شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    جولان دلالان دام در بازار گرانی نهاده‌ها

    چند ماهی می‌شود که گرانی نهاده‌های دام به معضلی جدی برای دامداران در کشور تبدیل شده است، مشکلی که نه تنها موجب سوء استفاده دلالان شده بلکه بنا به گفته فعالان این عرصه قاچاق دام به آن سوی مرزها را نیز در پی داشته است.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    آبان ۷, ۱۳۹۹
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ضعف سامانه بازارگاه باعث ایجاد فساد در توزیع خوراک دام می‌شود

    شهرستان کاشمر نیز از این مشکل مبرا نبوده و گرانی نهاده‌ها موجب جمع‌آوری بسیاری از گاوداری‌ها و ورشکسته شدن دامداران شده است.

    هادی نستری یکی از همان دامداران کاشمری است که توانست چند سال قبل ۳۰ گاو شیری را خریداری و پرورش دهد اما چند هفته گذشته مشکلات و گرانی نهاده‌ها او را ناخواسته مجبور به فروش تمامی دام‌هایش نمود.

    او معتقد است؛ اگر سال گذشته سرمایه‌اش را به سمت خرید ملک برده بود، امروز آن را بیش از سه تا چهار برابر کرده بود و حالا مجبور نبود به ازای هر گاو ۵ میلیون تومان ضرر را به جان بخرد.

    این دامدار ورشکسته عنوان می‌کند: کمبود و گرانی نهاده‌های دامی و علوفه از یک طرف و از سویی دیگر قیمت‌های ناعادلانه گوشت و شیر در بازار فضایی را به وجود آورده که فعالیت در صنعت دامداری فاقد توجیه اقتصادی است.

    مجید قرایی، یکی دیگر از دامدارانی است که به دلیل گرانی نهاده‌ها حاضر شده گاوهای خود را به همان قیمت یک‌ سال قبل بفروشد اما کسی خریدار دام‎هایش نیست.

    وی بیان می‌کند: در این یک‌ سال بالغ‌بر ۴۰ میلیون تومان برای تهیه خوراک دام‌های خود هزینه کرده ولی اکنون نه تنها سودی عاید وی نشده بلکه ضرر بسیاری هم متقبل شده است.

    قرایی مطرح می‌کند: هر چند روز به ‌روز هزینه نگهداری گاو و گاوداری گران و گران‌تر می‌شود اما هر زمان صحبت از تأمین نهاده و قیمت آن می‌شود باید خوراک دام را از بازار آزاد و به قیمت روز و متناسب با نرخ دلار خریداری کنیم ولی هنگامی‌ که محصول را به بازار عرضه می‌کنیم دولت بر روی آن نرخ مصوب گذاشته و انتظار دارد که تولید خودمان را با ارزش ریال در بازار عرضه کنیم.

    این دامدار ورشکسته با بیان اینکه این سیاست به‌ هیچ‌ وجه منطقی نیست، اظهار می‌کند: اگر قرار است دامدار نهاده را با نرخ آزاد تهیه کند پس باید این اجازه را داشته باشد که محصول را با نرخ آزاد در بازار عرضه کند.

    قاچاق دام برای دیگر کشورها

    رئیس هیئت‌ مدیره تعاونی گاوداران شهرستان کاشمر هم با انتقاد از گرانی قیمت نهاده‌های دام می‌گوید: متأسفانه مسئولانی که برای دامداران تصمیم‌گیری می‌کنند، هیچ شناختی از مشکلات ندارند و فقط دستورالعمل‌هایی را که موجب نابودی این صنعت می‌شوند، صادر می‌کنند.

    عباس شجاعی که از ۲۰ سال قبل با خرید ۶ رأس گاو آن‌ هم به صورت قسطی وارد این صنعت شده و اکنون آن‌ها را به ۱۵۰ رأس افزایش داده است، می‌افزاید: متأسفانه بازار دام ثبات ندارد و هزینه تولید بسیار افزایش داشته است به‌ طوری که برای تولید هر کیلو شیر باید ۸۰۰۰ تومان هزینه کرد.

    وی عنوان می‌کند: به‌ رغم اینکه دامدار این هزینه را باید نقدی بپردازد، اما شیر دامداری‌های صنعتی را ۳۵۰۰ تومان و دامداری‌های سنتی را ۳۴۰۰ تومان قیمت‌گذاری کردند.

    این دامدار مطرح می‌کند: اگر چه قیمت هر کیلو شیر این میزان قیمت‌گذاری شده اما مبلغ آن را ۴۵ تا ۵۰ روز بعد به دامدار پرداخت می‎کنند، از سویی وضعیت به گونه‌ای شده به جای اینکه ما از کارخانه‎دار چک و تعهد بگیریم تا مطمئن باشیم پول را بر می‌گردانند آن‌ها از دامدار چک و قرارداد یک‌ طرفه می‌گیرند تا حتماً شیر را تحویلشان دهیم.

