جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    دوئل سموم و سلامت/ سموم در کدام دسته از گیاهان بیشتر است؟

    چند سالی است که کشور با پدیده برگشت محصولات کشاورزی به دلیل سموم بالای آنها از سوی کشورهای مقصد مواجه است؛ اما در ادامه همین محصولات در بازار داخل توزیع می شود.

    توسط امیرحسین فتحی
    اسفند ۹, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    نماینده گرمسار و آرادان در مجلس خبر داد؛ درخواست ۳۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای آبیاری نوین در کردوان

    چند سالی است که کشور با پدیده برگشت محصولات کشاورزی به دلیل سموم بالای آنها از سوی کشورهای مقصد مواجه است؛ اما در ادامه همین محصولات در بازار داخل توزیع شده و از سوی مصرف کنندگان داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این باره هر یک از مسئولان و متولیان امر به بهانه‌ای این امر را توجیه کرده‌اند؛ سموم مورد استفاده از سوی کشاورز ایرانی داخلی بوده و از سوی سازمان استاندارد کشور مقصد به ثبت نرسیده است، نرم استانداردهای ما در بیشینه و کمینه در حوزه نباتات، آفات و سموم با استاندارد کشورهای دیگر تفاوت دارد، مصرف پایین برخی محصولات در داخل تأثیر سموم را بی اثر می‌کند و….

    عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران درباره اثربخشی سموم بر گیاه و انسان، گفت: موضوع را باید از دو بعد بررسی کرد؛ نگاه نخست این است که آیا آفت کش‌های کشاورزی را باید مصرف کرد یا خیر؟ با توجه به جمعیت کره زمین که تقریباً بالای ۸ میلیارد نفر زندگی می‌کنند استفاده از آفت کش‌های شیمیایی و بعضاً غیرشیمیایی اجتناب ناپذیر است، به این دلیل که اگر آفت کش‌های شیمیایی و غیرشیمیایی استفاده نشود عملکرد محصول در واحد سطح فوق العاده پایین می‌آید. به عنوان مثال اگر قرار است از یک هکتار زمینی که گندم کاشته شده A میزان گندم برداشت شود این میزان به کمتر از نصف و بعضاً یک‎سوم تقلیل پیدا می‌کند.

    وی افزود: تقریباً می‌توان گفت استفاده از آفت کش‌ها اجتناب ناپذیر است. متأسفانه با وجود تلاش‌های فراوانی که در زمینه آفت کش‌های غیرشیمیایی و بیولوژیک شده و همچنان هم ادامه دارد این موضوع هنوز به حدی نرسیده که بتوان آفت کش‌های شیمیایی را در کشت محصولات حذف کرد. وی با بیان اینکه میزان استفاده از آفت کش‌های غیرشیمیایی بسیار کم است، تصریح کرد: هنوز تکنولوژی این آفت کش‌ها به حدی نیست که جایگزین شوند.

    انتخاب بین بد و بدتر

    این کارشناس در حوزه سموم استدلال کرد، می‌توان گفت تمام داروهایی که انسان استفاده می‌کند دارای یکسری مضراتی است اما چرا همه ما از دارو استفاده می‌کنیم؟ به این دلیل که می‌دانیم اگر دارو را استفاده نکنیم خطرات جدی تری متوجه انسان خواهد بود که سلامت او را تهدید می‌کند؛ در نتیجه دارو استفاده می‌شود تا خطرات کاهش پیدا کند.

    عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران به نکته دوم اشاره کرد و گفت: نکته دوم درباره باقیمانده سموم در محصولات یا MRL (maximum residue limited) مشخص است. به عنوان مثال به طور قطع MRL فلفل دلمه‌ای در ایران با MRL فلفل دلمه‌ای در روسیه یکسان نخواهد بود چراکه مصرف فلفل دلمه‌ای در ایران به مراتب از مصرف این محصول در روسیه پایین‌تر است.

