پنجشنبه, تیر ۱۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    قیمت جو تولید داخل به ۲۰ هزارتومان رسید

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    راهکار کاهش ضایعات حوزه آرد و گندم چیست؟

    رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام توضیح داد: شگرد برخی شرکت‌های بسته‌بندی برای گران کردن گوشت قرمز

    پتانسیل صادرات دام مازاد به بازار‌های هدف وجود دارد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    گرمای هوا قیمت تخم مرغ را کاهش داد

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    قیمت حبوبات کاهش می یابد

    صادرات ۶ هزار تن از محصولات باغی و گلخانه‌ای سیستان و بلوچستان

    رباتی برای پایش مواد مغذی گیاهان گلخانه‌ای

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    در قالب یک پژوهش پیشنهاد شد راهکاری برای افزایش وزن و سلامت گوساله‌ها

    نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد استفاده از مخلوط یکسان عصاره آبی اکالیپتوس و آویشن در شیر مصرفی گوساله‌های شیرخوار می‌تواند بدون تاثیر منفی بر مصرف خوراک، منجر به بهبود افزایش وزن و عملکرد بدنی و سلامت گوساله‌ها شود.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    فروردین ۱۱, ۱۴۰۰
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ضعف سامانه بازارگاه باعث ایجاد فساد در توزیع خوراک دام می‌شود

    مدیریت پرورش گوساله شامل تغذیه مناسب و پیشگیری از بیماری‌های رایج در گوساله‌های تازه متولد شده تا سن از شیرگیری، نقش موثری بر اقتصادی شدن صنعت پرورش گاو شیری دارد.

    اسهال و ذات‌الریه از مهم‌ترین عوامل کاهش رشد و همچنین مرگ‌ومیر گوساله‌ها در سن قبل از شیرگیری هستند و پرورش‌دهندگان به طور معمول برای پیشگیری و درمان این بیماری‌ها از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند. با توسعه کشاورزی ارگانیک و به منظور کاهش استفاده از مواد شیمیایی و آنتی‌بیوتیک‌ها در پیشگیری و درمان دام‌ها، تمایل به استفاده از ترکیبات گیاهی جایگزین، از جمله عصاره و اسانس‌های گیاهان دارویی افزایش یافته است. محققان در پژوهشی تاثیر ترکیب عصاره آبی برگ اکالیپتوس و گیاه آویشن بر عملکرد و فراسنجه‌های سلامت گوساله‌های شیرخوار نژاد هلشتاین را بررسی کردند.

    در این پژوهش آمده است:« عصاره آبی برگ اکالیپتوس و گیاه آویشن با استفاده از دستگاه کلونجر و به روش تقطیر در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان همدان تهیه شد. در این آزمایش، از ۳۲ راس گوساله (۱۶ راس ماده و ۱۶ راس نر) شیرخوار نژاد هلشتاین با میانگین وزنی ۳±۴۰.۴ در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و هشت تکرار به مدت ۷۰ روز انجام شد. تیمارها شامل ۱- گروه شاهد (بدون افزودنی)، ۲- گروه دریافت‌کننده ۱۰ میلی‌لیتر عصاره (۵۰ درصد آویشن+ ۵۰ درصد اکالیپتوس)، ۳- گروه دریافت‌کننده ۱۵ میلی‌لیتر عصاره، ۴- گروه دریافت‌کننده ۲۰ میلی‌لیتر عصاره بودند.

    نویسندگان این مقاله می‌گویند:«پس از دریافت آغوز در بدو تولد به میزان ۱۰ درصد وزن بدن، گوساله‌ها عصاره را همراه با شیر نوبت صبح به صورت روزانه تا پایان دوره آزمایش دریافت کردند. ساعات شیردهی، دو وعده در روز، هفت صبح و هفت عصر بود.»

    در ابتدای آزمایش، میزان شیر مصرفی روزانه جهت عادت‌دهی به میزان دو کیلوگرم در هر وعده بود که با گذشت زمان این میزان افزایش یافت. به منظور سنجش تغییرات وزن بدن، اندازه دور سینه و قد گوساله‌ها در ابتدای آزمایش و سپس هر سه هفته یک بار تا پایان مرحله از شیرگیری انجام شده و ساعت ۱۰ صبح وزن‌کشی و ابعاد بدن آن‌ها اندازه‌گیری و ثبت شد. به منظور تعیین فراسنجه‌های خونی در روز پایانی آزمایش، سه ساعت پس از مصرف خوراک وعده صبح، نمونه‌های خون به وسیله سرنگ‌های خون‌گیری حاوی ماده ضدانعقاد خون از سیاهرگ گردنی گوساله‌ها گرفته شد.

    نمونه‌ها برای مدت ۱۵ دقیقه در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد با دور ۳۰۰۰ سانتریفیوژ شد. پلاسمای جدا شده تا زمان آنالیز به فریزر ۲۰- درجه سانتی‌گراد منتقل شد. فراسنجه‌های خونی توسط دستگاه اتوآنالایزر و با استفاده از کیت‌ها اندازه‌گیری شد. جهت تعیین قابلیت هضم مواد مغذی جیره‌های آزمایشی، نمونه‌گیری از خوراک مصرفی و مدفوع هر دام به صورت هفتگی انجام شد. قابلیت هضم مواد آلی و خشک خوراک مصرفی با استفاده از روش نشانگر داخلی خاکستر نامحلول در اسید محاسبه شد.

    پژوهشگران می‌گویند:« نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از مخلوط یکسان عصاره آبی اکالیپتوس و آویشن در غلظت‌های ۱۵ و ۲۰ میلی‌لیتر در روز در شیر مصرفی گوساله‌های شیرخوار می‌تواند بدون تاثیر منفی بر مصرف خوراک، منجر به بهبود افزایش وزن و عملکرد بدنی و سلامت گوساله‌ها شود.»

    نتایج این پژوهش که توسط حسین منافی راثی، استادیار موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، علی بیات، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی و هرمز منصوری، استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور انجام شده، در چهارمین شماره‌ی بیست‌ودومین دوره‌ی نشریه‌ی تولیدات دامی منتشر شده است.

    سرویس خبری : علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: تغذیه سالمدامصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاعلمی - تغذیه و سلامت
    پست قبلی

    مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان اعلام کرد کشت کلزا در بیش از ۲٠٠٠هکتار از مزارع آذربایجان غربی

    پست بعدی

    رسیدن صف‌های مرغ در تبریز به سال جدید/دست سودجویان به مرغ هم رسید

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    این بررسی علمی در مورد رژیم غذایی و بیماری کبد نشان می‌دهد که حبوباتی مانند عدس، نخود، سویا و نخود...

    بیشتر بخوانید
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    کشتار ۱۰ تن مرغ گرم مازاد بر نیاز هرمزگان/کمبودی در تامین مرغ نداریم

    رسیدن صف‌های مرغ در تبریز به سال جدید/دست سودجویان به مرغ هم رسید

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    قیمت تخم مرغ دوباره اوج گرفت

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    مرغ با نرخ مصوب در حال عرضه است/ بازار مرغ متعادل است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    تولید تخم‌مرغ در خرداد به ۱۱۰ هزار تن می‌رسد

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پیش بینی خرید تضمینی ۸ میلیون تن گندم

    تیر ۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.