    وی ۷۵ تا ۸۰ درصد هزینه‌هایی را که برای پرورش دام می‌شود، مربوط به تغذیه و خوراک دام می‌داند و تصریح می‌کند: هر ۲۰ روزی که یک کامیون ۱۰ تنی کنسانتره خریداری می‌کنم ۵ میلیون تومان گران‎تر می‌شود.

    شجاعی با بیان اینکه هر گاو شیری در روز ۴ کیلوگرم یونجه مصرف می‌کند، تصریح می‌کند: در خرداد ماه هر کیلو یونجه را ۲۲۰۰ تومان خریداری کردم اما اکنون این مبلغ به ۴۰۰۰ تومان و کنسانتره از ۲۶۰۰ تومان به ۶۰۰۰ تومان افزایش یافته است.

    وی اظهار می‌کند: دامداران به دلیل نداشتن نقدینگی حتی توان خرید کاه را هم ندارند و از یکدیگر قرض می‌کنند، اگر گاو نری که پرورش می‌دهیم در بهترین حالت روزانه ۱.۵ کیلوگرم افزایش وزن داشته باشد باید فقط ۸ کیلوگرم کنسانتره و کاه و… بخورد، عملاً با این هزینه‌ها دامدار روزانه ۱۵۰۰۰ هزار تومان از هر دام ضرر می‎کند.

    رئیس هیئت‌ مدیره تعاونی گاوداران شهرستان کاشمر عنوان می‌کند: افزایش بی‌رویه هزینه‌ها موجب شد که چند روز قبل ۱۳ رأس گاو خود را به دلیل ضررهایی که داشتم متحمل می‌شدم به دلالان بفروشم، از سویی آن‌ها دام‌ها را به سمت بیرجند قاچاق می‌کنند و در طرف دیگر مرز به چندین دلار و با سود کلان می‌فروشند.

    وی با اشاره به اینکه بهترین گاو جوانه را دلالان کیلویی ۳۰ هزار تومان خریداری می‌کنند، می‌گوید: در این وضعیت سود اصلی را دلالان می‌برند و ضررها و مشکلاتی که دامداران متحمل می‌شوند، برای هیچ‌ کس مهم نیست.

    شجاعی می‌افزاید: اگر وضعیت به همین منوال ادامه داشته باشد تا پایان سال جاری صنعت دامپروری از بین خواهد رفت و تنها کسانی موفق خواهند بود که توانایی مالی بالایی داشته باشند.

    این دامدار صنعتی تصریح می‌کند: بیش از ۷۰ درصد دامداران مجبور به کشتار گاوهای ماده شده‌اند و ۲۰ درصد گاوداری‌ها تعطیل کرده و ورشکست شدند.

    وی در ادامه از افزایش چندین برابری قیمت داروهای دام خبر می‌دهد و می‌گوید: نه‌ تنها برای واکسن تب برفکی برای هر گاو باید ۵۰ هزار تومان هزینه کنیم بلکه به سختی هم تهیه می‌شود.

    رئیس هیئت‌ مدیره تعاونی گاوداران شهرستان کاشمر می‌افزاید: اگر هر گاوی مریض شود باید ۳ میلیون تومان هزینه کرد به همین علت به جای درمان کشتار می‌کنند.

    وضعیت فعلی موجب سوء استفاده دلالان شده است

    در ادامه رئیس اداره تولیدات دامی جهاد کشاورزی کاشمر می‌گوید: با توجه به اینکه نهاده‌های جو، ذرت و سویا از خارج تأمین می‌شوند اکنون شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم، به ‌طور مثال جو، ذرت و سویا قیمتش چند برابر شده و سایر نهاده‌ها از جمله سبوس گندم و یونجه نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

    حسن حبیب‌نیا، با بیان اینکه به جز نهاده‌های دامی داروهای مورد نیاز دام‌ها نیز تا ۴۰۰ برابر افزایش یافته است، تصریح می‌کند: با وجود تمامی این گرانی‌ها اما قیمت شیر و دام سبک افزایش نیافته و از سال گذشته اصلاً رویه افزایشی نداشته است.

    رئیس اداره تولیدات دامی جهاد کشاورزی کاشمر می‌گوید: ضرر این گرانی‌ها را دامدار و سود آن را قصاب می‌برد، اگر چه قیمت شیر، از ۲۵۰۰ به ۳۴۰۰ تومان افزایش یافته اما این افزایش چشم‌گیر نبوده و حتی جوابگوی هزینه‌های اولیه دام از جمله بیمه دام، داروها، بیمه کارگر، تلفات دام و آب و برق و گاز نیست.

