محمد رضا شیخزاده روز یکشنبه افزود: وسعت گلخانههای هرمزگان هماکنون ۹۷۱ هکتار با تولید سالانه ۲۰۸ هزار تن محصول است که حدود ۵۰۰ هکتار آن به سطح زیرکشت فلفلهای رنگی، ۴۰۰ هکتار گوجهفرنگی و مابقی به خیار سبز، بادمجان و سایر محصولات از جمله گل و گیاهان دارویی اختصاص دارد.
وی بیان کرد: از ۲۰۸ هزار تن محصول گلخانههای هرمزگان، ۷۰ درصد آن به کشورهای اوراسیا، روسیه، کشورهای حاشیه خلیجفارس و بهویژه امارات و آسیای میانه صادر و ۳۰ درصد نیز به مصرف داخلی کشور رسیده و بیشتر به استانهای اصفهان، تهران و تبریز ارسال شده است.
سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای در هرمزگان حدود هزار هکتار است که در هر هکتار ۱۰ نفر و در هزار هکتار ۱۰ هزار نفر مشغول به فعالیت هستند.مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای در هرمزگان حدود هزار هکتار است که در هر هکتار ۱۰ نفر و در هزار هکتار ۱۰ هزار نفر مشغول به فعالیت هستند.
شیخزاده با توجه به وضعیت خشکسالی و کم آبی و شرایط اقلیمی استان، ضمن توصیه کشاورزان و بهرهبرداران به کشتهای گلخانهای، ادامه داد: با تلاش و برنامهریزیهای انجام شده سال گذشته، ۴۵ هکتار به سطح زیرکشت و ۱۱ هزار تن به تولیدات محصولات گلخانهای این استان افزوده شده است.
وی، شهرستانهای حاجیآباد، میناب، رودان، بندرعباس بستک و پارسیان را از مناطق مهم تولید محصولات گلخانهای هرمزگان نام برد و بیان کرد: محصولات گلخانه ای هرمزگان شامل انواع فلفل دلمه ای رنگی، گوجه فرنگی، خیارسبز و بادمجان است که فلفل دلمهای رنگی بیشتر در شهرستان رودان و میناب (در شرق) و گوجه فرنگی حاجی آباد (در شمال) استان به عمل میآید.
توسعه و پیشرفت طرحهای گلخانهای در هرمزگان
مدیر امورباغبانی سازمان جهادکشاورزی، بهرهوری در بخش کشاورزی و توسعه کشتهای گلخانهای را یکی از مهمترین اولویتهای وزارت جهادکشاورزی عنوان و ابراز کرد: سال گذشته ۴۰۰ هکتار کشت گلخانهای جدید در قالب برنامه توسعه در سطح استان برنامه ریزی کردیم که این میزان به ۴۷۰ هکتار رسید.
وی یادآور شد: این کشتهای گلخانهای هم اکنون با پیشرفت ۱۰ تا ۹۰ درصد در مناطق مختلف استان همچون رودان، حاجی آباد، میناب و بندرعباس در حال ساخت است.
استان هرمزگان یکی از مهمترین و راهبردیترین مناطق کشور است که از ظرفیتهای بالایی در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی و تجارت دریایی برخوردار است؛ وجود پایانه های صادراتی خاص برای صادرات محصولات تازه مثل هندوانه، خربزه، خیار سبز، گوجه، پیاز، بادمجان، فلفل و محصولات باغی سردسیری و گردمسیری از طریق بندر شهید باهنر به صورت روزانه با شناورهای محلی و تجاری از دیگر توانمندیهای هرمزگان است.
منبع: ایرنا