مجید اسماعیلی روز سه شنبه افزود: تحقق کامل این میزان از هدف گذاری تولید و برداشت برنامه ریزی شده منوط به پیاده سازی برنامه ابلاغی کشت و همچنین مطلوب بودن شرایط بارندگی ها در طول سال زراعی جدید است.
این مسوول افزود: بیشترین میزان پیش بینی و برنامه ریزی تولید از بین محصولات استراتژیک زراعی یاد شده با ۳۳۰ هزار تن به گندم اختصاص دارد که مطابق برنامه هرساله دولت خرید تضمینی آن در دستور کار قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین همچنین ادامه داد: محصول جو با برنامه ریزی و پیش بینی تولید ۱۱۵ هزار هکتار در ردیف بعدی قرار دارد.
اسماعیلی اضافه کرد: در سال زراعی جاری همچنین برای برداشت و تولید ۵۵ هزار تن چغندر و همچنین ۲۳ هزار تن کلزا برنامه ریزی شده است.
این مسوول همچنین با اشاره به آغاز برداشت چغندر از آبان ماه در مزارع قزوین، یادآور شد: این محصول نخستین محصول استراتژیک زراعی است که طی سال زراعی در سطح یکهزار و ۲۲۳ هکتار از مزارع استان برداشت می شود.
وی با بیان اینکه کلزا نیز نخستین محصول استراتژیک زراعی در استان قزوین بود که در ابتدای سال زراعی جاری از سوی کشاورزان به زیر کشت رفت ، اضافه کرد: به زودی نیز کشت پاییزه گندم و جو در مزارع استان آغاز خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: در سال زراعی گذشته به دلیل کاهش قابل توجه بارندگی ها شاهد کم شدن عملکرد محصولات استراتژیک در مزارع استان نسبت به سال قبل از آن بودیم.
برنامه ریزی برای کشت ۱۹۶ هزار هکتاری گندم و جو در قزوین
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه داد: براساس برنامه ریزی های انجام شده و برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ حدود ۱۹۶ هزار هکتار از مزارع این استان به زیر کشت گندم و جو خواهد رفت.
این مسوول گفت: بذور مورد نیاز کشاورزان برای کشت گندم و جو در سال زراعی جدید تامین و در اختیار آنها قرار گرفته است.
اسماعیلی یادآور شد: دولت در تامین امنیت غذایی جامعه توجه زیادی به حفظ و ارتقای تولید محصولات استراتژیک کشاورزی مانند گندم و جو، کلزا و چغندر دارد چرا که آنها پرکاربردترین محصولات در غذای مردم و صنعت غذایی به شمار می روند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: دولت هرساله با خرید محصولات استراتژیک و مهم کشاورزی به شکل تضمینی، از کشاورزان برای کشت این گونه محصولات که تامین کننده امنیت غذایی جامعه هستند، حمایت به عمل می آورد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در پایان یادآور شد: قزوین با توجه به اینکه کمتر از یک درصد مساحت ایران را دربرگرفته اما در تولید محصولات باغی و زراعی به ویژه محصولات مهم از جمله کلزا و زیتون از قطب های کشور به حساب می آید.
سال زراعی در استان قزوین که در حوزه کشاورزی جزو استان های سردسیر محسوب می شود از ابتدای مهر ماه آغاز و محاسبه می شود.
استان قزوین دارای ۴۸۹ هزار هکتار اراضی با قابلیت کشاورزی است که از این مقدار حدود ۷۶ هزار هکتار باغ میوه و سایر زمین های زراعی هستند.