جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار بین الملل

    رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری در سمپوزیوم بین‌المللی کریسپر: “تراریخته‌”ها ما را از وابستگی به خارج می‌رهانند/در سایه اختلافات تنها واردکنندگان منتفع شدند

    رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک با بیان اینکه ایران در حوزه زیست فناوری از کشورهایی چون ترکیه و آرژانتین بالاتر است، ولی از آرژانتین محصولات تراریخته وارد می‌شود، گفت: در کشور در خصوص این فناوری افراط و تفریط شده و کشاورزان و محققان تکلیف خود را نمی‌دانند و در این میان تنها واردکنندگان منتفع شدند.

    توسط فاطمه خداویردی
    خرداد ۳۰, ۱۴۰۱
    در اخبار بین الملل
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مجلس واردات محصولات تراریخته را ممنوع کند/ قاچاق بذرهای تراریخته به کشور

    دکتر جواد محمدی در دومین سمپوزیوم بین‌المللی و چهارمین سمپوزیوم ملی کریسپر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در نقشه جامع علمی کشور ارزش ها و اهدافی در نظر گرفته شده که این اهداف در پژوهشگاه به عنوان سرلوحه برنامه‌ها قرار گرفته است، افزود: پاسخگویی به نیازهای کشور از افتخارات ما است، به گونه‌ای که در حال حاضر ۳۰ درصد از اعضای هیات علمی ما در ارتباط با صنعت و جامعه هستند و امیدواریم این میزان افزایش یابد.

     

    وی با تاکید بر اینکه ۱.۸ میلیارد دلار سالانه صرفه‌جویی ارزی بیوتکنولوژی داریم که قبلا تولید این محصولات در اختیار آمریکا و کشورهای اروپایی قرار داشت، اظهار کرد: ایران در حوزه بیوتکنولوژی در آسیا رتبه سوم را داشته و صادرات به ۱۷ کشور دنیا را دارد، ضمن آنکه کشور در منطقه در این حوزه رتبه اول و ۱۲ در دنیا را کسب کرده است.

     

    محمدی ادامه داد: علاوه بر آن سهم زیست فناوری از صادرات محصولات دانش بنیان ۶۰ درصد است و در حال حاضر ۸ کارخانه بزرگ در بیوتکنولوژی و بیش از ۶۰۰ شرکت در این حوزه تاسیس شده است.

    رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری، ایران را اولین کشور دارنده شتابدهنده در حوزه زیست فناوری دانست که هزار نفر در این شتابدهنده حضور دارند، خاطرنشان کرد: ایجاد زیر ساخت‌های لازم در این فناوری موجب شده که مهاجرت در این حوزه نرخ نزولی داشته باشند.

    وی به معرفی پژوهشگاه زیست فناوری پرداخت و اضافه کرد: این پژوهشگاه پلی میان مهندسی ژنتیک و مهندسی زیست فناوری کشور و جامعه است که خدمات خود را به محققان این حوزه و نهادها و صنایع مرتبط ارائه می‌دهد و این اقدام آغاز شده است.

    وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه تولید و اشتغال دانش‌بنیان در پیام نوروزیشان، گفت: در این حوزه سالانه شاهد حجم انبوهی از واردات بوده‌ایم و مطابق با آمارها، در سال ۹۹ تقریبا ۱۳۳ میلیون دلار صرف واردات نهاده‌های کشاورزی، علف‌کش‌ها و آفت کش‌ها و بذورات شده که بخش عمده‌ای از آن تراریخته است.

    محمدی ادامه داد: از سوی دیگر بر کسی پوشیده نیست که کشورهایی مانند ایران در آینده به دلیل دوره‌های طولانی مدت خشکسالی با تهدید امنیت غذایی مواجه خواهند شد و در سال جاری تاثیر بحران‌های سیاسی همچون بروز جنگ اوکراین و روسیه بر افزایش قیمت مواد غذایی و بی ثباتی‌های اقتصادی در جهان نیز اهمیت موضوع توجه به بیوتکنولوژی را بیشتر روشن می‌کند.

    رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری افزود: علاوه بر این مصرف بالای آفت‌کش‌ها در کشاورزی افزون بر مشکلات زیست محیطی،  موارد جدیدی از بیماری‌ها و سرطان را در پی داشته است؛ از این رو توجه به مساله امنیت غذایی به مفهوم برنامه‌ریزی به منظور دسترسی به‌ غذای کافی در حال حاضر و آینده با توجه به نرخ افزایش جمعیت است.

    محمدی از ارائه روش به‌روزتر از کریسپر در دنیا خبر داد و گفت: این روش ویرایش ژن که با نام “رترون” است، در زمان کمتر و با دقت بیشتر به طور همزمان ویرایش ژنوم را انجام می‌دهد، از این رو این فناوری به عنوان راه حلی منطقی برای تولید سریع‌تر گونه‌های گیاهی و دامی مطرح است و این پژوهش پرچمدار این عرصه به شمار می‌رود و آمادگی خود را برای همکاری با سایر مراکز تحقیقاتی برای توسعه این روش اعلام می‌کنیم.

    محمدی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه توسعه کشاورزی در کشور، خاطر نشان کرد: بخش کشاورزی ما متاسفانه جزو وابسته‌ترین بخش‌های کشور به واردات است و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه اندک است و لازم است که تعداد این شرکت‌ها افزایش یابد؛ چرا که منجر به امنیت غذایی خواهد شد.

