جواد تاراسی روز چهارشنبه افزود: برای نخستین بار در استان محصول تولیدی فلفل گلخانه ای از واحدهای فعال گلخانه شهرستان زنجان به منظور تهیه پودر پاپریکا به مراکز فرآوری ارسال شد.
به گفته وی، در حال حاضر ۷۳ واحد فعال گلخانه ای با سطح زیر کشت ۳۰هکتار و تولید چهار هزار تن در حال فعالیت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: از این تعداد واحدهای گلخانه ای پنج واحد در حال تولید فلفل دلمه ای رنگی با سطح زیر کشت یکهزارو ۵۰۰ مترمربع ۳۰۰ تن تولید دارد.
به گفته تاراسی، هم اکنون روزانه به میزان نیم تن فلفل دریافت و مراحل فرآوری در یکی از شرکت های پایانه صادراتی شهرستان زنجان در دست انجام است.
وی یادآوری کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده روزانه ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم تولید پاپریکا به ارزش ریالی هر کیلوگرم ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار ریال در زنجان تولید خواهد شد.
ادویه پاپریکا که یک ادویه مجارستانی است به عنوان طعم دهنده در غذاها استفاده می شود.
پاپریکا (paprika) نوعی ادویه است که از آسیاب فلفل خشک شده (capsicum annuum ) تهیه می شود. در بسیاری از زبان های اروپایی، پاپریکا به خود کلمه فلفل (دلمه) اشاره می کند. این ادویه برای افزودن رنگ، طعم و عطر در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.
وجود منابع بی نظیر معدنی و ویتامین های فراوان در این ماده گیاهی سبب شده است تا این ماده به عنوان یک ماده غذایی مفید و ارزشمند در تمامی جهان شناخته شود.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی