جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    خواص بی‌نظیری از سبزیجات که شاید ندانید

    همه می‌دانیم سبزیجات سرشار از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و انواع آنتی‌اکسیدان هستند و آنها را باید در یک رژیم غذایی سالم گنجاند. از این خوراکی‌های مغذی می‌توانیم در تهیه انواع سالادها، سوپ‌ها، اسموتی و ساندویچ‌ها استفاده کنیم.

    توسط فاطمه خداویردی
    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۱
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    خواص بی‌نظیری از سبزیجات که شاید ندانید

    «اگر چه تمام سبزی‌ها سالم و مفید هستند، برخی از آنها بیش از دیگران حاوی مواد مغذی‌اند که بهتر است مصرف آنها را در برنامه غذایی‌مان قرار دهیم.

     

    ۱. اسفناج

     

    این سبزی برگدار در صدر جدول سبزی‌های مغذی قرار می‌گیرد؛ چراکه فقط یک فنجان (۳۰گرم) از اسفناج خام، به‌ ترتیب ۱۶ و ۱۲۰ درصد از نیاز روزمان را به ویتامین‌های A و K تامین می‌کند و در ضمن فقط هفت کالری دارد. اسفناج حاوی آنتی‌اکسیدان‌های کاروتن و لوتئین است که از خطر ابتلا به انواع بیماری‌هایی چون سرطان می‌کاهد. این سبزی با کاهش فشار خون، موجب سلامت قلب هم می‌شود.

     

    ۲. هویج

     

    هویج مملو از ویتامین A است و مصرف فقط یک فنجان هویج خردشده ( ۱۲۸گرم)، ۱۱۹ درصد نیاز روزانه‌مان به این ویتامین را برطرف می‌کند. همچنین این سبزی حاوی آنتی‌اکسیدان بتاکاروتن است که از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند. بدن این آنتی‌اکسیدان را به ویتامین A تبدیل می‌کند. رنگ نارنجی هویج به‌ دلیل وجود بتاکاروتن است.

     

    ۳. کلم بروکلی

     

    بروکلی سرشار از نوعی ترکیب گیاهی حاوی سولفور به نام گلوکوسینولات و محصول جانبی آن سولفورافان است. بررسی‌ها نشان داده است که این ترکیب گیاهی می‌تواند از فرد در برابر سرطان محافظت کند. این سبزی چلیپایی می‌تواند در پیشگیری بیماری‌های مزمن دیگر مانند بیماری‌های قلبی موثر باشد. یک فنجان (۹۱گرم) بروکلی حاوی به‌ ترتیب ۷۷ و ۹۰ درصد نیاز روز ویتامین‌های K و C است و مقدار خوبی فولات، منگنز و پتاسیم دارد.

     

    ۴. سیر

     

    هزاران سال است که از سیر به‌ صورت یک داروی گیاهی استفاده می‌شود. ترکیب اصلی این گیاه، آلیسین است که برای بهبود قند خون و سلامت قلب مفید است. پودر سیر می‌تواند مقاومت انسولینی که منجر به ابتلا به دیابت نوع دو می‌شود را تا حد زیادی درمان کند. همچنین این گیاه در کاهش کلسترول، درمان بیماری‌های قلبی و مقابله با سرطان موثر است.

     

    ۵. کلم بروکسل

     

    کلم بروکسل مانند کلم بروکلی نوعی سبزی چلیپایی است و حاوی همان ترکیبات گیاهی مفید است. کلم بروکسل علاوه‌ بر آن ترکیبات مفید موجود در بروکلی، حاوی ترکیب دیگری به نام کائمفرول است. این ترکیب نوعی آنتی‌اکسیدان است که جلوی صدمات سلولی را می‌گیرد. این ترکیب ضد التهاب بوده و در برابر سرطان می‌ایستد.

    کلم بروکسل منبعی عالی از فیبر است که می‌تواند به منظم‌بودن عملکرد روده، سلامت قلب و کنترل قند خون کمک کند. این سبزی حاوی فولات، منیزیم، پتاسیم و ویتامین‌های C، A و K است.

     

    ۶. کلم‌پیچ

     

    این سبزی مانند سبزی‌های برگدار به دلیل حجم بالای مواد مغذی و محتوای آنتی‌اکسیدانی خود معروف است. یک فنجان (۲۱گرم) کلم‌پیچ خام سرشار از پتاسیم، کلسیم، مس و ویتامین های A، B، C و K است.

    بررسی‌های علمی نشان داده که مصرف آب کلم‌پیچ در کاهش فشار خون، کلسترول و سطح قند خون بسیار موثر است.

     

    ۷. نخود سبز

     

    نخود فرنگی نوعی سبزی نشاسته‌ای است و به همین دلیل بیشتر از سبزیجات غیر نشاسته‌ای، کربوهیدرات و کالری دارد. بنابراین مصرف زیاد این سبزی ممکن است اثر بد روی سطح قند خون بگذارد اما نخود فرنگی بسیار مغذی است. فقط یک فنجان (۱۶۰ گرم) از آن حاوی ۹ گرم فیبر، ۹ گرم پروتئین، ویتامین‌های A و K و همچنین ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین و فولات است.

    از آنجا که این سبزی سرشار از فیبر است، با بهبود مقدار باکتری‌های مفید روده و حرکات منظم روده، سلامت دستگاه گوارش را حفظ می‌کند. همچنین خود فرنگی حاوی ترکیباتی به نام ساپونین است که اثرات ضد سرطانی دارند و با از بین بردن سلول‌های سرطانی جلوی رشد تومورها را می‌گیرند.

