دکتر احمد سیدعلیان مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی در مصاحبه با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتوگو، درباره حذف نصب آسیاب و میکسر در صدور مجوز مرغداریها گفت: صنعت طیور کشور یک صنعت بزرگ و از نظر اشتغال بعد از صنعت خودرو دارای اهمیت است و ما بهعنوان یک بنگاه اقتصادی بزرگ به آن نگاه میکنیم.
وی افزود: ما در ابتدای شکلگیری این صنعت مجبور بودیم زنجیرههای تولیدی را در واحدهای مرغداری شکل دهیم و الزام آسیاب میکسر و یا فراوری و عملآوری خوراک را هم به خودشان دادیم؛ اما همزمان با این موضوع در طی سالهای اخیر، کارخانههای خوراک طیور و آبزیان کشور سرمایهگذاری بزرگی معادل ۲. ۶ دهم میلیارد دلار با ظرفیت بیش از ۲۷ میلیون تن انجام دادند.
سیدعلیان با بیان اینکه تکنولوژی و فناوری و بهرهبرداری از دانش فنی برای تولید خوراک دام و طیور در دنیا بهشدت در حال ارتقاست اظهار کرد: باتوجهبه اینکه دوره پرورش مرغ هر روز به سمت کاهش است و از عدد ۲. ۵ به ۱. ۶ دهم رسیده؛ لذا سرعت رشد مرغ هم در واحدهای تولیدی افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: ما نیاز داریم که میزان تولید و بهرهوری خوراک را با عملآوری و استفاده از فناوریهای نوین افزایش دهیم. وابستگی ۸۵ تا ۹۵ درصدی این صنعت به نهادههای وارداتی و ارزبری شدید نیز ایجاب میکرد که طی یک دو سال اخیر از ضریب تبدیل ۲. ۱۳ به سمت ۱. ۶ حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه مصرف سرانه مرغ در کشور افزایش پیدا کرده است اظهار کرد: مردم به دلیل گرانی گوشت قرمز بیشتر به سمت مصرف گوشت سفید از جمله مرغ و دیگر اقلام غذایی تمایل پیدا کردند.
سیدعلیان با اشاره به اینکه ما سالانه به حدود ۱۸ تا ۲۱ میلیون تن واردات نهاده نیاز داریم گفت: در حال حاضر راهی جز افزایش بهرهوری و استفاده از فناوری وجود ندارد؛ چراکه ضریب نفوذ دانش در واحدهای تولیدی بخش کشاورزی ایران فقط ۱۵ درصد و در دنیا ۸۵ درصد است.
وی عنوان کرد: ما با صدور بخشنامه جدید در حقیقت از سیاست متناقض جلوگیری کردیم و گفتیم واحدهای جدید نیازی به آسیاب میکسر ندارند ضمن اینکه اگر در آینده وضعیت کیفی خوراک دام و طیور را ارتقا ببخشیم میتوانیم به آسیاب میکسرهای جدید هم ورود کنیم.
این مقام مسئول متذکر شد: این بخشنامه فقط برای واحدهایی است که میخواهند ابتدابهساکن به این حوزه ورود کنند البته واحدهای تولیدی در دامداریها و مرغداریها هم زمانی میتوانند به کارخانهها اعتماد کنند که این کارخانهها کیفیت را ضمانت کنند و اجباری در کار نیست.
همچنین در ادامه این برنامه، دکتر علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از مهمترین نهادهها در تولید صنعت طیور، نهادههای دامی است که گاهی تا ۷۰ درصد هزینه تولید را هم شامل میشود.
وی افزود: یکی از راهکارهای کاهش هزینه تولید و هزینه تمام شده محصول برای مصرفکننده و تولیدکننده ارتقای بهرهوری است. ممکن است این بهرهوری در ضریب تبدیل و کارخانههای خوراک دام افزایش پیدا کند و یا اینکه خود مرغداریها و دامداریها خودشان این کار انجام دهند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر کارخانههای خوراک دام و طیور با ظرفیت ۲۷ میلیون تن کار میکنند و به همین دلیل هم برای افزایش بهرهوری، قبلاً میکسرهایی در خود مرغداریها بود؛ اما اخیراٌ بخشنامه شده که مرغداریها از همان ظرفیت کارخانههای خوراک دام استفاده کنند.
عباسی متذکر شد: ما باید مراقب باشیم که با این کار انحصاری را برای یک عده ایجاد نکنیم که حاشیه امن پیدا کنند و هر محصولی را با هر کیفیتی تحویل مرغداران دهند.
احیای بازار شرط سرمایه گذاری و تحقق شعار سال در صنعت دامپروری
افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: طی سال های گذشته با مشکل بزرگ در صنعت دام روبرو بودیم به...
بیشتر بخوانید