    وی می‌افزاید: امتیاز آبی که در ۵ سال قبل به ۳۰۰ هزار تومان خریداری می‌شده اکنون دامدار برای ۱۰۰ رأس گوسفند باید ۲۰ میلیون تومان هزینه کند مگر دامدار چقدر درآمد دارد که این هزینه را بتواند بپردازد؟

    حبیب‌نیا بیان می‌کند: اگر چه برای دام سبک و سنگین کنسانتره و یارانه داده می‌شود اما فقط جوابگوی ۳۰ تا ۵۰ درصد نیازشان است و باقی نیاز دام باید از بازار آزاد تهیه شود.

    وی تصریح می‌کند: متأسفانه از ابتدای سال جاری تنها ۴۵ درصد نهاده‌های مورد نیاز شهرستان را اداره کل جهاد کشاورزی به شهرستان داده و باقی نیاز توسط دامداران و کارخانه‌ها از بازار آزاد تهیه شده است.

    رئیس اداره تولیدات دامی جهاد کشاورزی کاشمر مطرح می‌کند: به دلیل اینکه تا کنون دام سبک و سنگین از مراتع تغذیه می‌کردند مشکل زیادی نداشتیم اما با فرا رسیدن فصل سرما و نبود مرتع و مزارع، دام سبک و سنگین داخل دامداری‌ها می‌روند و نیاز به علوفه دستی دارند و این موجب چندین برابر شدن مشکلات می‌شود.

    وی می‌گوید: با توجه به اینکه دامداران به دلیل گرانی نهاده‌ها به کشتار دام‌های مولد روی آورده‌اند، اگر وضعیت به همین شکل باشد تعداد دام‌ها به شدت کاهش خواهد یافت و در آینده نزدیک در تولید گوشت، شیر و حتی اشتغال با مشکلات جدی مواجه می‌شویم.

    حبیب‌نیا عنوان می‌کند: در کوهسرخ ۸۵ درصد و کاشمر ۵۰ درصد خانواده‌ها دامدار هستند و نیاز به داشتن این شغل دارند، اگر وضعیت همین گونه باشد ۱۰۰ درصد دامداری‌های نوپا و آن‌هایی که برای خرید دام و آذوقه تسهیلات گرفته‌اند از چرخه حذف می‌شوند ولی دامداران قدیمی فقط تعدادشان کمتر خواهد شد.

    وی با اشاره به اینکه وضعیت فعلی موجب سوء استفاده دلالان شده و دام‌ها را به پایین‌ترین قیمت خریداری می‌کنند، می‌گوید: به ‌رغم اینکه تمامی نهاده‌ها و همچنین آب، برق، گاز و مصالح مورد نیاز برای احداث دامداری گران شده اما شیر و گوشت به معنای واقعی افزایشی نداشته است.

    این‌ها بخشی از صحبت‌های فعالان صنعت دامداری در شهرستان کاشمر بود؛ مشکلات و دغدغه‌هایی که فعلا نا دیده گرفته شده‌اند؛ بحران شیوع ویروس کرونا از یک سو، مشکلات تهیه خوراک دام و نگهداری دام‌ها از سوی دیگر موجب زیان بیشتر دامداران می‌شود؛ تولیدکنندگانی که با ضرر آن‌ها چرخه تولید از کار می‌افتد و آن‌ها را از پا در می‌آورد.

    سرویس خبری : دام ،طیور و آبزیان

    منبع: ایسنا
    پست قبلی

    فلفل داورزن با برند هندی در بازار جهانی/ محصول آتشینی که بازیچه دست دلالان است

    پست بعدی

    کشف ۶.۸ تن برنج ایرانی احتکارشده در ارومیه

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان
    اخبار دام طیور و آبزیان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    توسط امیرحسین فتحی
    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    0

    آیین رهاسازی بچه‌ماهی‌های بومی و خاویاری دریای خزر با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان، جمعی از مسئولین استانی و کارشناسان...

    بیشتر بخوانید
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    واردات برنج ممنوع شد

    کشف ۶.۸ تن برنج ایرانی احتکارشده در ارومیه

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تولید ارقام جدید ذرت برای سال آینده

    شتاب تابستانه در مزارع فارس/ کشت ذرت علوفه‌ای در ۷۵ هزار هکتار کلید خورد

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    قیمت روغن ۲۵ درصد افزایش یافت

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    جریمه میلیاردی برای گرانفروشی گوشت در تهران

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    گفت‌وگو| قیمت شیر خام هنوز تغییر نکرده است

    تولید شیرخام به ۱۲.۵ میلیون تن می‌رسد

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.