پنجشنبه, آذر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    راز میل شدید به صبحانه‌های شیرین

    راز میل شدید به صبحانه‌های شیرین

    شکلات تلخ، راز ضد پیری؟!

    شکلات تلخ، راز ضد پیری؟!

    افزایش تقاضا برای خرید نان های فانتزی | قیمت نان های فانتزی افزایش می یابد؟

    چرا نان سبوس‌دار، انتخابی سالم‌تر است؟

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    عطش بازار نهاده‌های دامی چه زمانی فروکش می‌کند؟

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    هر کیلو گرم گوشت مرغ ۱۶۸ هزار تومان شد+جدول قیمت کالاهای اساسی

    وزیر جهاد کشاورزی: تامین پایدار امنیت غذایی، خط قرمز دولت چهاردهم است

    وزیر جهاد کشاورزی: تامین پایدار امنیت غذایی، خط قرمز دولت چهاردهم است

    استاندار: مازندران آماده ورود مستقیم به بازارهای جهانی است

    استاندار: مازندران آماده ورود مستقیم به بازارهای جهانی است

    فواید سلامتی مصرف مغزهای خوراکی در طول بارداری چیست؟

    فواید سلامتی مصرف مغزهای خوراکی در طول بارداری چیست؟

    فرماندار مشهد: نظارت بر قیمت اقلام مصرفی شب یلدا با فاکتور خرید انجام می‌شود

    فرماندار مشهد: نظارت بر قیمت اقلام مصرفی شب یلدا با فاکتور خرید انجام می‌شود

    توزیع روزانه ۲۵ تن مرغ منجمد درکهگیلویه و بویراحمد

    آغاز توزیع مرغ منجمد برای تنظیم بازار + قیمت

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    خطرات گسترده یک قارچ‌کش پرمصرف در کشاورزی

    در تحقیق جدیدی که توسط محققان ایرانی انجام شده است، خطرات یکی از پرمصرف‌ترین قارچ‌کش‌های جهان بررسی شده و ابعاد کمتر شناخته شده اثرات آن بر سلامت انسان مورد توجه قرار گرفته است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۲۰, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    خطرات گسترده یک قارچ‌کش پرمصرف در کشاورزی

    آفت‌کش‌ها سال‌ها است که برای کنترل آفات کشاورزی و حفظ محصولات به کار می‌روند و نقش مهمی در افزایش تولید غذا دارند. با این حال، همین ترکیبات شیمیایی می‌توانند وارد آب، هوا و خاک شوند و از راه‌های ساده مثل استنشاق، تماس پوستی یا مصرف مواد غذایی آلوده وارد بدن انسان شوند. پژوهش‌های فراوان نشان داده‌اند که بسیاری از این مواد بر سلامت عمومی تأثیر می‌گذارند و با بیماری‌هایی مثل سرطان، اختلالات عصبی، مشکلات غدد و بیماری‌های قلبی ارتباط دارند. یکی از مهم‌ترین گروه‌های آفت کش ها، قارچ کش ها هستند که از محصولات کشاورزی در برابر بیماری‌های قارچی محافظت می‌کنند. استفاده گسترده و مداوم از این ترکیبات باعث انباشت آن‌ها در محیط می‌شود و بقایای آن‌ها می‌توانند به راحتی اکوسیستم‌ها را آلوده کنند.

    در میان قارچ کش ها، ترکیباتی مانند مانکوزب به دلیل کاربرد وسیع و اثرگذاری بالا اهمیت ویژه ای دارند. این ترکیب از خانواده شیمیایی موسوم به «اتیلن بیس دی تیو کاربامات» است که برای محافظت از انواع محصولات زراعی، سبزیجات، میوه‌ها و حتی کاربردهای صنعتی استفاده می‌شود. هرچند این قارچ کش ها برای ایجاد سمیت در قارچ‌ها طراحی شده‌اند، اما مطالعات متعدد نشان می‌دهند که تماس طولانی مدت با آن‌ها می‌تواند اثرات قابل توجهی بر اندام‌های حیوانات و انسان داشته باشد. ترکیبات این گروه علاوه بر تاثیرات کوتاه مدت، در مواجهه‌های مکرر می‌توانند موجب اختلالات هورمونی، آسیب‌های ژنتیکی، مشکلات عصبی و تغییرات سلولی شوند. ساختار شیمیایی آن‌ها و باقی ماندنشان در محیط، خطر تماس انسان را به ویژه برای کارگران کشاورزی افزایش می‌دهد.

    علی ماندگاری از گروه فارماکولوژی و سم شناسی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با همکاری دانشگاه جیرفت پژوهشی مروری را انجام داده است که در آن به بررسی اثرات سمی مواجهه با مانکوزب پرداخته شده است. در این پژوهش، به بررسی اثرات خطرناک این قارچ کش از نظر سلامت عمومی و مکانیسم‌های آسیب رسان آن پرداخته شده و تلاش شده است دیدی روشن نسبت به پیامدهای زیستی این ترکیب ارائه شود.

    پژوهشگر با جمع بندی نتایج تحقیقات پیشین، اثرات سمی مانکوزب را در انسان و مدل‌های حیوانی مقایسه کرده است. روش کار شامل بررسی داده‌های علمی منتشر شده درباره نحوه تاثیرگذاری این ترکیب، چگونگی ورود آن به بدن، پیامدهای سلولی و مولکولی و همچنین اثرات آن بر اندام‌های مختلف بوده است.

