شنبه, مرداد ۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    خواص هلو برای سلامتی

    چرا باید هلو بخوریم؟

    عرضه تخم‌مرغ خارج از بسته‌بندی یخچالی در خراسان رضوی ممنوع شد

    معجزه تخم مرغ برای پیشگیری از آلزایمر

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    رئیس اتاق بازرگانی بوشهر: میز ملی خرما هر سال به یک استان واگذار شود

    قیمت خرما تابع عرضه و تقاضاست/ خبری از قیمت‌گذاری دستوری نیست

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    دکمه‌های سفید خوش طعم

    برخی قارچ های دکمه‌ ای پر خاصیت و پرطرفدار، انسان را تا پای مرگ می‌برند.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    دی ۲۳, ۱۳۹۹
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    کمبودی در عرضه قارچ نداریم؛ احتمال افزایش قیمت قارچ از نیمه دوم سال

    دو نوع قارچ‌  سمی و خوراکی وجود دارد. قارچ‌های سمی همان طور که از اسمشان پیدا است، مضر بوده و خوردن آن‌ها عواقب جبران ناپذیری همچون مرگ در پی دارند.

    اما قارچ‌های خوراکی نیز گونه‌های مختلفی دارند که از بین قارچ‌های خوراکی بیشتر قارچ دکمه‌ای سفید که همان قارچ رایج در بازار است، معروف بوده و خانواده ها طعم آن را چشیده اند.

    فواید قارچ دکمه ای را بشناسید

    اما قارچ چه فایده‌ای برای بدن دارد و خواص آن چیست؟ برای پاسخ به این سوال با علی عزیزی، کارشناس تغذیه گفت و گو کردم.

    علی عزیزی، کارشناس تغذیه درباره خواص قارچ گفت: قارچ جزو گروه سبزیجات محسوب می‌شود و دارای پروتئین و آهن است. مقدار پروتئین و آهن موجود در این گیاه کم است. از این رو به هیچ عنوان نمی‌تواند جای گوشت را بگیرد.

    هر نصف لیوان از قارچ معادل یک واحد سبزیجات است و ۲۵ کیلو کالری انرژی دارد.

    در هر ۱۰۰ گرم قارچ ۵/۱۸ گرم کربوهیدرات، ۲/۸ گرم پروتئین، ۰/۶ گرم چربی و ۱۲ میلی گرم آهن وجود دارد. همچنین قارچ منبع خوبی از ویتامین دی و مقادیری از ویتامین‌های ث، ب۳، فولات، پتاسیم و سلنیوم است. ۷۵ درصد قارچ را آب و مابقی آن را فیبر تشکیل می دهد. به همین دلیل برای رفع یبوست بسیار مناسب است.

    علی عزیزی ادامه داد: مصرف منظم قارچ به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و مقابله با رادیکال‌های آزاد برای پوست مفید بوده و در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین تقویت سیستم ایمنی موثر است.

    این کارشناس تغذیه توصیه کرد: به علت خطر آلودگی‌های میکروبی، قارچ به صورت پخته میل شود. ضمن اینکه پختن به هضم راحت‌تر آن کمک می‌کند.

    مصرف قارچ در کودکان ممنوعیتی ندارد، اما باید دقت لازم در خرید آن انجام شود تا قارچ سمی نباشد.

    دکمه‌های سفید خوش طعم

    اما و اگرهای پرورش قارچ

    معمولا قارچ‌ها خودرو هستند و در طبیعت یافت می‌شوند، اما انسان نیز توانسته با به وجود آوردن محیط و دمای مناسب، زمینه رشد آن را در فضای مصنوعی فراهم آورد.

    زارع، مهندس کشاورزی است که توانسته پرورش دهنده موفقی در حوزه تولید قارچ باشد.

    زارع در خصوص تولید قارچ گفت: تولید قارچ یک کار تخصصی است و نیاز به تجربه دارد. شخصی که می‌خواهد به این حوزه ورود کند، باید اطلاعات زمینه‌ای و تحقیقات اولیه داشته باشد.

