شهرستانهای نائین و کاشان نیز جزو پر تولیدها در این حوزه هستند.
به گفته مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان شهرستانهایی با اقلیم خشک و کویری برای پرورش شتر مرغ مناسب است زیرا طرحی با نیاز آب کم است و از این رو احداث واحدهای پرورش شتر مرغ در شهرستانهایی مانند خوروبیابانک، آران و بیدگل و نائین به متقاضیان پیشنهاد میشود.
تولید سالانه ۱۵ هزار تن گوشت بوقلمون در استان اصفهان
دهقانی با اشاره به وجود ۱۲۰ واحد پرورش بوقلمون گوشتی در سطح استان، اظهار داشت: ظرفیت این واحدها در مجموع بالغ بر ۸۰۰ هزار قطعه پرنده و تولید ۱۵ هزار تن گوشت بوقلمون در سال است.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان در تولید گوشت بوقلمون نیز رتبه اول کشور است، خاطرنشان کرد: اصفهان با اختلاف به نسبت زیادی با سایر استانها حرف اول را در تولید گوشت بوقلمون میزند و خوشبختانه واحدهای بوقلمون استان از نظر کمی و کیفی در سطح مطلوبی است و با انجام ممیزی در واحدهای پرورشی تلاش شده که کیفیت آنها به حد مطلوب برسد.
- بیشتر بخوانید:
- از ابتدای امسال تاکنون انجام شد؛ تولید هزار و ۲۷۸ تن گوشت بوقلمون در گیلان
- سالانه سه هزار تن گوشت بوقلمون در خراسان رضوی تولید میشود
- مدیر جهاد کشاورزی ساری خبر داد: تولید سالانه ۱۷ تن گوشت بوقلمون در ساری