    یافته‌ها نشان می‌دهند که مانکوزب می‌تواند باعث آسیب‌های ژنتیکی و اختلال عملکرد میتوکندری شود. این اختلال‌ها موجب بروز استرس اکسیداتیو در سلول‌ها می‌شود؛ شرایطی که به افزایش رادیکال‌های آزاد و آسیب به بافت‌های بدن منجر می‌شود. بر اساس این بررسی، اندام‌هایی مانند کبد، دستگاه عصبی و سیستم تولید مثل بیشترین آسیب را از این فرآیند متحمل می‌شوند.

    جمع بندی مطالعات حاکی از آن است که تماس طولانی مدت با مانکوزب می‌تواند خطر بروز بیماری‌های مزمن را افزایش دهد. شواهد موجود نشان می‌دهند که این قارچ کش نه تنها در سطح سلولی اثر می‌گذارد، بلکه می‌تواند احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها، مشکلات تیروئید و اختلالات عصبی را افزایش دهد.

    اطلاعات تکمیلی ارائه شده در این مطالعه، اهمیت موضوع را بیشتر آشکار می‌کنند. بر اساس آمارهای بین المللی، سالانه صدها هزار نفر در جهان به دلیل مسمومیت با آفت کش ها جان خود را از دست می‌دهند. در چندین مطالعه مشاهده شده که کارگرانی که با مانکوزب سر و کار دارند، نشانه‌هایی از افزایش مواد سمی در بدن دارند که به عنوان شاخصی برای ارزیابی میزان تماس با این قارچ کش استفاده می‌شود.

    همچنین شواهدی از افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش سطح آنتی اکسیدان های طبیعی در بدن این افراد گزارش شده است. پژوهش‌های اپیدمیولوژیک نیز نشان داده‌اند که تماس شغلی با مانکوزب می‌تواند خطر سرطان‌هایی مثل ملانوم، سرطان مغز و در برخی مطالعات سرطان پروستات را افزایش دهد. این شواهد جهانی موجب شد اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ مجوز استفاده از مانکوزب را لغو کند.

    اگرچه در سال‌های قبل برخی گزارش‌ها این قارچ کش را کم خطر توصیف کرده بودند، اما داده‌های جدیدتر از احتمال اختلالات هورمونی، حساسیت پوستی و سرطان زایی متابولیت های آن خبر می‌دهند. بررسی‌های مولکولی نیز نشان داده‌اند که اجزای فلزی مانکوزب مانند منگنز و روی در ایجاد رادیکال‌های آزاد نقش دارند و با اختلال در عملکرد میتوکندری می‌توانند به مرگ سلولی و التهاب منجر شوند.

    این نتایج علمی و فنی در «مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران» منتشر شده‌اند که وابسته به انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران است و یکی از نشریات معتبر در زمینه بررسی مکانیزم های زیستی و سم شناسی به شمار می‌رود.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع:ایسنا

    برچسب ها: ترکیبات شیمیاییقارچ کشکشاورزیکنترل آفات
    پست قبلی

    تغییر در بازار برنج/ یارانه از واردکننده به دست مردم می رسد

    پست بعدی

    ۷۰ درصد اراضی کشاورزی سنددار شدند

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد کشاورزی: تامین پایدار امنیت غذایی، خط قرمز دولت چهاردهم است
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    وزیر جهاد کشاورزی: تامین پایدار امنیت غذایی، خط قرمز دولت چهاردهم است

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۲۷, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه روز پنجشنبه در جریان سفر به قم در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید شهرستانی نماینده آیت...

    بیشتر بخوانید
    سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان: زنجان توانایی تبدیل‌ شدن به قطب تولید محصولات گلخانه‌ای را دارد

    تولید حدود ۲ درصد محصولات کشاورزی کشور در البرز

    آذر ۲۵, ۱۴۰۴
    اعطای ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد انبار بورس و بسته‌بندی زعفران در خراسان شمالی

    برداشت بیش از ۲ تن زعفران خشک در نطنز

    آذر ۲۵, ۱۴۰۴
    کشاورزان دیم کار اقدام به کشت کنند

    کشاورزان دیم کار اقدام به کشت کنند

    آذر ۲۵, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    ۷۰ درصد اراضی کشاورزی سنددار شدند

    پر بازدیدها

    ماجرای برگشت خوردن گوجه فرنگی صادراتی از عراق

    امارات و عراق بزرگترین مقاصد صادراتی گوجه‌فرنگی

    آذر ۱۰, ۱۴۰۴
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    پیش‌بینی وزیر از قیمت برنج های وارداتی؛ برنج های خارجی ارزان تر می شود؟

    آذر ۱۹, ۱۴۰۴
    واقعیت مصرف سیر خام:آیا سیر باعث لاغری می شود؟

    واقعیت مصرف سیر خام:آیا سیر باعث لاغری می شود؟

    آذر ۴, ۱۴۰۴
    کافئین چه فواید و مضراتی برای بدن انسان دارد

    چای سیاه؛ پرمصرف‌ترین نوشیدنی دنیا و خواص آن برای سلامت

    آذر ۲۰, ۱۴۰۴
    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    تغییر کاربری ۳۱۲ هکتار اراضی کشاورزی به مسکونی طی هفت سال

    آذر ۱۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.