    به گفته وی، ایران در حوزه مهندسی ژنتیک از کشورهایی مانند آرژانتین و ترکیه بالاتر است، ولی کشوری مانند آرژانتین ۲۳.۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت محصولات تراریخته دارد و حتی میلیاردها دلار این محصولات را به ایران و سایر کشورها می‌فروشد، ولی مشاهده می‌شود که پس از سه دهه از عمر زیست فناوری در کشور ما، تولیدات ایران در حوزه تراریخته صفر است.

    محمدی اضافه کرد: محصولات تراریخته‌ای که در سایر کشورها تولید می‌شوند امکان نظارت و کنترل بر آن‌ها نیست و واردات آنها می‌تواند آثار سویی داشته باشند، ولی اگر این محصولات در کشور تولید شود، کنترل و نظارت دقیقی بر روی آن‌ها صورت خواهد گرفت و این امر می‌تواند روزنه جدیدی در امنیت غذایی کشور ایجاد کند.

    رییس پژوهشگاه ملی زیست فناوری با اشاره به برخی از دستاوردهای محققان کشور در حوزه کشاورزی و تولید ارقام مقاوم به تنش‌های زیستی و غیر زیستی، یادآور شد: این محصولات تراریخته می‌توانند ما را از وابستگی به خارج برهانند، در حالی که در کشور در خصوص این فناوری افراط و تفریط شده و کشاورزان و محققان تکلیف خود را نمی‌دانند و در این میان تنها واردکنندگان منتفع شدند. می‌توان این سوءتفاهم‌ها و اختلافات را با برگزاری جلسات حل کرد.

    محمدی، با تاکید بر اینکه کشورهای بزرگ صنعتی با توجه به خشکسالی‌ها و افزایش جمعیت برنامه‌ریزی‌هایی برای توسعه این روش‌ها تدوین کرده‌اند، ادامه داد: این کشورها از روش‌های سنتی تامین غذا فاصله می‌گیرند و از بیوتکنولوژی برای افزایش کمیت و کیفت محصولات کشاورزی بهره می‌برند.

    وی با اشاره به کاربردهای این فناوری در حوزه‌های پزشکی و درمان بیماری‌ها، افزود: ایران از نظر زیر ساخت‌های تولید داروهای انسانی یکی از کشورهای پیشرو در غرب آسیا به شمار می‌رود، به گونه‌ای که ایران جزو ۱۰ کشور اول دنیا و در جایگاه اول منطقه در حوزه تولید داروهای بیوتکنولوژی است و در حال حاضر در کشور ۲۸ نوع داروی بیوتکنولوژی تولید می‌شود.

    رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری، تقویت حوزه بیوتکنولوژی را منجر به صرفه‌جویی ارزی و کاهش خروج نخبگان دانست و یادآور شد: امروزه در جهان فرآوره‌های بیولوژیک دارویی به دلیل جایگاهی که دارند، ارزش افزوده زیادی بر آن متصور است؛ به طوری که در سال ۲۰۱۳ ارزش بازار جهانی فرآورده‌های بیولوژیک مانند واکسن‌ها و فرآورده‌های مشتق از پلاسما و فرآوره‌های نوترکیب بیش از ۲۲۰ میلیارد دلار بوده و این میزان در سال ۲۰۱۲ به ۳۶۰ میلیارد دلار رسیده است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۳۰ ارزش آن بالغ بر ۷۲۰ میلیارد دلار شود.

    وی تاکید کرد: دولتمردان و سیاستگذاران حوزه صنعت بیوتکنولوژی دارویی باید با تسهیل فرآیندهای اخذ مجوز و صادرات فرآورده‌های بیولوژیکی، تامین مواد اولیه کارخانجات دارویی و ترغیب و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید محصول جدید دارویی کمک کنند تا ایران در چند سال آینده قدرت رقابت با شرکت‌های بزرگ دارویی را داشته باشد و در بازارهای جهانی نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم.

    محمدی ادامه داد: باید با تسهیل برخی از موارد مانند زمان‌بر بودن فرآیند ثبت شرکت و بوروکراسی‌های اداری، تامین منابع مالی در صندوق‌های مالی و جلوگیری از واردات محصولات مشابه و قاچاق، حمایت همه جانبه از شرکت‌های دانش بنیان صورت گیرد.

     

    سرویس خبری: بین الملل

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: بین المللصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذافناوری غذافناوری های نوینمحصولات تراریخته
    پست قبلی

    سنگاپور، تامین‌کننده کمبود منابع مرغ مالزی

    پست بعدی

    سیاه‌دانه ؛ مروارید سیاه مازندران در مسیر کشت تجاری

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید
    اخبار بین الملل

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    کشاورزان هلو و صاحبان کارخانه‌ها، نگرانند که این تعرفه‌ها، زمانی که آنها آماده ارسال محصول تازه خود به خارج از...

    بیشتر بخوانید
    بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه

    بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    قیمت گوشت گوسفند در استرالیا رکورد زد

    قیمت گوشت گوسفند در استرالیا رکورد زد

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    نتایج یک پژوهش نشان داد: تاثیر مصرف زیره سیاه بر بیماران دیابتی

    سیاه‌دانه ؛ مروارید سیاه مازندران در مسیر کشت تجاری

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    رفع ممنوعیت واردات به تنظیم بازار برنج کمک می‌کند؟

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    زوایای پنهان توسعه گلخانه‌های موز و میوه‌های گرمسیری در اصفهان

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پیش بینی خرید تضمینی ۸ میلیون تن گندم

    تیر ۹, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    عرضه مرغ گرم تا ۱۰۸ هزارتومان منطقی است

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.