دوشنبه, تیر ۳۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    خرید تضمینی روزانه تخم مرغ به ۱۰ هزارتن رسید

    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    نرخ‌منطقی خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید حداقل ۳۰ هزارتومان

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    راهکار دستیابی به خودکفایی دانه‌های روغنی چیست؟

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    گرانی برنج زیر ذره‌بین نهادهای قضایی؛ برخورد با تخلفات بازار کالا

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    ثبت سفارش خرداد ماه برنج هنوز بارگیری نشده است

    صنایع تبدیلی؛ حلقه مفقوده زنجیره آلبالوی بخش زند ملایر

    صنایع تبدیلی؛ حلقه مفقوده زنجیره آلبالوی بخش زند ملایر

    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    افزایش ۳ برابری اعتبارات سامانه‌های نوین آبیاری در بودجه ۱۴۰۴

    فعالیت بزرگترین سایت پرورشی کشور در گناوه با ذخیره سازی بچه میگو آغاز شد

    افزایش سرمایه‌گذاری حوزه شیلات به بیش از ۵۰ همت در سال‌جاری

    معاون سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشت سویا موجب خوداتکایی در تولید روغن و تامین زنجیره غذایی دام می‌شود

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    در نبود الگوی کشت؛ تولید بدون حساب و کتابی که زحمات کشاورزان را بر باد داد!

    با تولید بدون حساب و کتاب، یک سال با کاهش یا کمبود محصول کشاورزی و سال بعد با افزایش همان محصول مواجه می‌شویم واین مشکل هرسال بعد از برداشت گریبان یک محصول کشاورزی را می‌گیرد و زحمات کشاورزان وارد بازار بی تدبیری می‌شود.

    توسط پروانه خانی
    تیر ۶, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    شبکه اجتماعی کشاورزی ایران در وزارت جهاد کشاورزی رونمایی شد

    در بخش زراعت به عنوان یکی از زیر بخش‌های کشاورزی با ۵/۲ میلیون نفر بهره بردار، ۲ گروه از محصولات اساسی و غیراساسی در مساحتی بالغ بر ۷/۱۴ میلیون هکتار تولید می‌شود. برای محصولات اساسی مانند گندم، برنج، ذرت و جو از سوی دولت قیمت تضمینی تعیین می‌شود، ولی در مورد محصولاتی غیر اساسی مانند صیفی جات از جمله سیب زمینی، پیاز گوجه فرنگی که قیمت تضمینی برای آن‌ها تعیین نمی‌شود و دربرخی سال‌ها با فشار‌های سیاسی و اجتماعی ممکن است دولت خرید توافقی انجام دهد.

    از آنجا که قیمت محصولات غیر اساسی را عرضه و تقاضا در بازار تعیین می‌کند، تصمیم گیری کشاورزان برای کشت این محصولات براساس قیمت سال گذشته است؛ بنابراین اگر قیمت محصولی مناسب باشد کشاورز همان محصول را در سال زراعی آینده نیز خواهد کاشت.

    براین اساس با تولید بدون حساب و کتاب، یک سال با کاهش یا کمبود محصول کشاورزی و سال بعد با افزایش همان محصول مواجه می‌شویم و این مشکل هر سال بعد از برداشت گریبان یک محصول کشاورزی را می‌گیرد و زحمات کشاورزان وارد بازار بی تدبیری می‌شود.

    کارشناسان نبود برنامه ریزی در اجرای الگوی کشت، توسعه نیافتگی تجهیزات صنایع تبدیلی و تکمیلی، فراهم نبودن بسترصادرات، بی توجهی به سیاست‌های حمایتی و تشویقی و آموزش کشاورزان موجب تولید بیش از اندازه و هدر رفت منابع آب و خاک برای تولید دربخش کشاورزی شده است.

    اما چرا هنوز در بخش کشاورزی به تعادل در تولید نرسیده ایم و در سال‌های اخیر همواره تولیدکنندگان و مصرف کنندگان دچار ضرر و زیان می‌شوند؟ برای بررسی بیشترموضوعات مطرح شده با برخی مسئولان و کارشناسان بخش کشاورزی به گفتگو نشستیم.