    قارچ در مرحله اول تولید به دلیل نبود آلودگی در محیط، باردهی متوسطی دارد اما در مراحل بعدی به دلیل داشتن آلودگی، کنترل آن بسیار سخت‌تر و تخصصی تر می‌شود.

    زارع ادامه داد: به دلیل رطوبت و دمای بالا،  آلودگی به سرعت پخش می‌شود و حتما باید روی آلودگی‌ها شناخت کافی داشت تا به محض ایجاد، شناسایی و کنترل شوند.

    دکمه‌های سفید خوش طعم

    این تولید کننده در خصوص وسایل مورد نیاز برای ورود به بازار تولید محصول قارچ چنین گفت: اندازه استاندارد هر سالن قارچ هزار متر است که این محیط به حدود ۲۰ تن کمپوست (مواد اولیه)، خاک پوششی مخصوص، قفسه بندی، دستگاه و ۳ نیروی انسانی به صورت پاره وقت نیاز دارد.

    البته می‌توان تولید را از محیط‌های کوچکتر و به صورت سنتی آغاز کرد و نتیجه مطلوبی نیز گرفت چرا که این محصول بازار فروش خوبی در میان مردم دارد.

    زارع بیان کرد: برای تولید قارچ می‌توان روی حمایت جهاد کشاورزی نیز حساب کرد، چرا که در این زمینه با دادن وام و آموزش‌های لازم از تولید کننده و شخصی که وارد این بازار می‌شود، حمایت می‌کنند.

    درآمد ۳۵ میلیون تومانی به ازای هر صد متر مربع

    اکبر شیخ علیشاهی، مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد ، درباره تعداد واحد‌های تولیدی قارچ در استان گفت: در یزد دو واحد صنعتی با ظرفیت اسمی ۱۸۰ تن و دیگری ۳۲۰ تن در سال وجود دارد. البته ۲۸ واحد خانگی دارای مجوز نیز در این زمینه فعالیت می‌کنند.

    دکمه‌های سفید خوش طعم

    او افزود: تقریبا قارچ مورد نیاز یزد در خود استان تولید می‌شود و گاهی مازاد تولید به استان های همجوار ارسال می‌شود.

    این مسئول عنوان کرد: بر اساس برآورد‌های انجام شده به ازای هر صد متر مربع فضای کشت، سالانه بین ۲۰ تا ۳۵ میلیون تومان درآمد حاصل می‌شود.

    مصرف قارچ فله خطرناک است؟

    اکبر شیخ علیشاهی در پاسخ به این سوال که مصرف قارچ‌های فله می‌تواند خطرناک باشد یا نه؟ بیان کرد: با توجه به این که اگر محیط تولید قارچ آلوده باشد، قارچ رشد نکرده و به جای آن قارچ‌های مضر دیگری رشد می‌کنند، بنابراین بهداشت در محیط رشد قارچ رعایت می شود.

    به طور کلی اگر عرضه فله قارچ  در خرده فروشی‌ها بهداشتی باشد، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

    دکمه‌های سفید خوش طعم

    اما با توجه به شیوع کرونا در جامعه واحد‌هایی که تحت کنترل معاونت غذا و دارو بوده و با بسته بندی‌ مناسب، شرایط بهداشتی را رعایت می‌کنند، مصرف محصولات آنها بهتر و مطمئن‌تر است.

    کرونا و بازاری که آشفته شد/ حمایت جهاد کشاورزی از تولیدکنندگان

    شیخ علیشاهی به مشکلات این حوزه نیز اشاره‌ کرد و اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا یکی از مشکلات تولیدکنندگان بی ثباتی نرخ‌های مواد اولیه از جمله کمپوست است. البته ناگفته نماند کرونا میزان فروش را نیز کاهش داد چرا که تعطیلی‌های گاه و بی گاه فست فودی‌ها که یکی از مشتری‌های ثابت قارچ هستند، باعث نوسان قیمت در بازار فروش شد.

