پنجشنبه, مرداد ۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    ماجرای نوسانات اخیر بازار برنج چه بود؟

    برداشت هلو از باغ‌های مهاباد ۱۰ درصد افزایش یافت

    بهترین میوه برای سم زدایی بدن

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    «برنج» خط قرمز کره جنوبی در مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا شد

    «برنج» خط قرمز کره جنوبی در مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا شد

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    خشکسالی بخشی از محصولات کلزا را از بین برد

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    وزیر جهاد کشاورزی: نرخ برنج ایرانی به تعادل می‌رسد

    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    دهکده گیاهان دارویی تکمیل‌کننده زنجیره تولید و رونق بخش اقتصاد گلستان

    نخستین دهکده گیاهان دارویی گلستان واقع در شهرستان گالیکش با ایجاد بستری مناسب برای معرفی گونه‌های شاخص دارویی قابل کشت در زمین‌های کشاورزی و اراضی شیبدار کم‌بازده و تکمیل کننده زنجیره تولید و فروش، رونق بخش اقتصاد این استان است

    توسط آتنا نوریانی
    فروردین ۱۷, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ۵۰هزار هکتار اراضی کشور زیر کشت گیاهان دارویی می‌رود

    گلستان با برخورداری از ۶۶۷ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی و ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، ظرفیت‌ خوبی برای تولید گیاهان دارویی دارد و علاقه کشاورزان به کشت این نوع از محصولات به دلیل سازگاری با شرایط آب و هوایی منطقه و صرفه اقتصادی آن در حال افزایش است.

    مطابق گزارش سازمان جهاد کشاورزی، از مجموع گیاهان شناسایی شده در این استان ۴۰۹ گونه دارویی است که ۱۵۶ گونه در جنگل، ۹۸ گونه در مراتع، ۴۷ گونه در حاشیه مزارع و ۱۰۸ گونه دیگر به صورت مشترک در اراضی جنگلی، مرتعی و زراعی رشد می‌کند.

    ایران با داشتن یازده اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان، یکی از بهترین خاستگاه‌ها برای رشد و تکثیر گیاهان دارویی به شمار می‌رود به گفته کارشناسان یک درصد از مجموع سهم تجارت جهانی در حوزه گیاهان دارویی مربوط به ایران است. از طرفی، بسیاری از گیاهان دارویی به‌ صورت خام صادر می‌شود و تکنولوژی فرآوری آن‌ها در داخل کشور محدود است.

    بر اساس آمار موجود “زعفران، گُل محمدی، آنغوزه، باریج، گون، کتیرا و زیره ایران” رتبه نخستِ صادرات جهان را به خود اختصاص داده‌ است.

    بنا به اعلام دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، در زمان حاضر در کشور با وجود ۲ هزار و ۵۰۰ گونه گیاه دارویی تنها روی ۱۷۰ نوع داروی گیاهی سرمایه‌گذاری  شده و در بقیه آن‌ها یا گیاه اهلی نشده یا اینکه هنوز وارد فرآیند توسعه وسیع نشده است. « ۵۳ شرکت در زمینه تولید و عرضه گیاهان دارویی در کشور فعالیت دارند »

    به اعتقاد کارشناسان توجه به ظرفیت گیاهان دارویی در طب سنتی، ساخت داروها و صادرات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که می‌طلبد زمینه ارائه آموزش‌های مربوط به تولید، فرآوری و بازاریابی این صنعت را فراهم و حوزه صادرات غیرنفتی را پُر رونق کنیم.

    در همین پیوند، کارشناس گیاهان دارویی در استان گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر روستاییان ساکن در مناطق کوهستانی و کوهپایه‌ای (اراضی شیبدار) استان در قطعات کوچک زیر ۱۰ هزار متر مربع فعالیت کشاورزی دارند که به دلیل همین وسعت کم، کشت غلات در این زمین‌ها پاسخگوی معیشت و اقتصاد خانواده‌ها نیست و برای کمک به این گروه از کشاورزان کشت‌های اقتصادی از جمله “گیاهان دارویی” که سودآوری خوبی دارد پیشنهاد می‌شود.

