محمدرضا آخوندی روز چهارشنبه افزود: مرتعدارانی که پروانه و مجوز خود را سال گذشته تمدید نکردند، فرصت دارند در مهلت تعیین شده نسبت به تمدید پروانه اقدام کنند.
وی اظهار کرد: در اجرای ماده ۴۷ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، همه صاحبان پروانه در مراتع استان در مهلت یادشده با مراجعه به اداره های منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ، نسبت به پرداخت عوارض تمدید پروانه چرا و متعاقب آن در اجرای بند ۲۰ فصل دوم شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور نسبت به تهیه و اجرای طرح مرتعداری اقدام کنند.
آخوندی یادآور شد: مرتعدارانی که نسبت به پروانه چرای دام های خود در مهلت معین اقدام نکنند طبق فصل چهارم اصلاحیه شیوه نامه فنی و اجرایی باطل و مرتع بلامعارض اعلام می شود.
۹۸ درصد از مساحت یزد به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد که چهار میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مراتع برابر ۶۰ درصد آن عمدتا از نوع متوسط و مراتع ضعیف است.
زندگی پنج هزار خانوار روستایی یزد به مراتع وابسته است و ۴۰۰ خانوار بهره بردار گیاهان دارویی و صنعتی در استان نیز فعالیت دارند.
مراتع استان یزد هرچند به لحاظ پوشش گیاهی عمدتاً در رده متوسط و ضعیف قرار دارد، لیکن دارای نقش مهمی در حفظ خاک و ارزش های اکولوژیکی است که مهمترین گونههای موجود مراتع درمنه دشتی، قیچ، گون و علف است که بعضاً دارای خواص دارویی و صنعتی مهمی است.
تعداد دام های یزد حدود چهار میلیون واحد دامی است و در حال حاضر ۸۷ درصد از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت استان یزد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.