پنجشنبه, تیر ۲۶, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    در حالی که خراسان جنوبی به‌عنوان یکی از استان‌های کم‌آب کشور شناخته می‌شود، اما با تدابیر و حمایت‌های جهاد کشاورزی، آبزی‌پروری در این خطه کویری نه تنها متوقف نشده بلکه روندی رو به رشد را طی می‌کند؛ به‌ویژه در زمینه پرورش ماهیان گرم‌آبی و گونه‌های اقتصادی مانند تیلاپیا، ظرفیت‌های قابل توجهی در حال شکل‌گیری است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    علیرضا حیدرپور، مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، در گفت‌وگو با اشاره به وضعیت فعلی پرورش آبزیان در استان اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای ۱۷۴۰ باب استخر دو منظوره و تک منظوره آب کشاورزی است که از این میان، ۱۰۴۸ باب استخر به صورت فعال برای پرورش ماهیان گرم‌آبی استفاده می‌شود و همچنین ۱۲ استخر ویژه پرورش ماهیان سردآبی فعال هستند.

    وی با اشاره به اینکه ۱۳ سد و آب‌بندان و همچنین چهار واحد گلخانه‌ای پرورش ماهی تیلاپیا در سطح استان فعال هستند، گفت: مجموع سطح منابع پرورش آبزیان در خراسان جنوبی به حدود ۵۱۹ هکتار می‌رسد.

    تنوع گونه‌ها؛ از تیلاپیا تا ماهیان زینتی

    به گفته حیدرپور، در بخش خوراکی، گونه‌هایی نظیر کپور معمولی، آمور، تیلاپیا و قزل‌آلا در استان پرورش داده می‌شوند و در حوزه زینتی نیز ماهی‌هایی مانند گوپی، آنجل، گلدفیش، مولی، فایتر، اسکار و انواع گونه‌های سیچلاید تولید می‌شود.

    وی افزود: شهرستان‌های بشرویه، خوسف و قائن در پرورش ماهی فعال‌تر هستند. بهره‌برداران این مناطق با بهره‌گیری از مزایای پرورش ماهی مانند کاهش هزینه تولید محصولات کشاورزی، تولید ارگانیک، افزایش درآمد و ایجاد اشتغال، استقبال بالایی از این صنعت داشته‌اند.

    حیدرپور در پاسخ به این پرسش که چگونه در اقلیم خشک استان، آب مورد نیاز برای پرورش ماهی تأمین می‌شود، تصریح کرد: منابعی چون چاه، چشمه، قنات و همچنین سد و آب‌بندان‌ها برای تأمین آب مورد نیاز استفاده می‌شوند.

    وی خاطرنشان کرد: پرورش ماهی در استخرهای دو منظوره ذخیره آب کشاورزی نه تنها باعث بهره‌برداری بهینه از منابع آبی می‌شود بلکه مصرف کود شیمیایی را نیز کاهش می‌دهد.

    استقبال مردم و سرمایه‌گذاران از ماهی خوراکی

    مدیر شیلات و آبزیان استان تأکید کرد: با توجه به فواید گوشت سفید و مضرات مصرف بالای گوشت قرمز، ذائقه مردم به سمت فرآورده‌های آبزی گرایش پیدا کرده و همین امر سرمایه‌گذاران را نیز به سمت این صنعت سوق داده است. به‌ویژه پرورش تیلاپیا به دلیل رشد سریع، مقاومت بالا، هزینه تولید پایین، و سودآوری مناسب، به گزینه‌ای مطلوب برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده است.

    وی درباره پرورش ماهیان زینتی گفت: این فعالیت در استان به‌صورت خانگی و نیمه‌صنعتی نیز انجام می‌شود و با استقبال خوبی همراه بوده است.

    چالش‌های بازار ماهیان زینتی

    با این حال، حیدرپور یکی از چالش‌های اصلی این حوزه را نبود بازار مناسب برای فروش ماهیان زینتی عنوان کرد و افزود: فروش بیشتر در سطح آکواریوم‌های محلی انجام می‌شود و نبود ساختار مناسب بازاریابی، روند توسعه این بخش را با محدودیت‌هایی مواجه کرده است.

    وی به حمایت‌های ارائه شده از سوی جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی، بازدیدهای علمی، توزیع یارانه‌ای بچه‌ماهی و پرداخت تسهیلات کم‌بهره از جمله این اقدامات است.

    حیدرپور تصریح کرد: تسهیلات از طریق نهادهایی مانند بنیاد برکت، بنیاد علوی و تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ پرداخت می‌شود که شامل اعتبارات سرمایه‌ای و سرمایه در گردش است.

    وی همچنین از برنامه‌های سازمان برای ایجاد زنجیره ارزش شامل تولید، فرآوری و فروش خبر داد و افزود: در این راستا، تسهیلات برای راه‌اندازی کارگاه‌های فرآوری، برگزاری جشنواره‌های طبخ ماهی، و انعقاد تفاهم‌نامه با اداره کل اوقاف جهت استفاده بهینه از منابع آبی وقفی انجام شده است.

    مدیر شیلات استان یکی از چالش‌های جدی را نبود همکاری لازم از سوی اداره کل محیط زیست استان در خصوص توسعه پرورش تیلاپیا عنوان کرد و گفت: با وجود معافیت قانونی خراسان جنوبی از ممنوعیت پرورش تیلاپیا، همکاری مطلوبی برای تسهیل این روند صورت نگرفته است.

    تیلاپیا؛ امید توسعه پایدار

    وی تیلاپیا را به‌دلیل ویژگی‌هایی نظیر مقاومت بالا، رشد سریع و بازار جهانی مناسب، گزینه‌ای پایدار و اقتصادی برای توسعه آبزی‌پروری در استان دانست.

    در پایان، حیدرپور با اشاره به افق آینده صنعت پرورش ماهی در خراسان جنوبی گفت: مطالعه و امکان‌سنجی بهره‌برداری از منابع آبی غیرمتعارف برای پرورش گونه‌هایی همچون ماهیان خاویاری، تیلاپیا، زالو و تولید آرتمیا، در دستور کار قرار دارد. این امر می‌تواند تحولی اساسی در صنعت آبزی‌پروری استان ایجاد کرده و موجب افزایش تولید، اشتغال و بهره‌وری شود.

    سرویس خبری:دام طیور و آبزیان

    منبع:ایسنا

    برچسب ها: پرورش ماهیجهاد کشاورزىخراسان جنوبیشیلات
    پست قبلی

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    پست بعدی

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان
    اخبار دام طیور و آبزیان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    توسط امیرحسین فتحی
    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    0

    آیین رهاسازی بچه‌ماهی‌های بومی و خاویاری دریای خزر با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان، جمعی از مسئولین استانی و کارشناسان...

    بیشتر بخوانید
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    پر بازدیدها

    صادرات بیش از ۳۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی از خرمشهر

    صادرات بیش از ۳۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی از خرمشهر

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    قیمت روغن ۲۵ درصد افزایش یافت

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    راهکار کاهش ضایعات حوزه آرد و گندم چیست؟

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.