    معصومه ژیان اظهارداشت: در سال‌های اخیر تمایل به سمت این نوع از کشت زیاد شده به طوری که در سال زراعی جاری چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت که در مقایسه با سال گذشته رشد ۲ برابری را نشان می‌دهد.

    وی تصریح کرد: “زیره و سیاه دانه، اسطوخودوس، رزماری، بادرنجبویه (از خانواده نعناع)، گل محمدی و گل گاو زبان” با توجه به سازگاری بیشتر با شرایط آب و هوایی و مقاومت بالا در مقابل خشکسالی در اولویت توصیه به کشاورزان استان برای کشت گیاهان دارویی قرار دارد.

    این کارشناس اضافه کرد: زیره سبز در نوار شمالی گنبدکاووس، کلاله و مراوه‌تپه، سیاه دانه در نوار میان دشت و اسطوخودوس، رزماری، بادرنجبویه، گل محمدی و گل‌گاو زبان در اراضی شیبدار و کوهستانی استان کشت می‌شود.

    دهکده گیاهان دارویی تکمیل‌کننده زنجیره تولید و رونق بخش اقتصاد گلستان

    دهکده گیاهان دارویی عاملی برای تکمیل زنجیره تولید

    تنوع اقلیمی گلستان، فرصت مغتنمی برای ترویج و توسعه کشت گیاهان با ارزش دارویی فراهم کرده که با آماده سازی نخستین دهکده گیاهان دارویی استان در شهرستان گالیکش زمینه برای برنامه‌ریزی و مدیریت علمی به منظور ایجاد درآمد و اشتغال جوامع محلی با ورود به این کشت اقتصادی پرسود در حال فراهم شدن است.

    ژیان، تامین نهال استاندارد و حل مشکل فروش محصولات را از مهمترین خواسته‌های تولیدکنندگان گیاهان دارویی  برشمرد و اظهارداشت: عملیات آماده‌سازی نخستین دهکده گیاهان دارویی استان با هدف ایجاد زنجیره تولید در حال انجام است که با تکمیل آن مشکل کشاورزان در تامین نهال و بذر و فروش محصولات حل خواهد شد.

    وی ادامه داد: این دهکده از محل اعتبارات سازمان جهاد کشاورزی استان در حال ساخت است و جهاد دانشگاهی به عنوان سرمایه‌گذار مسوولیت راه اندازی واحدهای گلخانه‌ای و فرآوری آن را برعهده دارد و کشاورزان می‌توانند با دریافت نهال و بذر مورد نیاز خود کشت گیاهان دارویی را با نظارت فنی کارشناسان انجام داده و با خیال راحت محصولات خود را به فروش برسانند.

    این کارشناس گفت: با تکمیل زنجیره تولید گیاهان دارویی در این دهکده، محصولات خریداری شده از کشاورزان فرآوری و بعد در کشور عرضه می‌شود که خود نقش مهمی در جلوگیری از خام فروشی محصولات دارد.

    دهکده گیاهان دارویی تکمیل‌کننده زنجیره تولید و رونق بخش اقتصاد گلستان

    کمک به اقتصاد روستاییان 

    عملیات آماده‌سازی نخستین دهکده گیاهان دارویی گلستان به محوریت روستای “بش اویلی” با هدف کمک به اقتصاد خانوارهای منطقه که عمده فعالیت‌شان کشاورزی است از سال ۹۷ در گالیکش شروع شد و به گفته مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان، تاکنون ۵۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات سازمان جهاد کشاورزی استان برای آن هزینه شده است.

    برات‌ آشور فارسیانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تکمیل زیرساخت‌های دهکده گیاهان دارویی به ۵۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و در نهایت بعد از آماده سازی برای انجام کارهای مطالعاتی و اجرایی تحویل جهاد دانشگاهی استان می‌شود.

    وی مساحت کلی پیش بینی شده برای دهکده گیاهان دارویی گالیکش را ۱۴ هکتار اعلام و اضافه کرد: حدود ۹ هکتار زمین از عرصه‌های منابع ملی برای اجرای این پروژه در سه بخش گلخانه، مزارع نمونه و سایت بوم‌گردی به جهاد کشاورزی واگذار شد.

    مدیر جهاد کشاورزی گالیکش افزود: تاکنون عملیات دیوارکشی و فنس کشی دور زمین و خیابان کشی محوطه دسترسی به گلخانه‌ها و مزارع نمونه و نصب برخی از تاسیسات با ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در زمینی به مساحت ۵.۵ هکتار انجام شده است.

    آشور فارسیانی ادامه داد: بستر برای ایجاد پنج واحد گلخانه با مساحت‌های متفاوت بسته به جای آن از هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۹۰۰ متر مربع آماده است و یک واحد گلخانه توسط جهاد دانشگاهی استان برای کارهای مطالعاتی و تولید قلمه نشا گیاهان دارویی در این مجموعه احداث شد.

    وی افزود: در این گلخانه ۶ میلیون نهال گیاهان دارویی تولید و تاکنون حدود چهار میلیون نهال آن به صورت کشت قراردادی در اختیار کشاورزان خرده مالک دارای اراضی شیب‌دار کم بازده استان قرار گرفت.

    دهکده گیاهان دارویی تکمیل‌کننده زنجیره تولید و رونق بخش اقتصاد گلستان

    تبدیل دهکده گیاهان دارویی گالیکش به قطب عصاره‌گیری شرق گلستان

    مدیر جهاد کشاورزی گالیکش کشت گیاهان دارویی را منبع فوق العاده‌ای در تامین اقتصاد خانواده‌های منطقه دانست و اظهارداشت: قرار است با خریداری تجهیزات لازم دهکده گیاهان دارویی شهرستان به قطب عصاره گیری شرق استان تبدیل شود.

    آشور فارسانی افزود: علاوه بر گلخانه، ۲۴ مزرعه نمونه برای کشت آزمایشی گیاهان دارویی مانند به‌لیمو، اسطوخودوس و نعنا فلفلی در قطعات ۲۰۰ متری پیش بینی شده است.

    وی ادامه داد: تاکنون کار کشت آزمایشی گیاهان دارویی در پنج مزرعه آغاز شده و ۱۹ مزرعه دیگر در حال آماده‌سازی برای کشت هستند.

    به گفته مدیر جهاد کشاورزی گالیکش، از محل اعتبارات سال گذشته ۳۰ میلیارد ریال برای حفر یک حلقه چاه آب به عمق ۱۵۰ متر و نصب تجهیزات آن تخصیص یافت.

    وی افزود: طرح و نقشه سه هکتار زمین در جوار گلخانه‌ها برای واگذاری به بخش خصوصی با هدف راه اندازی سایت بوم‌گردی آماده است.

    به اعتقاد کارشناسان، تعیین بازار مشخص برای فروش، تشکیل تعاونی برای تولید انواع محصولات گیاهی، معرفی گونه‌های اقتصادی، جذب سرمایه‌گذار برای توسعه واحدهای فرآوری و همچنین بیشتر شدن حمایت تسهیلاتی دولت، نقش زیادی در رونق بخشی به فعالیت در حوزه کشت گیاهان دارویی گلستان خواهد داشت.

    شهرستان گالیکش با حدود ۶۴ هزار نفر جمعیت مشکل از اقوام و مذاهب گوناگون ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی و هزار هکتار باغ دارد و مهمترین محصولات تولیدی آن گندم، کلزا و چغندر قند است.

    سرویس خبری:کشاورزی وباغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییکشاورزی و باغبانی
    پست قبلی

    باوجود واردات، چرا گوشت ارزان نمی‌شود؟

    پست بعدی

    ثبات در بازار محصولات پروتئینی ماه مبارک رمضان/ صف‌های طولانی چگونه جمع شد؟

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    توسط هانیه سیفی مجد
    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    0

    علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۲۰۰...

    بیشتر بخوانید
    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    خشکسالی بخشی از محصولات کلزا را از بین برد

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    ثبات در بازار محصولات پروتئینی ماه مبارک رمضان/ صف‌های طولانی چگونه جمع شد؟

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    ماجرای نوسانات اخیر بازار برنج چه بود؟

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    خرید حمایتی مرغ به ۳۰ هزارتن رسید

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.