جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    خودکفایی برنج در راستای ارتقای امنیت غذایی ضروری است

    به گفته کارشناسان، پتانسیل خودکفایی برنج در اراضی ۳ استان شمالی وجود دارد، اما لازمه تحقق این امر حمایت از بخش تولید و اجرای طرح جامع آب است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    اسفند ۱۰, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    طبق آمارهای اعلامی سالانه با احتساب ذخایر استراتژیک ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج مورد نیاز کشور است که در شرایط فعلی با احتساب تولید داخل، حداکثر نیاز واردات ۷۰۰ هزار تن خواهد بود و بسیاری از تشکل های تولیدی واردات بی رویه برنج را مانع تحقق خودکفایی می دانند.

    با توجه به پتانسیل اراضی شمال، امکان رسیدن به خودکفایی با اجرای سیاست زهکشی شالیزارها، استفاده از ارقام پربازده و بذور هیبرید شدنی است که امید می رود مسئولان با جلوگیری از واردات بی رویه و حمایت از تولید داخل، کشاورزان را بیش از پیش به امر تولید ترغیب کنند. کمااینکه معاون اول رئیس جمهور هم اعلام کرد که تا یک گرم برنج در دست کشاورزان است، واردات ممنوع شود.

    بنابر آمارهای اعلامی سال گذشته بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج و امسال هم بیش از یک میلیون تن برنج توسط بخش دولتی و خصوصی وارد شده است که بسیاری از دست اندرکاران بخش تولید این میزان واردات را برضد سیاست های خودکفایی می دانند، درحالیکه انجمن واردکنندگان اذعان می کند که ۶ دهک مردم برنج خارجی مصرف می کنند که براین اساس ماهانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن برنج باید وارد شود.

    در همین ارتباط مسیح کشاورز دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج می گوید: با توجه به تقارن ماه رمضان با ایام نوروز نظرما براین است که ۳۰۰ هزار تن برنج وارد شود، هرچند نظر وزارت جهاد واردات ۲۰۰ هزار تن است. به هرحال امیدواریم کسری نیاز کشور تامین شود تا مشکلی در امر تنظیم بازار رخ ندهد‌. بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون ۸۰۰ هزار تن برنج توسط بخش خصوصی وارد شده که کسری آن تا یک میلیون تن باید وارد شود.

    دبیرانجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: با توجه به آنکه ۶ دهک مردم برنج خارجی مصرف می کنند، از این رو کسری نیاز کشور هرچه سریع تر باید ثبت سفارش شود تا کمبودی در بازار برنج خارجی رخ ندهد.

    وزارت جهاد برای خودکفایی برنج بدنبال افزایش سطح زیرکشت نیست

    سهراب سهرابی مجری طرح برنج گفت: بنابر آمار امسال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰۰ هزار تن رشد داشته است.

    او سرانه مصرف برنج را ۳۵ کیلوگرم به ازای هر ایرانی اعلام کرد و افزود: با احتساب سرانه مصرف سالانه حداکثر ۳ میلیون تن برنج مورد نیاز کشور است که با احتساب ۲۰۰ هزار تن ذخایر استراتژیک هم، ۷۰۰ هزار تن از نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود.

    سهرابی با بیان اینکه وزارت جهاد برای رسیدن به خودکفایی بدنبال افزایش سطح زیرکشت نیست،گفت: با افزایش بهره وری در واحد سطح، توسعه کشت ارقام جدید، یکپارچه سازی اراضی، توسعه سامانه های نوین آبیاری، توجه به تغذیه گیاهی و مصرف کود، مبارزه با علف‌های هرز و روش های خشکه کاری بدنبال افزایش بهره‌وری تولید به ازای آب مصرفی است به گونه ای که با حداقل آب مصرفی برنج مورد نیاز را در داخل تامین کنیم تا از واردات بی نیاز شویم.

