شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    توسعه جنگل کاری نیازمند کاشت حداقل ۵ میلیارد درخت

    بنابر گفته مسئولان، حداقل ۵ میلیارد درخت در راستای توسعه جنگل کاری و ماده ۲۲ قانون هوای پاک و ماده ۱۵ قانون افزایش بهره وری باید کاشته شود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۲, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    راه‌اندازی مرکز پایش جنگل‌های کشور

    براساس آمار‌های منتشره توسط بانک جهانی، مساحت جنگل‌های ایران طی ۲۰ ساله منتهی به سال ۲۰۲۱ با رشد ۱۵ درصدی به ۱۰.۷ میلیون هکتار افزایش یافته، درحالیکه سال ۲۰۰۱ مساحت مناطق جنگلی در ایران ۹.۳ میلیون هکتار بوده است.

     

    ایران میان ۲۲۷ کشور و منطقه خودمختار در جهان در رتبه ۱۸ از نظر افزایش پوشش جنگلی خود قرار گرفته است که براین اساس ۸۷ کشور از جمله ایران توانسته‌اند پوشش جنگلی خود را طی دو دهه گذشته افزایش دهند و از طرفی ۹۵ کشور نیز با کاهش مساحت جنگل‌های خود مواجه شده‌اند.

     

    براساس این گزارش اجرای ماده ۲۲ قانون هوای پاک و ماده ۱۵ قانون افزایش بهره وری نیازمند استمرار طرح کاشت یک میلیارد درخت است تا بتوانیم بدین ترتیب سرانه جنگل در کشور را افزایش دهیم. گفتنی است که طبق برآورد‌های صورت گرفته تمام ظرفیت‌ها را برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت سنجیده‌ایم و برآورد شده برای دستیابی به سرانه ۲۵۰۰ متر مربع جنگل به ازای هر نفر بر اساس ماده ۱۵ قانون افزایش بهره‌وری، دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون اصله نهال باید در کشور کاشته شود. اما اجرای ماده ۲۲ قانون هوای پاک مستلزم استمرار طرح کاشت یک میلیارد درخت طی حداقل ۵ برنامه است.

     

    در سال نخست کاشت یک میلیارد درخت سرانه جنگل به بیش از ۱۸ صدم رسید

     

    سیدهاشم موسوی نژاد رئیس جنگل‌های خارج از شمال کشور گفت: بنابر آمار مجموع جنگل‌های کشور ۱۴ میلیون و ۲۵۰ هزارهکتار است که بدین ترتیب سهم جنگل‌های هیرکانی ۲ میلیون هکتار، زاگرس ۶ میلیون و ۱۰۰ هزارهکتار، ارسباران ۲۰۰ هزارهکتار، جنگل‌های حرا خلیج فارس یک میلیون و ۸۵۰ هزارهکتار و جنگل‌های ایرانی و تورانی ۴ میلیون و ۱۰۰ هزارهکتار است.

     

    او سرانه فضای سبز کشور را یک هزار و ۶۷۰ متر مربع اعلام کرد و افزود: طبق آمار، سرانه جنگل در جهان ۶ هزارمتر مربع و آسیا ۷ هزارمتر مربع است. همچنین سرانه فضای سبز شهری ما ۱۰ متر مربع، آسیا ۲۵ متر مربع و متوسط جهانی ۲۰ متر مربع است، درحالیکه استاندارد جهانی ۳۰ متر مربع است.

     

    موسوی نژاد ادامه داد: بنابر ماده ۱۵ افزایش قانون بهره وری قرار است سرانه جنگل اعم از فضای سبز، پوشش جنگل داخل و خارج از شهر از ۱۷ صدم به ۲۵ صدم برسد. ضمن آنکه طبق ماده ۲۲ قانون هوای پاک سرانه فضای سبز شهری از ۱۰ متر مربع به بالای ۱۵ هزار متر مربع در شهر‌های بالای ۵۰ هزارنفر جمعیت باید برسد که بدین ترتیب ۱۸۵ شهر دارای جمعیت ۴۸.۵ تا ۵۰ هزارنفری است.

     

    رئیس جنگل‌های خارج از شمال سازمان جنگل‌ها با تاکید بر توسعه جنگل کاری افزود: اگر بخواهیم به متوسط سرانه فضای سبز آسیا برسیم، در سطح ۴۵ میلیون و ۳۰۵ هزارهکتار جنگل کاری باید ایجاد کنیم که بدین ترتیب ۱۸ میلیارد اصله درخت باید کاشته شود که به این هدف در بلندمدت هم نمی‌توان فکر کرد، همچنین برای رسیدن به فضای سبز جهانی که ۶ هزارمترمربع و آسیا ۷ هزارمتر مربع است، ۳۶ میلیون هکتار باید جنگل کاری شود که برای دستیابی به این هدف ۱۴ میلیارد اصله درخت نیاز داریم که به راحتی امکان پذیر نیست. اما برای رسیدن به فضای سبز شهری متوسط جهانی ۱۷۰ هزارهکتار جنگل کاری نیاز داریم که بدین منظور ۶۸ میلیون اصله نهال باید کشت شود.

     

    موسوی نژاد با بیان اینکه امکان دستیابی به متوسط فضای سبز جهانی و اجرای قانون هوای پاک و ماده ۱۵ افزایش بهره وری در کشور وجود دارد، گفت: برای تعیین تکلیف ماده ۱۵، ۷ میلیون و ۵۵ هزارهکتار درختکاری شدنی است و برای تحقق این امر ۵ برنامه مشابه کاشت یک میلیارد درخت نیاز داریم، همچنین برای ماده ۲۲ قانون هوای پاک ۲۴ هزارهکتار جنگل کاری با حدود ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله درخت کاری نیاز داریم که در سال نخست شدنی است.

     

    رئیس جنگل‌های خارج از شمال کشور ادامه داد: در سال نخست کاشت یک میلیارد درخت در راستای برنامه ماده ۱۵ قانون افزایش بهره وری، سرانه جنگل از ۱۷ صدم به بیش از ۱۸ صدم رسید که تحقق افزایش سرانه جنگل نیازمند منابع و اعتبارات دولت است.

     

    با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک کشور و متوسط بارش سالانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی متر و افزایش دمای هوا، امکان کاشت درخت و جنگل کاری در مناطق بیابانی و کویری وجود ندارد.

    توسعه جنگل‌ها طی برنامه‌های اول تا ششم مورد بی توجهی قرار گرفت

     

    براساس گزارش سازمان فائو به طور میانگین سالانه ۵ میلیون هکتار از جنگل‌های جهان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۶ در جهان از بین رفته است که نشان دهنده بی توجهی به این حوزه است. یکی از دغدغه‌های کشور‌های جهان، عواقب ناگوار تغییرات اقلیمی است و اگر این پدیده کنترل نشود، پیامد آن برای برخی کشور‌ها از جمله ایران بدلیل شرایط جغرافیایی شدیدتر است.

     

    نقی شعبانیان معاون سازمان امور جنگل‌ها گفت: بنابر آمار در کشور ما ۱۴.۳ میلیون هکتار جنگل داریم که براین اساس سرانه جنگل در کشور ۱۷۰۰ متر مربع یا ۱۷ صدم هکتار است، درحالیکه متوسط سرانه جنگل در دنیا ۶ هزارهکتار و متوسط آسیا ۷ هزارهکتار است که این امر نشان می‌دهد با متوسط سرانه دنیا اختلاف زیادی داریم.