    الگوی کشت

    رامین گیلان شاهی مدیر دفتر بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بر اساس قیمت‌های اعلام شده از سوی شورای اقتصاد اقدام به خرید محصولات غیر اساسی مانند صیفی جات از جمله پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی می‌کند. قیمت‌ها در اوایل سال گذشته و براساس معیار‌های کارشناسی آنزمان تعیین شده است.

    او با اشاره به افزایش تولید برخی از این محصولات در سال زراعی پیش رو و مازاد تولید به خصوص در محصول پیاز، افزود: کشاورزان باید به الگوی کشت توجه کنند و برای تامین منافع کوتاه مدت به دنبال کشت‌های پر خطر نروند.

    او ادامه داد: افزایش محصول در شرایطی که راهی برای صادرات آن وجود ندارد مشکلاتی را برای کشاورزان به وجود خواهد آورد.

    گیلان شاهی صادرات را سوپاپ اطمینان برای اقتصاد کشاورزی در چنین شرایطی دانست و تصریح کرد: اگر محصولات کشاورزی بر اساس پارامتر‌های بین الملی تولید شود با ایجاد ارزش افزوده برای کشور ارز آوری خواهد داشت.

    مدیر دفتر بازرگانی سازمان تعاون روستایی ایران با بیان اینکه تقویت صنایع فراوری و لجستیک باعث رقابت مناسب با کشور‌های هدف صادراتی می‌شود، گفت: تقویت و تجهیز صنایع تبدیلی و تکمیلی زمان براست، اما توسعه آن‌ها از جمله صنایع نگهداری مانند سردخانه‌ها قطعا در ماندگاری محصول و مدیریت بازار تاثیرگذار هستند.

    مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: امسال کشاورزان دو برابر سال‌های گذشته پیاز کاشتند، اما محصول خود را به علت قیمت پایین و صرف نداشتن تحویل نداده و یا دور بریزند.

    او افزود: دولت خرید تضمینی پیاز را ۵۹۶ تومان یعنی نصف هزینه تولید این محصول اعلام کرده است. قیمت اعلام شده بدون آنالیز هزینه‌های تولید یعنی قیمت بذر، کارگر، کرایه حمل و سود معقول کشاورز تعیین شده است.

    او علت این مشکلات را نبود الگوی کشت دانست و ادامه داد: استفاده از ظرفیت دانش آموختگان کشاورزی و کارشناسان این بخش می‌تواند کشاورزان را در اجرای الگوی کشت کمک کند.

    الگوی کشت

    ۵۰۰ هزار نفر اشتغالزایی با توسعه صنایع تبدیلی در کشور

    دارایی نژاد با بیان اینکه توسعه صنایع تبدیلی برای حل این موضوع به کمک کشاورزان می‌آید، از هدر رفت محصولات کشاورزی جلوگیری کرده و برای ۵۰۰ هزار نفر اشتغالزایی خواهد کرد، اظهارکرد: به جای هزینه برای ذخیره سازی و سوبسید، صنایع تبدیلی و فراوری ایجاد شود تا در چنین شرایطی زحمت کشاورزان به هدر نرود و حتی اشتغالزایی هم شود.

    ورمزیاری کارشناس کشاورزی در گفت و گو با خبرنگارصنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در بخش زراعت ۵/۲ میلیون کشاورز فعال هستند که درعرصه‌ای معادل ۷/۱۴ میلیون هکتار به تولید محصولات اساسی و غیر اساسی مشغول هستند.

    چرا برای محصولات غیر اساسی خرید تضمینی صورت نمی گیرد؟

    او افزود: دولت برای محصولات اساسی مثل گندم، برنج، ذرت وجو قیمت تضمینی تعیین می‌کند، اما برای محصولات غیراساسی یعنی صیفی جاتی مانند هندوانه، سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی که شامل خرید تضمینی نمی‌شوند و عرضه و تقاضا بازار قیمت را تعیین می‌کند.

    او با بیان اینکه کشت محصولات کشاورزی از تئوری تار عنکبوتی تبعیت می‌کند، تصریح کرد: در چنین شرایطی تصمیم گیری کشاورزان برای کشت محصولات غیراساسی قیمت سال گذشته است یعنی اگر قیمت محصولی در زمان برداشت مناسب باشد کشاورز در سال زراعی آینده دوباره همان محصول را خواهد کاشت و این باعث می‌شود یک سال در عرضه محصولی کاهش یا افزایش داشته باشیم.

    او ادامه داد: گاهی اوقات فشار‌های سیاسی و اجتماعی تا حدی است که دولت برای محصولات غیراساسی خرید توافقی انجام می‌دهد تا جلوی ضرر و زیان کشاورز را بگیرد.

    ۸۰ درصد منابع آبی کشور در کشاورزی مصرف می‌شود

    این کارشناس کشاورزی اظهار کرد: در کشور محدودیت منابع آب وجود دارد به طوریکه بر اساس آمار‌ها ۸۰ درصد منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، اما بهره وری همین میزان زیر ۵۰ درصد است و ۵۰ درصد منابع آبی هدر می‌رود.

    او گفت: در شرایطی که کشور با محدودیت منابع آبی روبه رواست، بیشترین آمارمربوط به تولید و صادرات در بخش محصولات آب بر مانند سبزی و صیفی است که علت آن دخالت نداشتن دولت در قیمت گذاری این محصولات است و عرضه و تقاضا دربازار قیمت‌ها را تعیین می‌کند.

    ورمزیاری با اشاره به سرانه مصرف ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تنی پیاز در کشور، افزود: بر اساس آمار در سال زراعی ۱۳۹۹ حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن پیاز در کشور تولید شده است که با توجه به میزان سرانه مصرف حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن مازاد تولید داشتیم.

    او راهکار جلوگیری از هدر رفت منابع آب و خاک را اجرای الگوی کشت با نگاه اقتصادی و اجتماعی دانست و ادامه داد: دولت در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه موظف بود طرح الگوی کشت را ارائه و به همه استان‌ها ابلاغ کند، ولی در این سال‌ها فقط شعاری بوده و به صورت عملی انجام نشده است.

    او علت تعادل نداشتن تولید در بخش کشاورزی که منجربه زیان تولید کنندگان و مصرف کنندگان شده است را نوسان قیمت محصولات کشاورزی در بازار اعلام کرد و افزود: دولت موظف است برای محصولات کشاورزی قیمت تضمینی اعلام کند، اما در شرایطی که قیمت‌ها برای کشاورز‌ها انگیزشی نیست و متناسب با هزینه‌های تولید اعلام نمی‌شود، کشاورزان به دنبال تولید محصولاتی می‌روند که عرضه و تقاضا در بازار قیمت آن‌ها را تعیین می‌کند.

    برنامه‌های توجیهی و تشویقی در کنار آموزش کشت محصولات جایگزین از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای کشاورزان ارائه شود تا آن‌ها متناسب با این برنامه‌ها تولید کنند.

     

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: الگوی کشتباغبانیبخش کشاورزیخرید تضمینیصنایع غذاییفناوری های نوینمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    افزایش ۴۰ میلیون تنی ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی

    پست بعدی

    پای دولت بیخ گلوی تولید/سرکوب قیمت به بهانه حمایت از مصرف‌کننده

    پروانه خانی

    مربوطه پست ها

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    افزایش ۳ برابری اعتبارات سامانه‌های نوین آبیاری در بودجه ۱۴۰۴

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۳۰, ۱۴۰۴
    0

    فریبرز عباسی افزود: مجلس برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در قانون بودجه امسال بیش از هفت‌هزار میلیارد ریال تصویب کرده که...

    بیشتر بخوانید
    معاون سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشت سویا موجب خوداتکایی در تولید روغن و تامین زنجیره غذایی دام می‌شود

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    تیر ۳۰, ۱۴۰۴
    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ضعف سامانه بازارگاه باعث ایجاد فساد در توزیع خوراک دام می‌شود

    پای دولت بیخ گلوی تولید/سرکوب قیمت به بهانه حمایت از مصرف‌کننده

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    اعلام جرم سازمان ملی استاندارد علیه شرکت تبلیغ‌کننده روغن سه‌کاره

    ثبات نسبی در بازار روغن با تخصیص ارز

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    قیمت جو تولید داخل به ۲۰ هزارتومان رسید

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.