    وی اظهار کرد: سمومی که به هر طریقی وارد بدن یک انسان می‌شود این سموم بسته به نوع آن می‌تواند تجزیه یا از بدن دفع شود و در مواردی اگر این میزان در حد پایینی باشد مانند دارو مخاطراتش به حداقل می‌رسد.

    میزان مصرف و آسیب پذیری محصولات

    علم پزشکی می‌گوید هر سمی اثربخشی خود را در بدن دارد به ویژه اگر مدت زمان مصرف آن طولانی مدت باشد. خلیلی یزدی در این باره اظهار کرد: این موضوع می‌تواند درست باشد و هر سم و ماده مضری به بدن آسیب می‌رساند اما اینکه چقدر می‌تواند آسیب برساند نکته پراهمیتی است. به عنوان مثال MRL چای در ایران با MRL چای در اروپا متفاوت است. چرا که ما در ایران روزی چند لیوان چای می‌نوشیم. دوز باقیمانده آفت کشی که در چای است برای ما در ایران خیلی عدد کوچک‌تری باید تعریف شود تا این عدد برای یک مصرف کننده اروپایی. شاید یک مصرف کننده اروپایی در ماه یک بار هم چای نخورد ولی ما روزانه چند لیوان چای می‌نوشیم.

    وی ادامه داد: بنابراین زمانی که MRL فلفل دلمه‌ای را روسیه بالا برای خودش تشخیص می‌دهد به این دلیل است که میزان مصرف این محصول در روسیه قابل توجه است؛ در نتیجه MRL همین محصول در ایران می‌تواند متفاوت باشد.

    ضرورت حذف برخی آفت کش‌ها

    عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران در ادامه سخنان خود درباره تهدید سلامت انسان و گیاه به وسیله سموم شیمیایی بیان کرد: سموم مورد استفاده در حوزه کشت عمدتاً در کشورهای مختلف توسط متخصصان آن کشور که در ایران وزارت جهاد کشاورزی مسئول آن است، مطالعه و آزمایش می‌شود. این تحقیقات روی اثربخشی آفت کش بر محصولات متناسب با آب و هوای هر منطقه انجام می‌شود.

    وی یادآور شد: ممکن است بعضی از آفت کش‌هایی که در کشوری مورد استفاده قرار می‌گیرد در کشوری دیگر ثبت نشده باشد. وقتی یک آفت کشی در یک کشوری ثبت نشده باشد معنی آن این نیست که آن آفت کش‌ها، به اصطلاح ممنوعه جهانی است. البته یک سری آفت کش‌هایی وجود دارد که در کنوانسیون‌های جهانی که سالانه برگزار می‌شود تحت عنوان کنوانسیون حفظ نباتات، محققان بخش کشاورزی به این نتیجه می رسند که برخی آفت کش باید به طور کامل حذف شوند.

    خلیلی یزدی درباره داستان برگشت فلفل دلمه‌های ایرانی از روسیه اظهار کرد: در کشت فلفل دلمه‌های رنگی کشاورز ایرانی از سمومی استفاده کرده بودند که این آفت کش‌ها در روسیه ثبت نشده بود. کارشناسان روسی با آزمایش باقیمانده سموم، به این نتیجه رسیدند که این آفت کش جز آفت کش ممنوعه آنهاست به همین دلیل محصولات را برگرداندند.

    او گفت: در پاسخ به این پرسش که چرا روس‌ها فلفل دلمه‌ها را به دلیل انباشت سموم استفاده نکردند اما در بازار داخل عرضه شد، باید به همان MRL اشاره کرد.

    خلأ آموزش

    استدلال اینکه میزان مصرف پایین نمی‌تواند تأثیر زیادی روی سلامت انسان داشته باشد در مقابل این حجم از محصولات مثل کلم، گوجه گیلاسی، کیوی، سیب زمینی و… مقدار کم سموم در تعداد محصولات می‌تواند تهدید جدی باشد. عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران در این باره گفت: این موضوع درست است، برای همین سازمان‌های کشاورزی کشورها سموم مختلف برای محصولات گوناگون تعریف می‌کنند. در حالی که این کارشناسان می‌توانند یک حشره کش یا یک علف کش برای تمام محصولات تعریف کنند.