     

    ۸. برگ چغندر سوئیسی (چارد)

     

    برگ چغندر سوئیسی کالری بسیار کمی دارد اما سرشار از ویتامین‌های ضروری و مواد معدنی است. یک فنجان (۳۶گرم) از آن فقط هفت کالری، اما حدود یک گرم فیبر، یک گرم پروتئین و مقدار زیادی منگنز، منیزیم و ویتامین‌های A، C و K دارد. برگ چغندر سوئیسی حاوی مقدار بالایی آنتی‌اکسیدان و ترکیبات گیاهی تقویت‌کننده افزایش سلامتی بدن مانند بتالین و فلاونوئیدهاست. این سبزی حتی می‌تواند از صدمات ناشی از دیابت نوع دو پیشگیری کند و از تنش اکسایشی بکاهد. عدم تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی‌اکسیدان‌های بدن را تنش اکسایشی می‌گویند که منجر به ابتلای فرد به بیماری‌های گوناگون می‌شود.

     

    ۹. چغندر

     

    چغندر نوعی سبزی ریشه‌ای سرشار از فیبر، فولات و منگنز است که کالری کمی دارد. این سبزی نیترات فراوان دارد که بدن آن را به اکسیدنیتریک تبدیل می‌کند. این ترکیب رگ‌های خونی را باز می‌کند.

    در بررسی‌ها مشخص شده آب چغندر از فشار خون می‌کاهد که در نتیجه از خطر ابتلا به سکته قلبی کاسته می‌شود. علاوه‌ بر این، چغندر و آب آن برای بهبود عملکرد ورزشی و استقامت فرد عالی است.

     

    ۱۰. مارچوبه

     

    مارچوبه مملو از ویتامین و مواد معدنی و مکملی عالی برای هر نوع رژیم غذایی است. فقط یک و نیم فنجان (۹۰گرم) از مارچوبه پخته‌شده ۳۳درصد از نیاز روزانه بدن به فولات را تامین می‌کند. همچنین مارچوبه مقدار زیادی سلنیم، ویتامین K، تیامین و ریبوفلاوین دارد.

    مصرف مقدار کافی از خوراکی‌هایی مانند مارچوبه می‌تواند از بدن در برابر بیماری‌های مختلف و همچنین اختلال در رشد لوله‌های عصبی در دوران بارداری محافظت کند. این سبزی همچنین با کاهش استرس اکسایشی جلوی صدمه به کبد و کلیه را می‌گیرد.

     

    ۱۱. کلم قرمز

     

    کلم قرمز یکی دیگر از سبزیجات چلیپایی است سرشار از آنتی‌اکسیدان و بسیار مفید است. فقط یک فنجان (۸۹ گرم) کلم قرمز حاوی دو گرم فیبر و ۵۶ درصد نیاز روزانه‌مان به ویتامین C است. همچنین کلم قرمز مقادیر زیادی آنتوسیانین دارد. این ترکیب که موجب رنگ متمایز این کلم می‌شود، فواید متعددی به بدن می‌رساند.

    مصرف کلم قرمز از تنش اکسایشی در بدن پیشگیری کرده و از کلسترول بد خون و همچنین اضافه‌وزن می‌کاهد.

     

    ۱۲. سیب‌زمینی شیرین

     

    سیب‌زمینی شیرین فواید بسیاری برای بدن دارد. یک سیب‌زمینی شیرین متوسط حاوی حدود چهار گرم فیبر، دو گرم پروتئین و مقدار خوبی پتاسیم، منگنز و ویتامین‌های B6 و C است.

    این سبزی ریشه‌ای حاوی مقدار فراوانی بتاکاروتن است که پس از ورود به بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. در واقع ۱۳۲ درصد نیاز روزانه‌مان به این ویتامین با مصرف یک عدد سیب‌زمینی متوسط تامین می‌شود.

    علاوه‌ بر این، مصرف بتاکاروتن از خطر ابتلا به برخی سرطان‌های خاص مانند سرطان ریه می‌کاهد.

     

    ۱۳. گل کلم

     

    یک فنجان (۱۵۵گرم) گل کلم حاوی سه گرم فیبر، سه گرم پروتئین و مقدار زیادی مواد مغذی مهم مانند فولات و ویتامین C و K است.

    این سبزی مانند سبزی‌های چلیپایی دیگر منبعی غنی از ترکیبات گلوکوسینولات و ایزوتیوسیانات ضد سرطان است. همچنین گل‌ کلم مقدار کمی کربوهیدرات دارد و کم‌کالری است و در کاهش وزن بسیار موثر است.

     

    سرویس خبری: علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: آنتی اکسیدانسبزیجاتصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذاعلمی ، تغدیه و سلامتفناوری غذافناوری های نوین
    پست قبلی

    نقش تغذیه در جلوگیری از عوارض یائسگی در بانوان

    پست بعدی

    خرید تضمینی گندم از مرز ۱ میلیون تن گذشت

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌هایی که تحت عنوان نمک دریاچه یا نمک...

    بیشتر بخوانید
    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مکمل های مهم برای خانم ها

    ۴ ویتامین‌ کلیدی برای حفظ سلامت روده

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    این میوه تابستانی، «خون» را اصلاح می‌کند!

    میوه‌ای تابستانه که به سلامت قلب کمک می‌کند

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    خرید تضمینی گندم از مرز ۱ میلیون تن گذشت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    رویای خودکفایی گوشت قرمز تا ۳ سال آینده محقق می‌شود

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    قیمت هرشانه تخم مرغ برای مصرف کننده ۱۷۰ هزارتومان

    تیر ۱۶, ۱۴۰۴
    از خواص بی نظیر انگور یاقوتی چه می‌دانید؟

    فارس رتبه نخست تولید انگور کشور/ برداشت از ۴۷ هزار هکتار تاکستان‌

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.