با سفر سیدمجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی به مالزی سند همکاری مشترک با سازمان تحقیقات و توسعه کشاورزی این کشور (MARDI) به امضا رسید.
در این سفر توسعه و تعمیق روابط دوجانبه در بخشهای مختلف کشاورزی، باغداری ، شیلات و انتقال فناوری در دیدار معاون وزیر کشاورزی کشورمان با وزیر کشاورزی مالزی مورد بررسی و توافق دو طرف قرار گرفت. بر همین اساس سند یادداشت تفاهم همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی دو کشور به امضا رسید.
در سفر رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به مالزی، ایجاد ایستگاه تحقیقات مشترک میوه های گرمسیری و تبادل ژنتیکی این میوهها ،فراهم شدن فرصتها ی پژوهشی مشترک در حوزههای آبخیزداری، شیلات ،باغبانی ،آبیاری و حفظ نباتات، برگزاری دورههای کوتاه مدت وکارگاههای آموزشی مشترک از مهمترین محورهای این سند همکاری است.
وزیر جهاد کشاورزی مالزی در این دیدار گفت: از تجربه و دانش فنی ایران در حوزههای مختلف به ویژه کشت برنج بدون آب و پرورش طیور خاویار استفاده میکنیم و در چارچوب این توافقنامه دامنه مراودات تجار ی و خرید و فروش محصولات کشاورزی را توسعه میدهیم.
بر اساس این گزارش، تبادل دانش فنی، تولید برخی گونههای معروف ماهی در ایران و پرورش ماهیان خاویار ی در مالزی از دیگر موارد توافق دو طرف بود.
خیام نکویی معاون وزیر و رییس سازمان تات هم تاکید کرد: مالزی نیاز به بسیاری از میوههایی مثل سیب، کیوی، پرتقال و نارنگی دارد و ما قابلیت صادرات به مالزی را داریم همچنین این کشور تجربیات خوبی را در بحث حلال دارد که قرار شد در این زمینه هم همکاریهای خیلی نزدیکی داشته باشیم تراز تجاری ما به طور قابل ملاحظهای افزایش پیدا خواهد کرد.
بر اساس این گزار ش همچنین برای تحقق محورهای مختلف سند همکاریهای مشترک برنامه اقدام میان طرفین مصوب شد، اراده جدی مالزی برا ی توسعه همکار یها با کشورمان در حوز ههای مختلف کشاورزی باغبانی شیلات و تبادل دانش فنی از نکات برجسته این دیدار بود.
کشور مالزی برنامه ای برای توسعه ترسیم کرده و در تلاش است تا سرانه درآمد کشور را ارتقاء دهد. بهره مندی از تجارب کشورهای پیشرو میتواند کشور جوانی چون مالزی را در رسیدن به چشم انداز توسعه یاری کند.
موسسه تحقیقات مالزی در قاره های آفریقا و آسیا نیز، پروژه هایی به شرح زیر در حوزه توسعه کشاورزی در دست اجرا دارد:
موسسه تحقیقات و توسعه کشاورزی مالزی MARDI در سال ۱۹۷۱ و با اهداف اصلی؛ ایجاد و ترویج فن آوری های جدید، مناسب و کارآمد در جهت پیشرفت صنایع غذایی، کشاورزی و کسب و کارهای مرتبط با این بخش در مالزی پایه گذاری شد.
این موسسه در چارچوب مقررات و سیاست های تعیین شده توسط هیئت مدیره آن و با موافقت وزیر کشاورزی و صنایع وابسته، مدیریت می شود و در مسائل مربوط به تامین مالی ، کسب نظر مثبت وزیر دارایی نیز ضروری است.