    وی اضافه کرد: از این رو در کشور ما ۴۰۰ نوع آفت کش ثبت شده است؛ برای هر محصول یک نوع آفت کش که در نهایت باقیمانده سموم به حد غیرمجاز نرسد.

    وی ادامه داد: مشکل عمده کشور در این حوزه، عدم آموزش کشاورز است. متأسفانه کشاورزان ما عمدتاً از آگاهی علمی در این زمینه برخوردار نیستند. آنها افراد تجربی هستند. بنابراین چون آگاهی علمی روی این موضوعات ندارند علیرغم اینکه در روی تمام بطری‌های سموم به صراحت قید شده که فروش آفت کش با نسخه گیاه پزشک دقیقاً مانند دارو اما کشاورز به این موضوع توجهی ندارد.

    ضرورت نسخه پیچی

    خلیلی در ادامه سخنان خود به ضرورت نسخه پیچی برای محصولات کشاورزی اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که کشاورز می‌خواهد از آفت کشی استفاده کند باید به کلینیک گیاه پزشکی مراجعه کند. مسئول فنی این کلینیک مثل پزشک عمل می‌کند. آن فرد به کشاورز نسخه می‌دهد چه آفت کشی برای چه محصولی و با چه دوزی استفاده کند. سپس با این نسخه گیاه پزشک، کشاورز باید آفت کش مورد نیازش را خریدار و مطابق دستور گیاه پزشک استفاده کند. اما متأسفانه در خیلی از موارد این اتفاق نمی‌افتد و کشاورز ما بر اساس تجربه خودش آفت کشی که مد نظر خودش است خریداری و در خیلی از موارد باز هم بدون رعایت دوز مورد نیاز برای محصول کشاورزی خودش استفاده می‌کند.

    وی اضافه کرد: حتی دوره کارنس رعایت نمی‌شود؛ زمانی که روی آفت کش‌ها نوشته شده که در فرایند چرخش زندگی گیاه تجزیه می‌شوند. بدون رعایت این نکات محصول برداشت و وارد بازار می‌شود.

    عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران با بیان اینکه تمام این عوامل در نهایت باعث می‌شود تا باقیمانده سموم در محصولات افزایش پیدا کند. این باقیمانده روی گیاهان تازه خوری که زمان کاشت تا برداشت آنها کوتاه مدت است یا گیاهان گلخانه‌ای، این موضوع می‌تواند خطر بیشتری داشته باشد.

    سرویس خبری: اخبار کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبرگزاری مهر
    برچسب ها: سبزیجاتسموم کشاورزیسنجش سلامتمحصولات کشاورزیمیوه
    پست قبلی

    امسال در بیش از ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کرمانشاه رفع تداخل انجام شد

    پست بعدی

    نیاز ۲۶ هزار میلیارد تومانی برای پروژه نیمه تمام بخش کشاورزی

    امیرحسین فتحی

    مربوطه پست ها

    کوچ تلخ
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    تامین امنیت غذایی رکن اساسی در حفظ آرامش جامعه و توسعه پایدار است و در سمنان با توجه به پیش‌بینی کاهش...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    نیاز ۲۶ هزار میلیارد تومانی برای پروژه نیمه تمام بخش کشاورزی

    نیاز ۲۶ هزار میلیارد تومانی برای پروژه نیمه تمام بخش کشاورزی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    ایران جزء ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴

    اعتبار مقابله با سوسک سرخرطومی در کرمان کافی نیست/ردیابی ۵۰ هزار نخل از اول سال

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    گرمای هوا قیمت تخم مرغ را کاهش داد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.