شنبه, خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    خودکفایی محصولات اساسی در گرو فراهم شدن الزامات و زیرساخت‌های لازم

    بسیاری از دست اندرکاران بخش کشاورزی براین باورند که علی رغم‌ پتانسیل بالای بخش کشاورزی نیاز است که زیرساخت و الزامات لازم در جهت تحقق خودکفایی محصولات کشاورزی فراهم شود.

    توسط فاطمه خداویردی
    مهر ۳۰, ۱۴۰۲
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    براساس سند امنیت غذایی دانش بنیان و دستور رئیس جمهوری باید در ۱۴ محصول اساسی، کشور به طور متوسط به ضریب خودکفایی ۹۰ درصدی و در ۵ محصول به ۱۰۰ درصد برسد. در اسناد بالادستی بویژه سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه هفتم وزارت جهاد به کمک سایر دستگاه و نهادها باید بتواند امنیت غذایی را تا حد ۹۰ درصد با خودکفایی محصولات اساسی و حفظ منابع زیستی و پایه حاصل کند.

    در همین رابطه محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی می گوید: ما معتقد هستیم که در تامین ۹۰ درصد امنیت غذایی به خودکفایی برسیم. با توجه به آنکه اهمیت امنیت غذایی در کشور کمتر از امنیت نظامی نیست، از این رو در ارتقای امنیت غذایی نیاز به حمایت همه قوا داریم.

    ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: پتانسیل خودکفایی و خوداتکایی محصولات کشاورزی به عوامل متعددی بستگی دارد، در غیر این صورت با شرایط فعلی این امکان وجود ندارد.  آمارها نشان می دهد در سنواتی که بارش ها مناسب است، تولید گندم به میزان کافی است و در سال هایی که شرایط اقلیمی تعریفی ندارد، برای تامین نیاز کشور ناگریز به واردات هستیم.

    قاسمی با اشاره به شروط خودکفایی ۵ محصول اساسی افزود: افزایش بهره وری، جلوگیری از خرد شدن اراضی و حرکت از سمت کشاورزی سنتی و نیمه صنعتی به سمت کشاورزی صنعتی را از راهکارهای خودکفایی محصولات اساسی و ارتقای ضریب امنیت غذایی دانست‌. سالانه ۳۵ درصد تولید محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره هدر می رود  با کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، امکان تحقق خودکفایی وجود دارد، اما تازمانی که الزامات رسیدن به این امر فراهم نشود، اتفاق خاصی در حوزه خودکفایی رخ نمی دهد.

    او اجرای مصوبه الگوی کشت در سطح کشور را یکی دیگر از راهکارهای خودکفایی برشمرد و گفت: فراهم کردن الزامات و اقتصادی بودن تولید لازمه اجرای مصوبه الگوی کشت است که امیدواریم سازو کارهایی این امر بکار گرفته شود.

    یکی از اهداف قانون برنامه ششم در خصوص تولید محصولات کشاورزی، دستیابی به امنیت غذایی ۹۵ درصدی بوده است که اخیرا رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی اعلام کرده که ضریب خودکفایی در محصولات به ۸۰ درصد رسیده است.

     ضرورت فراهم کردن الزامات لازم برای رسیدن به خودکفایی

    وزارت جهاد به عنوان متولی امنیت غذایی، تامین غذای سالم و با کیفیت مطابق با بیانات رهبری و ریاست جمهوری باید به سمت و سوی خودکفایی در تامین نیازهای غذایی ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور حرکت کند.

    در ادامه قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشور امکان تحقق خودکفایی در تمامی محصولات کشاورزی وجود ندارد.  برای تحقق خودکفایی محصولات اساسی باید توان آب و خاک کشور به ما اجازه بدهد و از طرفی باید دید که در صورت خودکفایی وضعیت فرسایش خاک و منابع پایه چگونه خواهد شد.الزامات اجرای الگوی کشت در سطح کلان باید اجرا شود، تازمانیکه مصوبه الگوی کشت روی کاغذ باشد، همانند ۵۰ سال پیش امکان اجرای آن وجود ندارد.

    رئیس اتاق اصناف کشاورزی با اشاره به راهکارهای خودکفایی محصولات اساسی گفت: دولت الزامات لازم برای تحقق خودکفایی و ارتقای ضریب امنیت غذایی در کشور را باید فراهم کند و همواره هزینه  تحقق این امر را بپردازد. به عنوان مثال کشاورزی که از محل فروش صیفی ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان در سال در آمد دارد، برای اجرای الگوی کشت در راستای خودکفایی محصولات اساسی از جمله گندم باید حمایت های لازم از تولیدکنندگان صورت گیرد چراکه درآمد آنها از محل کشت هرهکتار گندم ۳۰ میلیون تومان است.اگر دولت مشوق و حمایت های لازم از کشت محصولات اساسی را نداشته باشد، کشاورز برای تامین معیشت و رفع مشکلات اقتصادی به سمت و سوی  کشت محصولات صیفی و آب بر می رود.  دولت باید راهکاری اتخاذ کند که کشت قراردادی و الگوی کشت اجرا شود و در مقابل هزینه آن را پرداخت کند چراکه به رغم افزایش هزینه های تولید، کشاورزی سود حداقلی دارد.

    خودکفایی محصولات کشاورزی با عوامل دستوری امکان پذیر نیست

    عطااله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: با برنامه و دستور امکان تحقق خودکفایی محصولات اساسی در کشور وجود ندارد. خودکفایی محصولات اساسی مستلزم الزامات، امکانات و اعتبار است، گرچه در برنامه هفتم بر خودکفایی محصولات اساسی و ارتقای ضریب امنیت غذایی تاکید شده است، اما   افرادی که این برنامه را نوشتند و الزامات را برعهده وزارت جهاد گذاشتند، باید شرایط را فراهم کرد. امکان خودکفایی محصولات کشاورزی با عوامل دستوری وجود ندارد با توجه به اهمیت خودکفایی محصولات اساسی و ارتقای امنیت غذایی، دولتمردان باید پای کار بیایند و حمایت های لازم را انجام دهند.

    جنگ اخیر روسیه و اوکراین به خوبی اهمیت خودکفایی محصولات اساسی را نشان داد، از این رو طبق بیانات رهبری و سند غذایی دانش بنیان انتظار می رود که تمامی زیرساخت ها برای تحقق خودکفایی و ارتقای امنیت غذایی در جهت کاهش وابستگی به کشورهای بیگانه فراهم شود.

     

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: خودکفاییصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذاکشاورزی و باغبانیمحصولات اساسی
    پست قبلی

    ارزان‌سازی، سهم آبزیان را در بازار افزایش می‌دهد

    پست بعدی

    انقلاب بهره‌وری در بخش کشاورزی با بکارگیری هوش مصنوعی

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    محمدرضا طلایی در نشست مشترک با هیات مدیره، بازرس و مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی ایران، ضمن تأکید...

    بیشتر بخوانید
    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    اهمیت ترویج علم روز دنیا برای کشاورزان توسط دانشگاه‌ها

    کشاورزی هوشمند، راه‌حل بحران آب و بهره‌وری پایین

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    افزون بر ۵۵ هزار تُن برگ سبز چای در مازندران و گیلان برداشت شد

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    سوق یافتن سرمایه‌های میلیاردی یزد به سمت کشاورزی نوین

    انقلاب بهره‌وری در بخش کشاورزی با بکارگیری هوش مصنوعی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    منابع گیاهی ویتامین B12 برای گیاه‌خواران

    منابع گیاهی ویتامین B12 برای گیاه‌خواران

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    استرالیا گندم اضافی آورد!

    استرالیا گندم اضافی آورد!

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد

    قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    خرید گندم در خوزستان از یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن گذشت

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.