علیرضا مهاجر روز پنجشنبه اظهار داشت: امسال به دلیل پیگیریهایی که انجام دادیم، کاهش محسوسی در تولید کلزا نداشتیم که در شرایط آب و هوایی و خشکسالی حاکم بر کشور، جای بسی خرسندی است و باید از کشاورزان بابت حفظ تولید تقدیر کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که در سال زراعی جدید، این کاهش تولید کلزا جبران شود و افزود: متاسفانه سازمان هواشناسی پیش بینی کرده پاییز خیلی خشکی خواهیم داشت که شاید تاثیر بدی روی آینده کشت کلزا در کشور داشته باشد.
سرپرست معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی به خسارت خشکسالی و کم آبی در سال جاری به بخش زراعت اشاره و اضافه کرد: با توجه به اینکه سال زراعی به تازگی پایان یافته، برآورد دقیقی از خسارتها به کشاورزی نداریم اما به محصولات دیم از جمله گندم، جو و کلزا خسارت زیادی وارد شده است.
مهاجر با ابراز تاسف از عدم تولید گندم کافی در اغلب دیمزارهای کشور، یادآور شد: در بسیاری از استانها توانستیم با پرداخت بیمه اراضی دیم به کشاورزان خسارت دیده کمک کنیم اما در اراضی آبی هم به دلیل کاهش آب سدها و آبهای زیرزمینی، آن کیفیت لازم و آب مورد نیاز به مزرعه داده نشد و شاهد کاهش محصول بودیم.
وی در خصوص وضعیت کشور از لحاظ تولید بذر اظهار داشت: در زمینه تولید بذر گندم تولید به اندازه کافی داریم و از کشاورزان درخواست میکنم از بذور اصلاح شده، لیبل زده، ضدعفونی و بذرمال شده استفاده کنند تا بتوانیم عملکردها را در واحد سطح افزایش دهیم.
سرپرست معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: در زمینه دانههای روغنی کمبود بذر وجود ندارد و امیدواریم با بارندگی مناسب در سال زراعی جاری، بتوان کشت پاییزه را به نحو بهتری انجام داد.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۴۴۲ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم است که در سال زراعی جاری (۱۴۰۰-۱۳۹۹)، ۵۷۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم و ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار هم به کشت گندم آبی اختصاص پیدا کرد؛ امسال بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم در کردستان تولید و ۲۸۰ هزار و ۲۲۵ تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان به طور تضمینی خریداری شد.