شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    حیف و میل منابع آبی به بهانه توسعه کشاورزی/ چرا تولید محصولات با راندمان بالا به بن بست خورد؟

    دانشیار موسسه تحقیقات خاک و آب گفت: روزگاری مطرح می‌کردند که تجدید و نوسازی بسیار مطلوب است و یا می‌گفتند تامین منابع آب را اولویت‌دهی کنیم و هر بار در راستای آن شتاب به خرج می‌دادند و بدون تحقیق وسیع و عمیق یک حرکتی با ذهنیت خود برای توسعه کشاورزی انجام می‌دادند که بعد از مدتی معلوم می‌شد نه تنها راندمان بالا نرفته بلکه منابع هم حیف و میل شده و یا آسیب‌های زیست محیطی بوجود آمده است.

    توسط آتنا نوریانی
    آذر ۴, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    تغییر روش‌های آبیاری و جایگزینی آن با الگوهای نوین در کشاورزی و تولید محصولات باغی آن هم درست در هنگامه‌ای که مشاهده می‌شود نیازهای غذایی کشور رو به فزونی است، یک ضرورت است که لزوم اجرای آن بر کسی پوشیده نیست. اما برای کشوری که به هر دلیلی از روش‌های جدید تولید محصولات کشاورزی با راندمان بالا باز مانده و یا فاصله گرفته است و در رقابت با کشورهای توسعه‌یافته حرف چندانی برای گفتن ندارد، این تغییر به این سادگی‌ها هم امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل هم است که در تمام سال‌های گذشته، هر اندیشه‌ای با هر ابزاری که وارد این موضوع شده یا در هزارتویی بی‌پایان گرفتار شده و یا به بن‌بست خورده است.

    بسیاری از فعالان و یا کارشناسان حوزه کشاورزی و آب معتقدند تغییر شیوه‌های آبیاری و به کارگیری روش‌های مدرن برای توسعه کشاورزی، شرط لازم اما کافی نیست.

    در همین ارتباط نیازعلی ابراهیمی‌پاک با بیان اینکه توسعه کشاورزی باید همه‌جانبه باشد، به خبرنگار ایلنا گفت: توسعه کشاورزی تنها با جایگزینی روش‌های آبیاری جدید با شیوه‌های پیشین ممکن نیست چراکه اگر قرار باشد محصول زیر کشت در سراسر کشور رشدی فزاینده در هر هکتار داشته باشد و یا راندمان آبیاری بالا برود باید از همه ابزارهای لازم بهره برد.

    وی افزود: وقتی مبحث توسعه را مطرح می‌کنیم باید به همه‌جانبگی آن نیز اصرار کنیم چون در غیر این صورت نمی‌توان به توسعه مورد نظر رسید و این به همان دلیل است که ریل‌گذاری توسعه‌ای در کشاورزی فقط با پیشه کردن یک محور محقق نمی‌شود.

    این کارشناس ارشد حوزه آب و خاک با بیان اینکه توسعه در مدیریت‌ها، تنها با پایش ویژگی‌های خاک، آب، روش‌های آبیاری، اقلیم، منطقه و عوامل دیگر قابل حصول است، گفت: تقویت وجوه مختلف کشاورزی، به عضلات اندامی می‌ماند که نمی‌توان فقط به یکی از آن‌ها تمرین‌های ورزشی داد و آن را تقویت کرد و از دیگر اعضا غفلت کرد. اگر برنامه‌ای آرام، بطئی، علمی و همه‌جانبه در دستور کار مدیران ارشد برنامه‌ریز حوزه کشاورزی و آب قرار گیرد می‌توان گفت توسعه کشاورزی هم شدنی است.اگر گندم خوب تولید شود ولی مثلا کمباین مناسب مزارع منطقه در اختیار نداشته باشد، نمی‌توان به راندمان بیشتر دست یافت.

    وی ادامه داد: موضوع مهم دوم این شتابزدگی رایج در بکارگیری روش‌هاست که از قضا روند توسعه را به تاخیر می‌اندازد و بطور مثال این ذهنیت که آبیاری تحت فشار در همه جا کارکرد دارد، اشتباه است. نمی‌توان بدون در نظر گرفتن شرایط برای هر منطقه‌ای یک نسخه ثابت پیچید. روزگاری مطرح می‌کردند که تجدید و نوسازی بسیار مطلوب است و یا می‌گفتند تامین منابع آب را اولویت‌دهی کنیم و هر بار در راستای آن شتاب به خرج می‌دادند و بدون تحقیق وسیع و عمیق یک حرکتی با ذهنیت خود برای توسعه کشاورزی انجام می‌دادنند که بعد از مدتی معلوم می‌شد نه تنها راندمان بالا نرفته بلکه منابع هم حیف و میل شده و یا آسیب‌های زیست محیطی بوجود آمده است.

    ابراهیمی‌پاک با تاکید بر این که چنین رویکردهای بخودی خود به توسعه نمی‌انجامد، گفت: اکنون مشاهده می‌کنیم هنوز هم برخی به تغییرات اقلیمی توجهی نمی‌کنند. مثلا در منطقه‌ای که درخت سیب و یا گردو در دوره‌ای ثمربخشی فراوان و قابل قبولی داشته حالا دیگر آن بازدهی وجود ندارد و این مسئله بیانگر این نکته است که اگر پیش از این، نقشه راه آینده کشاورزی کشور درست طراحی می‌شد امروز با چنین وضعیتی روبرو نبودیم اما با اینحال باید هرچه سریعتر به این موضوع پرداخت ،چون فرصت‌های پیشین از دست رفته و دیگر زمانی باقی نمانده است.

    این کارشناس ارشد حوزه آب و خاک تصریح کرد: متاسفانه ما هنوز نتوانسته‌ایم جدی‌تر به این موضوع فکر کنیم که بطور مثال چه نهالی برای فلان منطقه مناسب است و در آینده این نهال با چه وضعیتی قابلیت روبرو شدن دارد. تغییرات اقلیمی آنقدر سرعت بالایی داشته که تحقیقات پیشین به آن نمی‌رسد، شرایطی بوجود آمده که مثلا گندم بخاطر گرمای بیش از حد فرصت بذر شدن را از دست داده است.

    وی در پاسخ به این پرسش که آیا در کشورهای پیشرفته در حوزه کشاورزی این موارد دقیقا لحاظ شده است یا خیر پاسخ داد: این کشورها در طراحی‌هایشان در نظر داشتند که با افزایش دما و تغییرات آب و هوایی چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد. بنابراین تغییرات اقلیمی تاثیرات منفی بسیار کمتری در این کشورها ایجاد کرده است. بر این اساس باید بپذیریم که ما در گذشته مانده‌ایم.

    ابراهیمی‌پاک تاکید کرد: من اعتقاد چندانی به توصیه در تغییر روش‌های آبیاری و ترویج آبیاری تحت فشار، بدون تحقیق و پژوهش قبلی ندارم. چراکه هدف از این کار بهتر شدن نحوه توزیع آب و بالا بردن راندمان آبیاری است اما وقتی فقط به همین موضوع فکر کنیم اما به اثرات مخرب زیست محیطی آن نیاندیشیم بازهم نتیجه مطلوب نخواهیم گرفت.

    وی افزود: وقتی تنها با این تصور که اگر راندمان آبیاری را از 40 درصد به 60 درصد برسانیم اقدامی درخور انجام داده‌ایم، به این موضوع فکر نکرده‌ایم که اجازه نفوذ آب به خاک منطقه را به شکل طبیعی آن نداده‌ایم و به همین نسبت وقتی مشاهده می‌کنیم بسیاری از منابع آبی در حال خشک شدن است شاید بخاطر همین کم توجهی‌ها و دقت‌نظرهای فنی و علمی است.

    این کارشناس ارشد حوزه آب و خاک ادامه میدهد در توسعه کشاورزی و آبیاری نوین به همه زوایای این ماتریس باید دقت نظر داشت، چرا که چشم پوشی و یا بی توجهی به هر کدام از ابعاد این موضوع می تواند تبعات مضر و شاید جبران ناپذیری در پی داشته باشد.مثلا وقتی آب را در مناطق، با لوله انتقال می دهیم باید توجه داشته باشیم که این لوله ها خسارات زیست محیطی ببار نیاورد

    این دانشیار موسسه تحقیقات خاک و آب خاطرنشان کرد: باید از همه مدیران تصمیم‌گیر خارج از حوزه کشاورزی و آب، برای برون‌رفت از این وضع کمک بگیریم و همه جوانب توسعه را در نظر بیاوریم. اگر بطور مثال در هر هکتار 10 هزار مترمکعب آب با ای‌سی 1500 اختصاص دهیم در حقیقت در طول سال 1.5 تن املاح به خاک اضافه کرده‌ایم و بدین ترتیب خاک را از حَیِز انتفاع ساقط کرده‌ایم.

    وی یادآور شد: پایش همه ابعاد، لازمه تغییر روش‌های آبیاری است و توسعه کشاورزی بدون این تفکر محقق نخواهد شد.

    سرویس خبری:کشاورزی وباغبانی

    منبع: ایلنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییکشاورزی
    پست قبلی

    عرضه مجازی برنج، روغن و شکر با نرخ مصوب آغاز شد

    پست بعدی

    هزار و ۵٠٠ کیلوگرم لبنیات فاسد در نهاوند کشف شد

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    کوچ تلخ
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    تامین امنیت غذایی رکن اساسی در حفظ آرامش جامعه و توسعه پایدار است و در سمنان با توجه به پیش‌بینی کاهش...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    همراه با آنتی بیوتیک، ماست مصرف کنید

    هزار و ۵٠٠ کیلوگرم لبنیات فاسد در نهاوند کشف شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    ثبت‌سفارش شکر آغاز شد

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    تولید سالانه 4 هزارو 300 تن سیب زمینی در استان ایلام

    اصفهان، قطب تولید بذر سیب‌زمینی کشور

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    بازار برنج به زودی متعادل می‌شود

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.