    دکمه‌های سفید خوش طعم

    همچنین در تابستان با توجه به گرمی هوا و نیاز به استفاده از وسایل برودتی ممکن است هزینه‌های تولید افزایش یابد.

    شیخ علیشاهی ادامه داد: نبود تولید کمپوست در استان و نبود صنایع تبدیلی و فرآوری محصول قارچ از جمله مشکلات تولیدکنندگان قارچ در استان یزد است.

    با توجه به مشکلات بیان شده، اما جهاد کشاورزی برای حمایت از تولید و اشتغالزایی در این حوزه حمایت‌هایی دارد.

    این مسئول تصریح کرد: برگزاری کلاس‌های آموزشی برای متقاضیان، اعطای تسهیلات بلند مدت با بهره ۱۴ درصد و بازپرداخت ۶ ساله برای واحد‌های صنعتی و صدور مجوز‌های لازم از جمله حمایت‌هایی است که از سوی جهاد صورت می‌گیرد.

    دکمه‌های سفید خوش طعم

    با توجه به خواص خوراکی قارچ و استقبال مردم در مصرف این محصول و از سوی دیگر نیاز جوانان به اشتغال و نیز تامین نیاز استان، می‌توان حمایت‌ها را افزایش و کشت قارچ را به عنوان صنعتی درآمدزا  به جوانان جویای کار شناساند.

    تولید قارچ درآمدزایی خوبی دارد. از این رو به کسانی که جویای کار هستند، باید گفت برداشتن قدم اول برای تولید قارچ نیاز به سرمایه بالایی ندارد. می‌توان از امکانات کم، حمایت و آموزش جهاد کشاورزی بهره برد و حتی در کنار تولید قارچ به کار دیگری نیز مشغول بود.

    اینگونه است که می‌توان با کمی همت برای خودکفایی،  اقدامات موثری در زمینه اشتغال و کسب درآمد انجام داد و با استمرار و تلاش از محیط کوچک به سالن‌های بزرگ پرورش قارچ رسید.

    سرویس خبری : علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: اقتصاد و بازارامنیت غذاییبخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاکشاورزیمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    مرغدار‌ها همچنان درانتظار نهاده‌های دامی

    پست بعدی

    ماهیانی که به تور صیادان هرمزگان نمی‌روند

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    خواص هلو برای سلامتی
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    چرا باید هلو بخوریم؟

    توسط هانیه سیفی مجد
    مرداد ۲, ۱۴۰۴
    0

    یکی از میوه‌های پرطرفدار فصل تابستان، علاوه بر طعم شیرین و آبدارش، خواص دارویی و سلامتی‌بخش فراوانی دارد. از تقویت...

    بیشتر بخوانید
    عرضه تخم‌مرغ خارج از بسته‌بندی یخچالی در خراسان رضوی ممنوع شد

    معجزه تخم مرغ برای پیشگیری از آلزایمر

    مرداد ۲, ۱۴۰۴
    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    برداشت هلو از باغ‌های مهاباد ۱۰ درصد افزایش یافت

    بهترین میوه برای سم زدایی بدن

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    نتایج یک مطالعه نشان داد؛ کاهش صید غیر مجاز با آگاهی‌بخشی به صیادان

    ماهیانی که به تور صیادان هرمزگان نمی‌روند

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!

    مرکبات سلاحی برای مبارزه با افسردگی

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    جمعیت دام کشور مطلوب است/ قیمت دام زنده کاهشی شد/بازار گوشت قرمز مطلوب می شود

    جمعیت دام کشور مطلوب است/ قیمت دام زنده کاهشی شد/بازار گوشت قرمز مطلوب می شود

    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    تشکیل ۱۰۳۷ پرونده تعزیراتی مرتبط با تخلف در حوزه برنج

    تشکیل ۱۰۳۷ پرونده تعزیراتی مرتبط با تخلف در حوزه برنج

    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.