     

    به گفته او، بنابر ماده ۱۵ قانون افزایش بهره وری سرانه جنگل کشور باید به ۲۵۰۰ متر مربع برسد که در این راستا کشور نیاز به برنامه ریزی دارد. گفتنی است سال ۸۹ که این قانون تصویب شد، طی ۱۰ سال قرار بود که به سرانه جنگل ۲۵۰۰ متر مربع برسیم که با اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت این امکان وجود دارد که سرانه جنگل ظرف مدت ۴ سال به ۱۹۰۰ مترمربع برسد و برای تحقق ۲۵۰۰ متر مربع نیازمند استمرار طرح کاشت میلیارد درخت هستیم تا عقب افتادگی‌های اخیر جبران شود.

     

    شعبانیان ادامه داد: بنابر آمار از سال ۶۸ تاکنون حدود ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون اصله نهال تولید و کاشته شد، در برنامه سال ۶۸ تا ۷۳، ۷۲۰ میلیون اصله نهال در نهالستان‌های جنگلی تولید و کاشته شد، در برنامه دوم  میزان تولید و کاشت حدود ۵۶۰ میلیون اصله نهال، سوم حدود ۳۵۰ تا ۳۶۰ میلیون، چهارم ۲۵۰ میلیون، پنجم ۱۶۰ میلیون و ششم ۱۵۰ میلیون اصله نهال تولید و کاشته شد که این امر نشان می‌دهد که توسعه جنگل‌ها باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

     

    معاون سازمان امور جنگل‌ها با بیان اینکه با کاهش تولید و کاشت نهال در عرصه‌های جنگلی طی برنامه‌های اول تا ششم بر مشکلات زیست محیطی افزوده شد، افزود: توسعه صنعت، مشکلات زیست محیطی و آلودگی را افزایش می‌دهد و تولید کربن می‌کند که با توسعه جنگل کاری می‌توان توسعه کربن را کاهش داد. بنابر آمار در سال ۲۰۱۰ رتبه ۱۴ تولید کربن را داشتیم که اکنون به رتبه ۷ جهان رسیدیم که این امر نشان می‌دهد که به موازات توسعه صنعتی کشور، تولید کربن افزایش می‌یابد که بدین ترتیب منطقی است که در برابر ناخوشایندی‌ها باید جنگل کاری و توسعه فضای سبز داشته باشیم که براین اساس طرح یک میلیارد نقطه عطفی است.

     

    او گفت: در راستای توسعه جنگل کاری و کاشت نهال با هدف کاهش تولید کربن حداقل ۵ تا ۶ میلیارد درخت باید کاشته شود، کمااینکه کشور پاکستان و ترکیه هرکدام ۱۰ میلیارد درخت کاشته‌اند که در صورت عدم توسعه کربن اضافه، با ۵ میلیارد تولید و کاشت درخت می‌توان به اهداف مدنظر دست یافت.

     

    گفتنی است؛ توسعه طرح جنگل کاری و کاشت درخت در مناطق جنگلی، تخریب شده و بیابانی، توسعه فضای سبز و زراعت چوب نیازمند تخصیص منابع و اعتبارات لازم است تا بتوانیم گامی در راستای ارتقای سرانه جنگل به متوسط دنیا و کاهش تولید کربن برداریم.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

     

     

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: جنگلکاشت درختکشاورزی
    پست قبلی

    زیتون؛ داروی کاهش وزن و دیابت نوع ۲

    پست بعدی

    ۵۸ درصد خرید تضمینی گندم به ۳ استان اختصاص دارد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    کوچ تلخ
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    تامین امنیت غذایی رکن اساسی در حفظ آرامش جامعه و توسعه پایدار است و در سمنان با توجه به پیش‌بینی کاهش...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    ۵۸ درصد خرید تضمینی گندم به ۳ استان اختصاص دارد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    تنبیه نانوایان متخلف

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!

    مرکبات سلاحی برای مبارزه با افسردگی

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    قیمت حبوبات کاهش می یابد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    ممنوعیت صادرات حبوبات ابلاغ شد

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.