    او  انتقال فناوری‌های تولید برنج هیبرید از خارج به کشور را از سیاست های دیگر وزارت جهاد در راستای خودکفایی برشمرد و گفت: با بکارگیری فناوری‌های تولید برنج هیبرید، تولید شلتوک تا ۱۰ تن در هکتار افزایش پیدا می‌کند.

    خودکفایی ۱۰۰ درصدی برنج به عنوان یکی از ۵ محصول اساسی که در دستور کار وزارت جهاد قرار دارد، با اجرای کشت قراردادی و استفاده از ارقام پربازده دست یافتنی است.

    خودکفایی تولید برنج در داخل شدنی است

    طبق گفته وزیر جهاد کشاورزی، دستیابی به خودکفایی در تولید ۵ محصول راهبردی گندم، برنج، جو، پنبه و شکر از اولویت های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر امنیت غذایی و تامین غذای سالم در تولید این ۵ محصول اساسی باید به سمت و سوی خودکفایی حرکت کنیم.

    در ادامه قاسم پیشه ور رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: بنابر آمار سالانه با احتساب ذخایر استراتژیک ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارت ن برنج مورد نیاز است که امسال ۲ میلیون و ۲۵۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن از این میزان در داخل تولید شد.

    او با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی برنج در داخل وجود دارد، افزود: امسال با طرح خرید حمایتی برنج با نرخ منطقی و استفاده از ارقام پربازده و عملکرد بالا می توان ۸۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن کسری نیاز کشور را در داخل تامین کرد.

    پیشه ور ادامه داد: با توجه به آنکه واردات بی رویه از جمله موانع خودکفایی برنج است، از این رو بنابر تاکید معاون اول رئیس جمهور اجازه واردات حتی یک گرم برنج تا زمانیکه برنج در دست کشاورزان است، نباید داده شود. دلالان به بهانه تنظیم بازار این محصول استراتژیک با واردات ضربه مهلکی به تولید داخل می‌زنند، درحالیکه دولت مکلف به اعمال سیاست‌های حمایتی است.

    او قیمت تمام شده هرکیلو ارقام محلی را ۸۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: براین اساس هرکیلو محصول با نرخ ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان باید بدست مصرف کننده برسد و عرضه با نرخ های بالاتر گرانفروشی است. همچنین درصورت واردات برنج خارجی با ارز آزاد، قیمت آن با برنج داخلی برابری می کند‌.

    پیشه ور با بیان اینکه خودکفایی برنج در استان های شمالی وجود دارد، گفت: تولیدکننده داخل موظف به تامین برنج داخل است که در صورت حمایت از تولید، تضمین تامین نیاز را می دهد، اما متاسفانه حمایت به سمت واردات است که آسیب جدی به تولید می زند. درحالیکه با تزریق یارانه به تولید داخل به جای واردات، سیاست خودکفایی محقق می شود.

    باتوجه به اهمیت خودکفایی برنج به عنوان یکی از ۵ محصول استراتژیک مهم در تامین امنیت غذایی انتظار می رود که مسئولان سیاست های حمایتی لازم از خودکفایی برنج را داشته باشند تا برای تامین کسری بازار داخل نیازی به آن سوی مرزها نداشته باشیم.

    سرویس خبری:اقتصاد و بازار

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: امنیت غذاییبازاربرنجوارداتوزارت جهاد کشاورزی
    پست قبلی

    زعفران‌های سنواتی مانده در انبار‌ها قاچاق می‌شود

    پست بعدی

    صادرات قارچ به ۲۰ تن رسید

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس
    اخبار اقتصاد و بازار

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    مهدی یوسف خانی دبیر انجمن کشتارگاه ها و صنایع بسته بندی طیور گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۷۲ هزارتومان،...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    افزایش ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت برخی از مواد اولیه تولید قارچ/ آینده نامعلوم تولید قارچ کشور

    صادرات قارچ به ۲۰ تن رسید

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تنظیم تعرفه ها راهکار مناسب برای کنترل بازار غذایی کشور

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    ۷ راه برای درمان پرخوری

    تغذیه ناسالم و تحمیل ۱۸ میلیارد دلار هزینه واردات به کشور

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.